Προς το περιεχόμενο

Αύξηση τιμής των διοδίων στην Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών

elena blue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=195772

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις νομικών κύκλων, όσον αφορά στην Ελλάδα, η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Τουτέστιν, όντως βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, η Πατρών – Κορίνθου δεν πληροί τα κριτήρια προκειμένου να αξιώνει την είσπραξη διοδίων. Βάσει όμως των πρώτων στοιχείων, η Ελλάδα δεν έχει συνυπογράψει, τουλάχιστον την παρούσα χρονική στιγμή, τις εν λόγω προδιαγραφές για τις οποίες έκανε λόγο ο κ. Κατσικόπουλος, με αποτέλεσμα να συνιστάται στους οδηγούς να πληρώνουν κανονικά τα διόδια, τουλάχιστον μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως το τοπίο για το τι ακριβώς υφίσταται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Δημοσ.

Ο αδερφός μου το έκανε αρκετές φορές αυτό που είπε ο Κατσικόπουλος. Το θέμα είναι ότι τα διόδια Πατρών-Αθηνών ανήκουν πια στην εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή της καινούργιας Ν.Ε.Ο.(καλο;;)) Πατρών-Αθηνών, εξού και οι αυξήσεις...Από τότε δεν το έχει κάνει, όχι γιατί δεν τολμάει αλλά μάλλον δεν έτυχε. Δεν είναι θέμα να γλιτώσουμε τα 10 ευρώ το μήνα (υπάρχει βέβαια θέμα για αυτούς που πληρώνουν κάθε μέρα) αλλά υπάρχει θέμα ότι έχουμε μπει στην Ευρωπαική Ενωση και έχουμε τα ίδια δικαιώματα, αλλα και τις ίδιες υποχρεώσεις (βλέπε τσιγάρο+2010 κλπ κλπ...)

Δημοσ.

Καλα Εκτος του οτι ειναι απο τους πιο επικυνδυνους δρομους στην Ευρωπη και πληρωνουμε τοσα χρονια διοδια (εχω κανει το σρομολογιο Πατρα-Κορινθος αμετρητες φορες)

Τα αυξανουν προκαταβολικα για τον δρομο που ΘΑ φτιαξουν?

Και κατι αλλο που ακουσα στο ραδιοφονο και δεν ξερω βεβαια κατα ποσο ισχυει, εχουν ξεκινησει τα εργα, κοβοντας τον ηδη μισο δρομο στη μεση σε καποια σημεια χωρις να εχουν τελικο προγραματισμο για το πως θα γινει!!!

Απλα ελεος, εγω παντα φευγοντας απο Πατρα πηγαινω απο την παλια εθνικη οδο, αλλα οταν γυρνας δεν τα γλυρωνεις!

Πραγματικα ειναι αισχος να κυκλοφορουμε σε τετοιους δρομους και να εχουν το θρασος να ζητανε διοδια αντι για συγγνωμη

Δημοσ.
ακριβως.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ....ΙΟΑΣ.

ετσι λεγοταν το παλικαρη.

εχει και σελιδα.μπητε οταν εχετε χρονο!!!!

www.ioas.gr το site του εν λόγω οργανισμού.

Πραγματικά έχω μείνει άναυδος από την δράση του οργανισμού. Έχουν κάνει πάαααρα πολλά πράγματα που δεν γνώριζα!

Και το χειρότερο-καλύτερο είναι ότι ο Πάνος ήταν κοντοχωριανός (Μαρουσιώτης γαρ) και πήγαινε κ σε γειτονικό σχολείο που είχα πολλές παρέες από εκεί!!!(και γμτ να μην μου θυμίζει τπτ το όνομα....)

Τέσπα εγώ θα τριγκάρω κ κάτι κολλητούς να γραφτούμε και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε στο συγκεκριμένο έργο.

καθ'ότι είναι εθελοντικός οργανισμός (και έχω μια Χ πείρα από εθελοντικούς οργανισμούς) θα προέτρεπα να μπουν κ άλλοι και να βοηθήσουν όσο μπορούν.

Το καλό του εθελοντικού οργανισμού είναι ότι γράφεσαι γτ πιστεύεις αυτό που υποστηρίζει, διαθέτεις όσο χρόνο έχεις κ μπορείς (πχ 1 ώρα την βδομάδα, 1 ώρα τον μήνα) και βοηθάς σε κάτι σημαντικό!

PS

με βλέπετε τόσο θετικό με το συγκεκριμένο όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί πολύ απλά έχω χάσει από τον κύκλο μου ήδη 3 άτομα στον δρόμο νεκροταφείο....

και μάλιστα "χλεύαζα" τις πινακίδες λέγοντας "Οι άχρηστοι αντί να φτιάξουν τον δρόμο βάζουν προειδοποιητικές πινακίδες...."

Ουφ τα είπα κ ηρέμησα!!!Ας γυρίσουμε στην δουλεία πριν φάμε κάνα "ban" :o:-D:o

Δημοσ.
Για τους Έλληνες δεν ισχύει η κοινοτική οδηγία; Υπερισχύει η ελληνική νομοθεσία; Δεν τα κατέχω τα νομικά :/

προσεξε να δεις->

Μια ευρωπαικη οδηγια(αντιθετα με τον κανονισμο) δεν ισχυει αμεσα στις εθνικες εννομες ταξεις.Για να ισχυσει πρεπει πρωτα να ψηφιστει εθνικος νομος που την μεταφερει στο εσωτερικο δικαιο.Η ΕΕ δινει λοιπον μια προθεσμια .Πριν τελειωσει αυτη η προθεσμια,αν το κρατος μελος δεν ψηφισει εθνικο νομο δεν τρεχει και τιποτα.Η οδηγια θεωρητικα ειναι σαν να μην υπαρχει.Απλα το κρατος μελος υποχρεουται να μην προβει σε ενεργειες που ακυρωνουν το επιδιωκομενο απο την οδηγια αποτελεσμα.Οταν παρελθει η προθεσμια το κρατος τυπικα υποχρεουται να εχει συμμορφωθει (με εθνικο νομο).Αν δεν εχει συμμορφωθει το δικαστηριο απλα ερμηνευει το ισχυον δικαιο με τροπο συμφωνο με την οδηγια.Αν ο ιδιωτης αποδειξει οτι ζημιωθηκε απο την εκπροθεσμη η (καθολου) μεταφορα της οδηγιας δικαιουται αποζημιωση (εφοσον η οδηγια δημιουργουσε συγκεκριμενα δικαιωματα για αυτον)...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...