dimitris2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Το νέο iTunes 8 έφερε αρκετές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης της μουσικής σας βιβλιοθήκης αλλά και νέες, διασκεδαστικές υπηρεσίες, εμπλουτίζοντας έτσι αρκετά την εμπειρία χρήσης. Οι σημαντικότερες προσθήκες στο νέο iTunes είναι οι παρακάτω: Genius Playlist & Genius Sidebar Η πολυδιαφημισμένη νέα υπηρεσία του iTunes ουσιαστικά είναι μια υπηρεσία προτάσεων μουσικής, βασισμένη στην ίδια σας τη βιβλιοθήκη, πληροφορίες για την οποία στέλνονται (ανώνυμα πάντα) στην Apple. Την πρώτη φορά που θα ξεκινήσετε το iTunes 8 και θα ενεργοποιήσετε την υπηρεσία Genius, η μουσική σας βιβλιοθήκη αναλύεται και τα αποτελέσματα αποστέλλονται στους servers της Apple, για να παραχθούν οι κατάλληλες προτάσεις. Η χρονική διάρκεια της όλης διαδικασίας εξαρτάται από το μέγεθος της βιβλιοθήκης σας και μπορεί να κρατήσει από μερικά λεπτά μέχρι και παραπάνω από μία ώρα. Όταν τελικά ενεργοποιηθεί η λειτουργία, στη λεγόμενη Genius Sidebar μπορείτε να βρείτε μουσικές προτάσεις από το iTunes Store παρόμοιες με το τραγούδι που ακούτε την εκάστοτε στιγμή. Επιπλέον, επιλέγοντας ένα τραγούδι και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο «Start Genius», θα δημιουργήσετε αυτόματα μια playlist με τραγούδια από την βιβλιοθήκη σας παρόμοια με το επιλεγμένο. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να δημιουργήσετε μόνο μια Genius Playlist, που μπορεί να έχει από 25 έως και 100 κομμάτια, ενώ έχετε τη δυνατότητα να τη σώσετε εφόσον το επιθυμείτε. Τηλεοπτικές σειρές high definition H Apple έκανε άλλο ένα βήμα προς την αναπαραγωγή high definition υλικού, προσθέτοντας υποστήριξη για HD TV Shows στο iTunes Store. Πλέον είναι διαθέσιμες για αγορά τηλεοπτικές σειρές υψηλής πιστότητας, με περίπου 2.99 δολλάρια το επεισόδιο. Μαζί με την HD έκδοση του επεισοδίου, έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε και την κανονική έκδοση δωρεάν. Για να ...γιορτάσει την έλευση του HD στο iTunes Store, η Apple προσφέρει για περιορισμένο διάστημα μια σειρά επεισοδίων δωρεάν, όπου ανάμεσά τους μπορείτε να βρείτε αγαπημένες σειρές σαν το Heroes και το Monk. Αλλαγές στο interface Στο iTunes 7 οι διαθέσιμοι τρόποι προβολής της μουσικής σας ήταν τρεις: απλή λίστα, λίστα με εξώφυλλο και Cover Flow. Στο iTunes 8, η λίστα με εξώφυλλο αντικαταστήθηκε από μια νέα μορφή προβολής, το Grid View. Με το Grid View μπορείτε να δείτε τη μουσική σας ταξινομημένη με τρόπο ανάλογο του νέου iPhoto ή iMovie. Μπορείτε να ομαδοποιήσετε το Grid View ανάλογα το άλμπουμ, τον καλλιτέχνη, το είδος ή τον συνθέτη. Περνώντας το ποντίκι πάνω από ένα εικονίδιο, μπορείτε να δείτε τη μουσική που περιλαμβάνει και να την αναπαράγετε με ένα κλικ. Νέος visualizer Αν βρίσκατε τους παλιούς visualizers του iTunes βαρετούς, δοκιμάστε το νέο visualizer από το μενού View > Visualizer. Πρόκειται για μια ανανεωμένη έκδοση ενός μέχρι πρότινος δωρεάν visualizer με το όνομα Magnetosphere. Το νέο iTunes φέρνει αρκετές ακόμα αλλαγές και προσθήκες στην επεξεργασία πολλαπλών αρχείων αλλά και στην οθόνη των ιδιοτήτων, βελτιώνοντας αρκετά την εμπειρία χρήσης. Πηγή: pathfinder.gr Εικόνα: iTunes 8 Screenshots
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9386&Itemid=1 καλά θα ήταν να μην πέταγε και BSODs στα Vista
djuan1988 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9386&Itemid=1 καλά θα ήταν να μην πέταγε και BSODs στα Vista Αυτό να ήταν μόνο να έλεγα εντάξει... Η δυστροπία του είναι αυτή που δεν αντέχεται με τίποτα...
personGR Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Η ενεργοποίηση της genius sidebar μου πήρε περίπου μία ώρα με 15gb μουσικής στο itunes.... Τι να πει κανείς... Πάντως την λίστα grid την έχουν κάνει πολύ ωραία...
Mercyful_Fate Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9386&Itemid=1 καλά θα ήταν να μην πέταγε και BSODs στα Vista Αυτό να ήταν μόνο να έλεγα εντάξει...Η δυστροπία του είναι αυτή που δεν αντέχεται με τίποτα... Πάρτε Mac. :p
andreaseto Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό να ήταν μόνο να έλεγα εντάξει...Η δυστροπία του είναι αυτή που δεν αντέχεται με τίποτα... Γιατί είναι δύστροπο? Εμένα μου φαίνεται εύχρηστο. Στην αρχή βέβαια προτιμούσα τον windows media player αλλά μετά στα mac που ήταν η "μόνη" μου επιλογή βρήκα το iTunes πιο εύχρηστο. Εμένα αυτό που με ξενερώνει στην έκδοση 8 είναι το genius. Γιατί να πρέπει να έχω λογαριασμό στο iTunes store για να απολαύσω αυτό το φανταστικό χαρακτηριστικό? Το καλό που τους θέλω στο iPod nano να λειτουργεί κανονικά το genius...
gregdais Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Apple = κομπλεξ... πολύ κόμπλεξ.... οταν λέμε κόμπλεξ .... πρόγραμμα για κομπλεξικους = αιτιουνς...
Mercyful_Fate Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Τι έχεις χρησιμοποιήσει από Apple και το λες αυτό?
konnak Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Ε μα, κι εσύ τώρα τι θες; Αφού έχει επιχειρηματολογήσει άψογα το παλικάρι. Μην το ψάχνεις, είμαστε κομπλεξικοί λέμε. Επί του θέματος, πέρα από το Genius που μέχρι τώρα φαίνεται να κάνει σωστές επιλογές, μόνο εγώ παρατήρησα ότι το νέο iTunes είναι πιο ελαφρύ;
flyinmycoffee Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Για οσους ενδιαφερει, στην αρχη μου εβγαζε BSOD (vista 64) με το που συνεδεα το iphone μου αλλα μετα απο ψαξιμο καταλαβα οτι (για καποιο λογο) εφταιγε ενα προγραμμα υποστηριξης του HP printer μου που ηταν παλιο. με το που το εκανα uninstall ολα διορθώθηκαν.
andreaslfc Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Σε μένα δεν έχει κανένα πρόβλημα σε vista, ούτε φυσικά και σε mac, έκανα μάλιστα και update, από τα vista, το iphone χωρίς κανένα πρόβλημα.
thanocaster Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Apple = κομπλεξ... πολύ κόμπλεξ.... οταν λέμε κόμπλεξ .... πρόγραμμα για κομπλεξικους = αιτιουνς... Ωχ! Πώς δεν το είχα συνειδητοποιήσει τόσο καιρό... Με τέτοια επιχειρηματολογία μου άνοιξες τα μάτια. Πάω να πάρω ένα Dell. ΥΓ> Πωλείται Macbook Pro αγορασμένο πριν 14 μήνες... :rolleyes:
vrethan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Apple = κομπλεξ... πολύ κόμπλεξ.... οταν λέμε κόμπλεξ .... πρόγραμμα για κομπλεξικους = αιτιουνς... Ναι, κύριε πρόεδρε!!! Έχετε απόλυτο δίκιο. Όντως πάσχω από εκείνο το φοβερό σύνδρομο της κατωτερότητας όποτε δουλεύω με Mac κι όχι με sVista ή XP Σοβαρά τώρα, είχες σκεφτεί καθόλου, προτού διατυπώσεις την κουβέντα αυτή, πως εδώ μέσα υπάρχουν αρκετοί χρήστες pc που μεταπήδησαν στην Apple και από δω και στο εξής πίνουν νερό στην υγειά της; Συμπεριλαμβανομένου και εμού φυσικά Όσον αφορά δε για το θέμα του αναβαθμισμένου iTunes, το μόνο πράγμα που δε με ενθουσίασε ιδιαίτερα είναι το Genius Sidebar. Παρ'όλ'αυτά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά (όπως το grid view και το λοιπό interface) κρίνονται, κατά τα δικά μου γούστα, αρκετά καλά. Επισημαίνεται δε πως πρόβλημα λειτουργίας του δεν συνάντησα στον ... Macη μου
wert Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Άντε να δούμε και το 8 γιατί μέχρι στιγμής το 7 μου κάνει νούμερα. Το καλύτερο είναι ότι για να κλείσω το πρόγραμμα πρέπει να το κλείσω από κάτω με δεξί κλίκ --> κλείσιμο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Για οσους ενδιαφερει, στην αρχη μου εβγαζε BSOD (vista 64) με το που συνεδεα το iphone μου αλλα μετα απο ψαξιμο καταλαβα οτι (για καποιο λογο) εφταιγε ενα προγραμμα υποστηριξης του HP printer μου που ηταν παλιο. με το που το εκανα uninstall ολα διορθώθηκαν. ναι πράγματι... http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=231064 κάποιοι αναφέρουν ασυμβατότητα μεταξύ προϊόντων της Apple και USB συσκευών από τη Logitech και την HP.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα