Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση νέου υπολογιστή

Nature

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές, το έψαξα κι εγώ λίγο στο Forum αλλά δεν με κάλυψε και γι' αυτό ανοίγω νέο μετά από πολύ σκέψη γιατί δεν ήθελα να σας κουράσω με τα ίδια.

Επειδή δεν γνωρίζω και πολλά για τα εξαρτήματα που συνθέτουν ένα pc γιʼ αυτό και απευθύνομαι σε σας τους ειδικούς και πιστεύω ότι θα με βοηθήσετε.

Θέλω να πάρω έναν καινούριο υπολογιστή για το γραφείο και να δουλεύω βασικά Corel, Photoshop, In Desighn και ίσως κι άλλα γραφιστικά προγράμματα και ζητάω την γνώμη σας για τη σύνθεση που μου έκανε ένας γνωστός μου που έχει κατάστημα.

INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.4GHZ - 1066FSB

KOYTI COOLERMASTER RC-330

Τροφοδοτικό COOLERMASTER RP-650 EXTREMEPOWER PLUS 650W

2 Σκληροί δίσκοι WESTERN DIGITAL 320GB 7200RPM SATA2

1 WESTERN DIGITAL RAPTOR 74GB 10000RPM SATA για τα προγράμματα μόνο

OCZ 4GB DDR2 PC2-6400 SPECIAL EDITION 800MHZ Επίσης σε σκέψη είναι μνήμη DDR3 και ανάλογη μητρική. Εσείς τι λέτε;

ASUS EN 8800GTS /HTDP 512MB PCI-E RETAIL

Μήπως αυτή είναι καλύτερη από την προηγούμενη;

ASUS EN 8800GTS TOP HTDP 512MB PCI-E RETAIL

ASUS P5QL-E

2 ASUS DRW-2014L1 LIGHTSCRIBE ίσως και να μην είναι ίδια.

FDD 3.5ʼʼ + CARD READER 7+1

ASUS TV TUNER CARD P7131

UPS MGE STBY ELLIPSE 600VA DIN

MICROSOFT WINDOWS XP HOME EDITION – GREEK

ESET NOD 32 ANTIVIRUS

Όλα τα παραπάνω θα μου κοστίσουν 1265,00 ?.

Πληκτρολόγιο και ποντίκι δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Θέλω ενσύρματο και όχι κατάμαυρο. Ας είναι ασημί ή λευκό με μαύρο. Βρήκα κάποια της MICROSOFT αλλά μου είπε ότι του φάνηκαν απλά.

1. MS DSP MULTIMEDIA AND OPTICAL VALUE PACK

2. MS DSP GREEK MULTIMEDIA OPTICAL DESKTOP

Τώρα πάμε στις οθόνες. Η πρώτη μου σκέψη ήταν και είναι EIZO. Όμως ποια;

Να είναι WIDE ή όχι; Από αυτές που έψαξα αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τις δω από κοντά:

1. Η EIZO 19'' S1932SH είναι ΝΕΑ με καλά χαρακτηριστικά.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162344

Θα μου πείτε λίγο μικρή για τη δουλειά μου αλλά και οι μεγάλες, αν δουλεύεις από 8 έως 12 ώρες την ημέρα και έχεις τα μάτια σου κολλημένα πάνω της πολλές φορές, δεν θα κουράζουν;

2. EIZO 20ʼʼFlexscan S2001W SH BK (Black) http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1027034 και http://www.eizo.gr/default.asp?pid=3&prId=44

αν και αυτή τελικά δεν θα την προτιμήσω γιατί έχει ΤΝ panel.

3. EIZO 21,3'' Flexscan S2100 Grey http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=6370&cat=10 και http://www.eizo.gr/default.asp?pid=3&prId=27

4. EIZO 21'' Flexscan S2111W White http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=7860&cat=10 και http://www.eizo.gr/default.asp?pid=3&prId=13

Όπως καταλαβαίνετε εκτός του ότι έχω μπερδευτεί για το τι πρέπει νʼ αποφασίσω έχω πανικοβληθεί επίσης.

Να σας αναφέρω ότι εκτός από τα παραπάνω θα εφοδιαστώ και με ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο WESTERN DIGITAL 320GB 2,5''

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303955

Συγνώμη αν σας κούρασα. Το ξέρω ότι ζητάω πολλά με την πρώτη μου επίσκεψη στο forum. Θα χαρώ πολύ να ακούσω τη γνώμη σας γιατί πιστεύω ότι θα με βοηθήσετε για την τελική μου απόφαση. :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

άλλο τροφοδοτικό, Thermaltake Toughpower 600w...

καλύτερα έναν 640gb WD παρά 2χ320gb...

άλλη κάρτα γραφικών, την Radeon HD4850 512mb...

καλύτερα την Asus P5Q παρά την P5QL-E...

τώρα για το Raptor θα σου έλεγα να περιμένεις να βγει ο Velociraptor 74gb που θα είναι καλύτερος...

για οθόνη πόσα θα δώσεις?

Δημοσ.

Σ΄ ευχαριστώ ThReSh που ασχολήθηκες με το θέμα μου.

Τους δύο σκληρούς μου τους πρότεινε με το σκεπτικό ότι αν ο ένας πάθει κάτι θα υπάρχει ο άλλος. Εσύ γιατί προτιμάς έναν μεγάλο;

Μια άλλη κάρτα γραφικών που μου πρότεινε ένας φίλος: Asus EAH3870 HTDI 512MB. Μου είπε ότι έχει καλή απόδοση στα ΄΄στατικά΄΄ γραφικά αφού επεξεργάζομαι αρχεία σχεδίου και φωτογραφίες.

Ο νέος Raptor πότε βγαίνει γιατί πρέπει να κάνω παραγγελία άμεσα.

Για οθόνη αν είναι 19΄΄ Eizo δίνω 369,00? αν όμως προτιμήσω τις 21΄΄ θα δώσω περίπου 850-900 ? αν αξίζουν τελικά τη διαφορά. :confused:

Δημοσ.

Τους δύο σκληρούς μου τους πρότεινε με το σκεπτικό ότι αν ο ένας πάθει κάτι θα υπάρχει ο άλλος. Εσύ γιατί προτιμάς έναν μεγάλο;

Σε συμφέρει πολύ περισσότερο στην τιμή.

Ο 640 έχει την διπλάσια χωρητικότητα από τον 320 και μολις ~10ευρώ διαφορά.

Αν πάλι σκέφτεσαι να τους βάλεις σε raid 1, καλύτερα 2χ640.

(θα σου βγει 20ευρώ παραπάνω, αλλά θα έχεις την διπλάσια χωρητικότητα).

Τέλος, καλό είναι να τους προτιμήσεις από πλαίσιο, τους δίνει με 5ετή εγγύηση.

Μια άλλη κάρτα γραφικών που μου πρότεινε ένας φίλος: Asus EAH3870 HTDI 512MB. Μου είπε ότι έχει καλή απόδοση στα ΄΄στατικά΄΄ γραφικά αφού επεξεργάζομαι αρχεία σχεδίου και φωτογραφίες.

Καλύτερη απόδοση στα στατικά γραφικά έχουν όλες.

Καλύτερη βάση απόδοσης τιμής είναι η 4850 αυτήν την εποχή, αλλά αν τα games είναι αδιάφορος παράγοντας για σένα, μπορείς να κάνεις εξ'ίσου άνετα την δουλειά σου και με κάποια φθηνότερη.

Για οθόνη αν είναι 19΄΄ Eizo δίνω 369,00? αν όμως προτιμήσω τις 21΄΄ θα δώσω περίπου 850-900 ? αν αξίζουν τελικά τη διαφορά. :confused:

Κατά την γνώμη μου δεν αξίζουν την διαφορά, αλλά πάλι εσύ ξέρεις καλύτερα στην δουλειά σου ποια θα σε βολέψει περισσότερο.

(και εννοείται όχι tnpanel)

• Super Moderators
Δημοσ.

με πρόλαβε ο liopyr...

τώρα για την οθόνη με 850-900 euro παίρνεις 24αρι... http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1017640&Manufacturer=Eizo&category=69978102&catalog=23

δεν νομίζω να αξίζει να δώσεις τόσα για 21αρι Eizo :-(

edit: όχι δεν νομίζω ότι θα βγει άμεσα ο Velociraptor 74gb...

Δημοσ.

Φίλε μου, αυτός που έχει το κατάστημα δεν ξέρω πόσο φίλος σου είναι αλλά θέλει να σου "πουλήσει".

Οι ανάγκες σου είναι για πολύ μικρότερο μηχάνημα!!

Αυτό που σου έφτιαξε είναι ένας πολύ καλός υπολογιστής για το σπίτι σου και όχι για το γραφείο σου. Ικανοποιεί μέχρι και απαιτήσεις νέων βαρβάτων παιχνιδιών. Αν εσύ θέλεις να παίζεις παιχνίδια στην δουλειά σου, τότε πάω πάσο. Αν πάλι δεν σε πειράζει να χαλάσεις ένα στουβάλι λεφτά τότε παλι πάω πασο! Αν όμως σε νοιάζει, τότε θα πάρεις κάτι πολύ φτηνότερο. Και εγώ γραφίστας είμαι και δουλέυω αυτές τις εφαρμογές πολύ άνετα χωρίς καθόλου κόλλημα (και εικόνες μέγεθος γιγαντοαφίσας 5m*3m) σε laptop 5ετίας, και το μόνο που του έχω βάλει είναι μνήμες 2GB. Οι υπολογιστές που βγαίνουν είναι τόσο γρήγοροι που καλύπτουν τις ανάγκες προγραμμάτων για τα επόμενα 5 χρόνια τουλάχιστων, όχι όμως παιχνιδιών!! Θα συμφωνίσω με τον Tresh για τον σκληρό, πάρε 1 μεγάλο 640. Έτσι και αλλιώς έχεις άλλο σκληρό για τα προγράμματα και γράφεις ότι θα πάρεις και εξωτερικό 320. Κάνε στον εξωτερικό τα backup σου και είσαι κομπλέ! Άρχισε να ψαλιδίζεις μεγάλε. Διανύουμε μια περίοδο που ο κόσμος δεν έχει λεφτά και κοιτάνε πως θα φάνε ακόμα και από τον φίλο τους. Ένα αξιοπρεπή μηχάνημα για την δουλειά που το θες θα σου κοστίσει περίπου 800 τελειωμένο. Αν θες μ' ακούς, αν θες τα σκας στον φίλο σου...Ότι νομίζεις...εγώ παντος δεν έχω συμφαίρον να στα λέω όλα αυτά.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας.

Παιχνίδια δεν παίζω καθόλου.

Εγώ ζήτησα να μου συνθέσουν ένα μεγάλο και προπάντων γρήγορο υπολογιστή για να μην κάνω κάθε τρεις και λίγο αναβαθμίσεις.

Στις ίντσες της οθόνης κολλάω περισσότερο γιατί είναι η πρώτη μεγάλη οθόνη που θα πάρω και δεν ξέρω πόσο ξεκούραστη είναι για τα μάτια μια μεγάλη οθόνη γιατί δεν μπορείς να τηρείς συνέχεια κάποια απόσταση, είναι κάποιες λεπτομέρειες που σε αναγκάζουν να κολλάς πάνω στην οθόνη ή εγώ έχω συνηθίσει έτσι;

Τι λες κι εσύ ankougen που ασχολείσαι με τη γραφιστική;

Δημοσ.
τι διαφορά έχει με την Radeon HD4850 που μου πρότεινες αρχικά;

~μιση τιμη, καμμια αλλη διαφορα αν δεν παιζεις παιχνιδια. ;)

Δημοσ.
Τι λες κι εσύ ankougen που ασχολείσαι με τη γραφιστική;

Εξαρτάται από την απόσταση που κάθεσαι. Στο laptop έχω 17αρα και στο σπίτι 2χ19άρες σε επέκταση ώστε να δουλεύω ταυτόχρονα 2 προγράμματα χωρίς να ανεβοκατεβάζω τα παράθυρα. Από κει και πέρα παίζεις με το ζουμ και εστιάζεις στο σημείο που θες να κάνεις την λεπτοδουλειά. Πιάνω και εγώ τον ευτό μου κάποιες φορές να κολάω στην οθόνη για κάποιες λεπτομέριες και μόλις το συνηδειτοποιώ τραβιέμαι πίσω ενώ και πίσω βλέπω μια χαρά. Είναι μια κακιά συνήθεια που πρέπει να την κόψουμε!!!

Όσον αφορά το θέμα πια είναι πιο ξεκούραστη, εγω στο laptop που δεν συγκρίνεται με το αναβαθμισμένο home pc, κάθομαι πολυ περισσότερες ώρες στην οθόνη του.

Δημοσ.

Δεν ειναι μονο η αποσταση, αλλα οπως λες και παραπανω, μια μεγαλυτερη οθονη μπορει να σε γλυτωσει απο καμποσα minimize την ωρα που δουλευεις.

Παντως και οι δυο οθονες σε επεκταση ειναι πολυ καλη ιδεα. ;)

(μιας και βγαινουν πανω κατω στα ιδια λεφτα με μια μεγαλη).

Δημοσ.
Δεν ειναι μονο η αποσταση, αλλα οπως λες και παραπανω, μια μεγαλυτερη οθονη μπορει να σε γλυτωσει απο καμποσα minimize την ωρα που δουλευεις.

Παντως και οι δυο οθονες σε επεκταση ειναι πολυ καλη ιδεα. ;)

(μιας και βγαινουν πανω κατω στα ιδια λεφτα με μια μεγαλη).

...Και τι ειναι το zoom για ένα τέτοιο μηχάνημα... ;) ? ειδικά με το roler από το ποντίκι ούτε νιώθεις....

Δημοσ.

Υποθετω, χωρις να ειμαι master στο photoshop, πως το minimize ειναι αρκετα σπαστικο οταν θες για παραδειγμα να συγκρινεις 2 εικονες, και δεν χωρανε και οι 2 στην οθονη.

Δεν το λεω απο αποψη χρονου... ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...