jimarass Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ χρησιμοποιώ ταξί μόνο εκεί που επιβάλεται! Πχ να πάω κτελ, να πάω κανένα νοσοκομείο ή σε κάποιο meeting με αυστηρό χρονοδίάγραμμα. Αν το κάναμε όλοι αυτό, θα άλλαζαν πολλά λόγω ανταγωνισμού. Σε άλλες χώρες, απαγορέυεται αυστηρά η διπλοταρίφα, σε σημείο που αν σε δει άλλο ταξιτζής σε έχει δώσει στεγνα!! Επίσης έμαθα πως πχ στην Ταιβάν, αν καλέσεις ταξί από το σπίτι, σου κάνουν έκτπωση 30% και εννοείται ΔΕΝ πληρώνεις παραπάνω. Επίσης αν καλέσεις μετά τις 12, θα σου κάνουν έκπτωση ΚΑΙ στην διπλοταρίφα!! Αλλά εδώ οι ταξιτζήδες βρίσκουν τους κάφρους Έλληνες, οπότε καλά να πάθουμε!!
De@th L0rd Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Κοίτα, γενικά για ένα άτομο που βγάζει αποστάσεις Δαφνί - Δάσος - Αιγάλεω και Μαρούσι - Πευκάκια στο πόδι επειδή... βαριέται να περιμένει λεωφορείο, δε μπορείς να πεις ότι φοβάται να δουλέψει τα πόδια του. Μη πιάσουμε το ποδήλατο γιατί εκεί θα σε προκαλέσω για απογευματινή βολτίτσα Μαραθώνας - Πειραιάς. Αλλά και Μαραθωνοδρόμος να'σαι... αν έχεις οργώσει όλη την Αττική απ'το πρωί για δουλειές κλπ, και τ'απόγευμα σου 'πει κι η δικιά σου να περάσεις απ'το σπίτι... ε μετά πίστεψέ με, 200 μέτρα να σου πω να κάνεις, θα μου χώσεις σφαλιάρα! Κατανοητό κι εγώ κινούμαι πολύ μετα πόδια,αλλά από εγωισμό κ μόνο δεν θα πλήρωνα ταξί.Με έχουν κατακλέψει τόσες φορές στο παρελθόν στην Αθήνα αλλά το αποκορύφωμα έγινε με τους ταρίφες τις θεσσαλονίκης.Συνήθως μετά από έξοδο το βράδυ,που δεν κυκλοφορούσαν λεωφορεία.Αντί να με πηγαίνει από εθνική οδό πχ που σε 15 λεπτά θα έφθανα σπίτι,να κάνει όλο τον κύκλο από μονάστηρίου βιομηχανική περιοχή για να με πάει από την αντίθετη πλευρά της Σίνδου σύνολο σχεδόν 30 λεπτά.Κι ενώ του έλεγα ότι δεν θέλω να πάμε απο κεί αυτός έκανε του κεφαλιού του.Σόρρυ αλλά και ομηρία από ταρίφες δεν την ανέχομαι κ από τότε δεν ξαναπήρα ταξί.Προσοχή τονίζω πως δεν μιλάω για μεμονωμένο γεγονός αλλά γι αυτό που ξεχείλησε το ποτήρι.Ταξί έπαιρνα τα 2 πρώτα χρόνια μόλις γύριζα μετά από διακοπές για να αρχίσει το εξάμηνο επειδή κουβαλούσα ένα σωρό τσάντες από το πατρικό.Μέσα σε αυτά τα 2 κ κάτι χρόνια συνάντησα μόνο ένα σωστό ταξιτζή και ο άνθρωπος να είναι πάντα καλά.
nikos_e34 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 εγω σε ενα τετοιο που εκανε βολτες του ειπα αν ψαχνουμε τη μανα του και του εδειξα κατι πορνες και με κοιταζε αγρια... "κοιτα κοιτα με το κοιταγμα θα μεινεις" και σε ενα φαναρι πεταω ενα διευρω και βγαινω απο το αμαξι ..τοσο απλα ειναι φιλε..θρασυδειλοι και κουτοπονηροι ειναι οι ταξιτζηδες..μιλαμε για τους 35-40 ανω χρονων διοτι σε οποιον νεο εχω πεσει ηταν φοβερος σε θεμα εξυπηρετησης και καθαριοτητας..ενας μου εκανε εντυπωση που δεν σταματαγε σε αλλους πελατες και τον ρωτησα. μου απαντησε οτι δικο του ταξι ειναι με τον αδερφο του το δουλευουν βγαζουμε υπεραρκετα να κατσω να σκασω για 200 ευρω παραπανω το μηνα.διευθυνσεις ειχε περασμενη καρτα της αθηνας ..ακουσε τη διευθυνση την περασε στο GPS και τοτε εβαλε μπρος το ταξιμετρο και φυγαμε...μουσικη jazz ,αυτος φρεσκοξυρισμενος με πουκαμισο και παντελονι οχι σορτσακια και σαγιοναρες..τετιοι ειναι το 99 τοις εκατο των νεων ταξιτζηδων
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Ο καινούργιος σιδηροδρομικός σταθμός του Λιτόχωρου είναι καταπληκτικός, πανέμορφος, σύγχρονος κτλ. Πλέον έχει πολύ καλή σύνδεση με Λάρισα και Θεσσαλονίκη λόγω του ηλεκτρικού. Τι να το κάνεις όμως, που είναι στη μέση του πουθενά και για να πας να πάρεις το λεωφορείο για Λιτόχωρο πρέπει να περπατήσεις 25'-30' μέσα στη μέση του πουθενά, για να βγεις σε μια στάση που κάθε ώρα περνάει κάποιο λεωφορείο από Κατερίνη; Φυσικά ούτε λόγος για να είναι συντονισμένα τα δρομολόγια. Φαντάσου τώρα να πρέπει να το κάνεις αυτό κάτω από τον ήλιο; Φαντάσου ότι είσαι δίπλα στ' αυτοκίνητα, δεν περπατάς σε πεζοδρόμιο. Μέσα στην ερημιά (υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας για κάποιους ανθρώπους). Και τώρα φαντάσου πως δεν είσαι εγώ, που τα έκανα αυτά και με το παραπάνω, αλλά είσαι η μάνα μου, ή ακόμα χειρότερα, η γιαγιά μου. Κατά τα άλλα όμως, α ρε Έλληνες, για όλα διαμαρτύρεστε. Τι θα πάθετε να περπατήσετε λίγο; Εκεί λοιπόν, καλούνε όλοι αναγκαστικά ταξί. Και οι ταξιτζήδες εκεί, έχουν στάνταρ ταρίφες για κάποιο λόγο. Σου λέει "δεν ανοίγω ταξίμετρο. Η τιμή είναι χ ευρώ. Άμα δε σ' αρέσει, περπάτα στον ήλιο να μουσκέψεις στον ιδρώτα". edit: Το σχόλιο του υπεύθυνου στα λεωφορεία όταν τον ρώτησα γιατί δεν υπάρχει σύνδεση: "Τι δουλειά έχουμε εμείς μ' αυτούς; Άλλο τα τρένα, άλλο τα λεωφορεία". ΟΚ, προφανώς τους ανθρώπους δεν τους ενδιαφέρουν οι πελάτες που θα έχουν. Λογικό. Επίσης το κράτος τους έχει δώσει να κάνουν τη δουλειά να οργανώσουν τα λεωφορεία, αλλά δεν τους έχει πει να την κάνουν και καλά και για να εξυπηρετούν τον κόσμο. Ότι θέλει ο καθένας κάνει. No prob. Και να πεις ότι θα ήταν καλό μόνο για μας, πάει στο καλό. Για τους ίδιους έστω να το κάνουν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.