Προς το περιεχόμενο

γλωσσα προγραματισμου

celestialx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να ρίξω μια εναλλακτική ιδεά; B)

Μάθε PHP! Είναι γλώσσα scripting για ιστοσελίδες και μοιάζει με την C++ αλλά είναι πολύ πιο απλή. Σε βάζει πιο εύκολα στην ιδέα του προγραμματισμού. Κι αφού ξέρεις και HTML θα είναι ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για σένα.

Όταν μάθεις αυτή, πας σε C++ με άλλο αέρα.

Δημοσ.

Να 'σαι καλά. Θυμήσου να ρωτήσεις τον Πληροφορικό σου, μπορεί είτε να σου βρει το Microworlds είτε σημειώσεις ειδικά για το χελωνόκοσμο.

Μόλις "τελειώσεις" την ύλη της Γ' Γυμνασίου εάν θέλεις ξαναρώτα μας, θα είσαι πιο έτοιμος για να σου προτείνουμε και να κρίνεις μόνος σου (1) αν θες να συνεχίσεις τον προγραμματισμό, (2) τι ακριβώς θέλεις να κάνεις - π.χ. παιχνίδια, και (3) ποια γλώσσα να διαλέξεις και γιατί...

Δημοσ.

οκ ευχαριστω...πιστεω οτι θα ασχολυθω και αργοτερα θα σας ξαναρωτησω.Αυτο που θελω να κανω ειναι ναφτιακσω προγραμματα και κανα παιχνιδακι στο μελλον και παλι ευχαριστω

Δημοσ.

Καλημέρα.

1. Γενικά θα σε συμβούλευα να μην ψάξεις για ελληνικά tutorials, στο κάτω κάτω είναι πολύ δύσκολο να βρείς κάτι τέτοιο στο ίντερνετ, στα ελληνικά μπορείς να βρείς μόνο βιβλία προγραμματισμού αλλά αυτά τα γράφουν ποιό κινέζικα απο ότι τα Αγγλικά. Αγγλικα tutorials και πλήρης οδηγούς θα βρείς στο internet άπειρα όπως και free βιβλία σε pdf και καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις κάποιο αγγλικό ενχειρίδιο μιας και θα σε βοηθήσει περισσότερο και θα βελτιώσεις και τα αγγλικά σου που θα σου χρειαστεί έτσι και αλλιώς αν ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα.

2. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν εύκολες και δύσκολες γλώσσες αλλά σε τι μπορείς να προσαρμοστείς. Εγώ για παράδειγμα μεγάλωσα με structured γλώσσες και το scripting μου φαίνεται δυσνόητο.

3. Απο την πλευρά μου σου προτίνω την java που είναι structured γλώσσα, σε βάζει στην λογική του OOP και είναι open source, επίσης όλα τα βιβλία για desing patterns περιέχουν java παραδείγματα.

4. Για παιχνίδια τώρα, είναι ένα καλό κίνητρο για να ξεκινήσει ένα μικρό παιδί τον προγραμματισμό και εγώ απο εκεί ξεκίνησα, αλλά πρέπει να σημβιβαστείς με την ιδέα πως στην Ελλάδα δεν μπορείς να δουλέψεις σε αυτό τον τομέα μιας και δεν υπάρχουν εταιρίες σε αυτό το είδος, αν επιμένεις όμως φρόντισε να είσαι τρομερά καλός στα μαθηματικά αρχικά και μετά για γλώσσα μόνο C++ και DirectX. αλλά δεν είναι ότι ποιο εύκολο για να αρχήσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...