Προς το περιεχόμενο

γλωσσα προγραματισμου

celestialx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά γλώσσα για αργότερα δεν σου προτείνω, αν προγραμματίσεις κανά δυο μήνες σε Logo θα είσαι σε θέση να καταλάβεις μόνος σου τις ανάγκες σου, οπότε τότε θα είμαι σε θέση να σου προτείνω συγκεκριμένη γλώσσα ανάλογα με αυτά που τότε θα μας περιγράψεις ότι θέλεις.

Γλώσσα για τώρα προτείνω Logo.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
@poscaman: στη Γ' Γυμνασίου η Πληροφορική είναι εξεταζόμενο μάθημα (σε επίπεδο σχολικής μονάδας εννοώ) οπότε είναι λίγο δύσκολο να μη γίνει καθόλου Logo...

και ομως.τα κανουν πλακακια στο τελος και βαζουν βλακειες..

σιγουρα υπαρχουν και εξαιρεσεις,αλλα προσωπικα δεν εχω συναντησει καμμια..κριμα παντως.και κριμα γιατι οι φιλολογοι απο την α γυμνασιου τους πιλαλανε το μυαλο,ενω οι θετικες επιστημες την κανουν απο το παραθυρο..

τεσπα,offtopic ειμαι και ζητω συγγνωμη

Δημοσ.

Συνεννοήσου με τον Πληροφορικό του σχολείου σου για να σου δώσει το ίδιο πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε στο σχολείο.

@poscaman: εγώ ακόμα δεν έχω δει κανέναν που να μην κάνει... :)

Δημοσ.

Είπαμε, είναι εμπορικό, πρέπει να το αγοράσεις. Το πουλάει η εταιρία Rainbow. Και όπως πάλι έγραψα παραπάνω, υπάρχουν αντίστοιχα ελεύθερα όπως ο χελωνόκοσμος ή το kturtle.

Δημοσ.
Εσυ τι χρησιμοποιεις???(ποσο χρονων εισαι)

Σαν γλώσσα τη χρησιμοποιώ για μικρά προγράμματα που χρειάζομαι και μπορώ να φτιάξω.

Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς έναν καλό editor με αυτόματη συμπλήρωση και χρωμα για τις εντολές. Προσωπικά χρησιμοποιώ τον SPE. Αν πάντως ασχοληθείς και χρειαστείς κάτι στείλε PM.

Δημοσ.

οκ...τωρα θελω να μου πειτ ενα ελληνικο διευρμηνειτη για λοκγο ...οσο γαι τον χελωνοκοσμο εχει μονο ενχειριδιο καιδεν ξερω πως δουλευει εχει και κατι αρχεια αλλα πως τα τρεχω ειναι αγνωστα???

Δημοσ.

Τα άγνωστα αυτά αρχεία είναι ο χελωνόκοσμος και ανοίγουν με το πρόγραμμα αβάκιο.

Δηλαδή πρώτα πηγαίνεις εδώ:

http://etl.ppp.uoa.gr/_content/download/index_download.htm

κατεβάζεις και εγκαθιστάς το αβάκιο, και στη συνέχεια (αφού πρώτα τα έχεις αποσυμπιέσει) κάνεις διπλό κλικ στα αρχεία που κατέβασες και ανοίγει ο χελωνόκοσμος (=Logo).

Δημοσ.

Όπως έλεγα παραπάνω, ..."αντίστοιχο", όχι "ίδιο".

Αρκετοί Πληροφορικοί χρησιμοποιούν το χελωνόκοσμο επειδή προσφέρει κι αυτός μια εξελληνισμένη Logo σαν το Microworlds (και δωρεάν). Υπάρχει και σχετική αναφορά στο σχολικό βιβλίο.

Όμως, θα χρειαστεί να γράφεις λίγο διαφορετικά τις εντολές. Διάβασε το εγχειρίδιο του χελωνόκοσμου. Δεν είναι τεράστια διαφορά, πιστεύω γρήγορα θα συνηθίσεις τις "μετατροπές". Αν όχι, ρώτα τον καθηγητή σου μήπως μπορεί να κάνει κάτι για να πάρεις το Microworlds.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...