Προς το περιεχόμενο

γλωσσα προγραματισμου

celestialx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχουν Ελληνικά βιβλία, αλλά δεν τα εμπιστεύομαι γιατί συνήθως η μετάφραση τους είναι άθλια. πχ:

Η function αντί για συνάρτηση μεταφράστηκε σε λειτουργία

και το debugging σε αποσφαλμάτωση...

Για μια γέυση της Ελληνικής μετάφρασης:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1:%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%86%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CF%8C%CF%81%CF%89%CE%BD_%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για αρχή σου προτείνω και γω python.

<< Some of the largest projects that use Python are the Zope application server, YouTube, and the original BitTorrent client. Large organizations that make use of Python include Google, Yahoo!, CERN and NASA. ITA uses Python for some of its components. >> από εδώ.

Δημοσ.

Εγώ ξεκίνησα πριν από έναμιση χρόνο από το μηδέν με Python και ασχολήθηκα μόνο στον ελεύθερο χρόνο μου (ο οποίος είναι αρκετα περιορισμένος) και μπορώ πλέον να φτιάχνω απλά παραθυρικά προγράμματα που καλύπτουν τις ανάγκες μου.

Θα την πρότεινα σαν γλώσσα γιατί είναι πολύ ισχυρή αλλά ταυτόχρονα εύκολη στη σύνταξη και τον εντοπισμό σφαλμάτων. Επίσης ότι φτιάξεις μπορεί να τρέξει με ελάχιστες ή καθόλου αλλαγές σε κάθε λειτουργικό και το βασικότερο είναι δωρεάν και έχει μια μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών που βοηθάνε αν το ζητήσεις.

Στον αντίποδα είναι λίγο αργή σε σχέση με την C++ (αλλά μόνο αν πας να φτιάξεις κάτι πολύ σοβαρό θα σε επηρεάσει), και τα βιβλία που θα βρεις είναι όλα στα αγγλικά εκτός και λίγες εξαιρέσεις.

Αγγλικά πάντως θα χρειαστείς σε όλες τις γλώσσες και αν είσαι στο Lower δεν θα έχεις πρόβλημα σχεδόν καθόλου.

Το σίγουρο είναι ότι στην αρχή θα χρειαστείς υπομονή για να αρχίσεις να φτιάχνεις κάτι και θα νιώθεις ότι χρησιμοποιείς το μηχάνημα σου μόνο για κομπιουτεράκι.:-)

Δημοσ.

celestialx, του χρόνου στη Γ' Γυμνασίου θα κάνεις μια γλώσσα προγραμματισμού με μια χελώνα που τη λένε Logo.

Αφού λοιπόν έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να τη μάθεις, κι αφού έχεις ήδη το σχολικό βιβλίο για να διαβάσεις, δεν ξεκινάς από αυτή;

Η Logo όμως είναι μόνο για αρχαρίους, δεν κάνει για προχωρημένα προγράμματα. Αν λοιπόν μάθεις τη Logo και αποφασίσεις στη συνέχεια να αφιερώσεις κάποιους μήνες στον προγραμματισμό ενός παιχνιδιού, τότε θα χρειαστεί να μάθεις και κάποια άλλη γλώσσα από αυτές που σου πρότειναν παραπάνω. Πάντως η Logo δεν θα σου πάει χαμένη αφού του χρόνου θα χρειάζεται να την ξέρεις για το σχολείο.

Δημοσ.

Θα το κοιαξω.Προσπαθησα λιγο με τη πυθων εμαθα κατι λιγα αλλα δεν υπαρχουν βιβλια να προχωρησω...οσο για τη λογκο ειναι καλη??

Δημοσ.

@poscaman: ναι, στη Γ' Γυμνασίου κάνουν Logo.

Στη Γ' Λυκείου κάνουν άλλη γλώσσα που τη λένε ΓΛΩΣΣΑ και μοιάζει λίγο με Pascal.

@celestialx: το επιχείρημά μου είναι ότι θα τη μάθεις έτσι κι αλλιώς, οπότε ας ξεκινήσεις από αυτή. Έτσι ακόμα κι αν ασχοληθείς κανά μήνα και μετά βαρεθείς και παρατήσεις τον προγραμματισμό, οι γνώσεις που θα έχεις αποκομίσει δε θα πάνε χαμένες.

Κανένας έμπειρος προγραμματιστής δε θα σου πει ότι είναι καλή η Logo. Αλλά πολλοί παιδαγωγοί θα σου πουν ότι βοηθάει στην πρώτη επαφή μαθητών σε μικρές ηλικίες με τον προγραμματισμό.

Προσωπικά, θα προτιμούσα να υπήρχε στη Γ' Γυμνασίου άλλη γλώσσα, δομημένη και όχι συναρτησιακή, που να είχε πάλι γραφικά και δυνατότητες πολυμέσων, αλλά δυστυχώς αυτή επιλέξανε από το ΥΠΕΠΘ, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να τη διδάσκουμε κι εσείς να τη μαθαίνετε...

Πάντως σε σχέση με τη ΓΛΩΣΣΑ την προτιμώ για μικρές ηλικίες, μόνο και μόνο επειδή έχει γραφικά από την πρώτη επαφή. Όχι ότι θα ήταν δύσκολο να βάλουμε γραφικά στη ΓΛΩΣΣΑ, αλλά anyway, πάει αλλού μετά η συζήτηση.

Δημοσ.

Πιο εύκολη στο να κάνεις την πρώτη σου εφαρμογή που να έχει γραφικά είναι η Logo. Αλλά αν θες να κάνεις κάτι λίγο διαφορετικό (π.χ. ένα tetris) δεν γίνεται καν, πρέπει να πας σε άλλη γλώσσα όπως python, visual basic, C#, C++, realbasic κτλ.

Compiler (μεταφραστή) δε θέλει, θέλει άλλο πρόγραμμα που λέγεται interpreter (διερμηνευτής). Το βιβλίο στις σημειώσεις που έχει χρησιμοποιεί το Microworlds που είναι εμπορικό. Αντίστοιχα ελεύθερα είναι ο χελωνόκοσμος (στα ελληνικά) καθώς και δεκάδες άλλα στα αγγλικά που μπορείς να τα βρεις ψάχνοντας στο google.

Δημοσ.
@poscaman: ναι, στη Γ' Γυμνασίου κάνουν Logo.

Στη Γ' Λυκείου κάνουν άλλη γλώσσα που τη λένε ΓΛΩΣΣΑ και μοιάζει λίγο με Pascal.

εχεις δικιο.αλλο αν κανενας δεν κανει προγραμματισμο στο γυμνασιο και την βγαζουν στο ιντερνετ στην ωρα της πληροφορικης...

Eγω μετα θελω να ασχοληθω με C οποτε ποια μου προτεινεις???

να ρωτησω κατι.θελεις να μαθεις προγραμματισμο για να πουλας μουρη στους φιλους σου η για να κανεις καποια πραγματα για την παρτη σου;;;;

η C ειναι πολυπλοκη γλωσσα,μπορει στην ηλικια σου να σου ακουγονται εξωτικα ολα αυτα,αλλα δεν ειναι καθολου ευκολη υποθεση.Γι αυτο λοιπον,διαλεξε μια απλη γλωσσα να μαθεις 5 πραγματα,να χτυπησεις τον κωλο σου στο debuging και μετα μπαινεις στα πιο βαθια.Το να μαθεις το Hello World σε 5-6 γλωσσες δεν ειναι τπτ το δυσκολο,αλλα και τπτ το ουσιωδες..

ειδικα η C ειναι παρα πολυ μακρινη υποθεση για σενα.Χρειαζεται να ξερεις παραπανω μαθηματικα απο την υλη της β γυμνασιου (μπορει να εισαι και genius,αλλα εγω μιλαω για τον μεσο ορο)

αυτα

Δημοσ.

@poscaman: στη Γ' Γυμνασίου η Πληροφορική είναι εξεταζόμενο μάθημα (σε επίπεδο σχολικής μονάδας εννοώ) οπότε είναι λίγο δύσκολο να μη γίνει καθόλου Logo...

@celestialx: εγώ συνεχίζω να προτείνω Logo μόνο και μόνο επειδή είσαι υποχρεωμένος να τη μάθεις, επομένως δεν βλέπω κανένα λόγο να μην ξεκινήσεις με αυτή.

Δημοσ.

για αργοτερα μιλαω.τον προγραμματισμο τον θελω για τον εαυτο μου και θελω να σχοληθω μα αυτον.Τελικα τι μου προτεινετε λογκο ή πυθων???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...