Προς το περιεχόμενο

Μάθημα επιλογής στη Β΄ Λυκείου

sotosko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα καταρχάς.

Πηγαίνω β' λυκείου και θέλω βοήθεια σχετικά με το μάθημα επιλογής. Μέχρι άυριο το πρωί πρέπει να έχω αποφασίσει τι μάθημα θέλω να επιλέξω. Στο σχολείο μου υπάρχουν: 1) Σχέδιο (απορρίπτεται) 2)Αγγλικά (και αυτό απορρίπτεται 3)Πληροφορική και 4)Αστρονομία και αρχές διαστημικής. Είμαι ανάμεσα στα δύο τελευταία...

Το ερώτημά μου είναι: αν επιλέξω πληροφορική (που δεν έχει και εξετάσεις στο τέλος) τι ύλη θα έχω και θα μπορώ να επιλέξω ανάπτυξη εφαρμογών στην γ' λυκείου; Αν όχι να επιλέξω αστρονομία έτσι; Πιστεύω ότι θα μου αρέσει αρκετά.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

Εγώ έχω επιλέξει αστρονομία για 2 λόγους:

1)Όλη σχεδόν η τάξη έχει επιλέξει αστρονομία (είμαι στο τμήμα γενικής με αυτούς που θέλω)

2)Υπάρχει μια φήμη για 3ημερη εκδρομή που πηγαίνει η αστρονομία!!!!

-οι εξετάσεις στο τέλος αλλά τι να κάνουμε δεν μπορούμε να τ' χουμε κι όλα!!!

Α και δεν πήρα πληροφορική για να την πάρω σίγουρα στην 3η έτσι ώστε να έχω ένα λιγότερο μάθημα για διάβασμα (γιατί μπορεί να μη γινόταν τμήμα ανάπτυξης εφαρμογών ή κάτι άλλο)

Δημοσ.

Σίγουρα έχει πληροφορική; Μήπως είναι ανάπτυξη εφαρμογών; Εγώ είχα πάρει ανάπτυξη

εφαρμογών στη Β' και πολυμέσα στη Γ' για να γλιτώσω τις εξετάσεις στο τέλος.:-D

Δημοσ.

@ theok2005 έχω την εντύπωση ότι δεν είναι ανάπτυξη εφαρμογών και είναι πληροφορική. Παρολαυτα θα ρωτήσω και αύριο κάτι γνωστούς που τώρα πάνε τρίτη και θα δω τι θα επιλέξω..

Σας ευχαριστώ πάντως

Δημοσ.

ειναι σιγουρο αυτο για την εκδρομη?!γιατι εγω θα κρατισω πληροφορικη για του χρονου και ελεγα τωρα να παρω σχεδιο για να ξυνομαι!!!αλλα αμα εχει η αστρονομια εκδρομη τοτε αλλαζει το πραγμα xD!

Δημοσ.

Hellooooo. Παω Β' και αυριο εχω το πρωτο μου 3ωρο ως δευτερολυκειακι *σπαραγμοι και συγκινηση*

Περαν τουτου ειχα και γω το ιδιο ακριβως διλλημα! Αλλα διαλεξα αστρονομια. Πρωτον γιατι δεν θα μου ξαναδοθει ευκαιρια να ασχοληθω με αυτο και δευτερον γιατι στην πληροφορικη θα κανουμε μ@λακιες που ξερω απο το δημοτικο.

Οποτε my vote to αστρονομια.

Δημοσ.
ειναι σιγουρο αυτο για την εκδρομη?!γιατι εγω θα κρατισω πληροφορικη για του χρονου και ελεγα τωρα να παρω σχεδιο για να ξυνομαι!!!αλλα αμα εχει η αστρονομια εκδρομη τοτε αλλαζει το πραγμα xD!

Δεν είναι απολύτως σίγουρο αλλά καμιά 40 παιδιά στο σχολείο μου πήγαν αστρονομία για την εκδρομή!!!

Κάτι δεν θα ξέρουν?

Πάντως πέρσι δεν πήγαν εξαιτίας καταλήψεων!!!

Δημοσ.

Σε εμας παντως το 2003 π πηγαινα 2α λυκειου ουτε εκδρομες ειχε η αστρονομια ουτε τιποτα. Εγω πληροφορικη ειχα διαλεξει κ δεν το μετανιωσα. 2 ωρες ξυσιμο ηταν. Τι υλη? Λιγο html κανεις κ στο τελος περνας αφου εχεις δει οτι κυκλοφορει στο ιντερνετ ( τοσο δυσκολο )

Δημοσ.

Δεν είναι όλα έτσι όπως τα λέτε. Πρώτον, η ανάπτυξη εφαρμογών δεν είναι μάθημα επιλογής της τρίτης λυκείου αλλά υποχρεωτικό μάθημα της τεχνολογικής κατεύθυνσης (το δίνετε πανελλαδικά). Επίσης, αν έχετε σκοπό στην τρίτη λυκείου να δηλώσετε και πέμπτο πεδίο (οικονομικά, αστυνομία κ.α) τότε αναγκαστικά θα πάρετε ως μάθημα επιλογής στην τρίτη τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Α.Ο.Θ). Αν είναι έτσι θα σας πρότεινα στη δευτέρα να πάρετε πληροφορική. Επίσης, όταν πήγαινα εγώ δευτέρα τα αγγλικά ήταν υποχρεωτικό γενικής παιδείας και ως επιλογή είχαμε αυτά που αναφέρονται στο πρώτο ποστ αλλά αντί για Αγγλικά είχαμε δεύτερη ξένη γλώσσα.

Δημοσ.

μη λέτε βλακείες..

έτσι και αλλιώς όλοι θα πάτε πληροφορική, ότι και αν δηλώσετε δλδ..

για να γίνουν τμήματα αστρονομικής κτλπ και σχεδίου πρέπει να μαζευτούν από όλη την Β Λυκείου τουλάχιστον 20 άτομα..

κάτι που αποκλείεται!! :D

Δημοσ.

τελικα εβαλα πληροφορικη γιατι πηγαν ολοι και επειδη εκρομη δεν παμε με τν αστρονομια!μια 4ημερη θα παμε κανονικα οχι αλλη!επισης μου ειπαν οτι μετα περνω αρχες οικονομιας και απλα καθομαι!!!(παντως δεν περιμενα να παρω πληροφορικη :)!)

Δημοσ.
μη λέτε βλακείες..

έτσι και αλλιώς όλοι θα πάτε πληροφορική, ότι και αν δηλώσετε δλδ..

για να γίνουν τμήματα αστρονομικής κτλπ και σχεδίου πρέπει να μαζευτούν από όλη την Β Λυκείου τουλάχιστον 20 άτομα..

κάτι που αποκλείεται!! :D

Βλακειες!! :D

Ειμαστε πανω απο 20 ατομα στο τμημα. Χοχο.

Αστρονομια φακιν ρουλζ.

Δημοσ.

Βασικά στη 2α λυκείου, υπάρχει (τουλάχιστον υπήρχε πριν από ~15 χρόνια) η Ολυμπιάδα της Αστρονομίας, η οποία δεν είναι δύσκολη και ο ανταγωνισμός σε σχέση με αυτήν των μαθηματικών είναι μειωμένος. Αν κάποιος έχει όρεξη και βασικές γνώσεις τριγωνομετρίας μπορεί να ανταπεξέλθει σχετικά εύκολα και να κερδίσει κανά τηλεσκόπιο ή στην καλύτερη ένα ταξίδι για τον παγκόσμιο διαγωνισμό.

• Moderators
Δημοσ.

Βασικα μπορει να μη μπορεις να παρεις πληροφορικη στη γ ταξη αλλα υπαρχουν τα ''Πολυμεσα-Δικτυα" που ειναι παρομοιας φυσης μαθημα (αν και το βιβλιο ειναι ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗΣ εποχης), οποτε εγω και τις 3 χρονιες μια χαρα την εβγαλα... :-)

Α και τα παιδια της αστρονομιας το μονο ''παραπανω'' που πηγαν ηταν μια εκδρομη, οποτε...

Δημοσ.

Η αστρονομία είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ εγώ την είχα διαλέξει στη 2α. Άσε που σου δίνει και εύκολους βαθμούς διότι επειδή τη δίνεις στο τέλος μετράει στο μέσο όρο σε αντίθεση με τα άλλα μαθήματα επιλογής. Όσο για την 3ήμερη στο σχολείο μου τουλάχιστον δέν ίσχυε κάτι τέτοιο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...