gusteg Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 αυτη που ανεφερα παραπανω ειναι η 8800gt (απλα πλεον λεγεται 9800) 600w τροφοδοτικο δεν χρειαζεται το 500αρι ειναι υπεραρκετο (και καλο 400αρι θα εκανε αλλα ας μην εισαι στο οριο ) πριν ειπε οτι δεν θελει να το ξανακουμπεισει για χ χρονια γι αυτο προτεινα 8gb μνημη.οταν θα το ξανακουμπισει δεν θα βρισκει σε τετοιες τιμες. οπως ειπα και πιο πριν 2χ640gb σκληροι για raid1 ειναι απαραιτητοι για επαγγελματικα pc (59? ευρω ο παραπανω δισκος, ποσο που σε σχεση με το κοστος χαμενων αρχειων ειναι μηδενικο πιστευω) αλλα εκει που διαφωνω ειναι με την οθονη. οθονη 20αρα ειναι μικρη για σχεδια. εγω ειχα τετραγωνη 19αρα tft (δηλαδη περιπου σαν wide 20)και μολις δουλεψα σε 26αρα καταλαβα την διαφορα. αν θες δοκιμασε και θα δεις. ουτως η αλλως την οθονη ειναι που θα κοιτας συνεχεια για να σχεδιαζεις οχι τα cpu+vga προτεινω 26 και οχι 24 για να την βαλεις πιο μακρια. η 24αρα δειχνει τα ιδια με την 26 αλλα πιο μικρα οποτε την εχεις πιο κοντα και συνηθως κουραζεσαι πιο ευκολα. Κκαι εξαλλου οι τιμες εχουν πεσει στις οθονες (συνηθως οι μεγαλες 24-26'' εχουν και hdmi οχι απλα vga-dvi)
soturin Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 θα επισημάνω άλλη μια φορά στο θέμα της οθόνης, το είδος του panel, καθώς παρότι τα pvs ips είναι ένα +300 ευρώ, όπου κι αν ρώτησα μου τόνιζαν τη μεγάλη διαφορά και ειδικά τη χρησιμότητα σε αυτές τις δουλειές
overnontas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν αμφιβαλω οτι για σχεδιο γενικα οσο μεγαλυτερη ειναι η επιφανεια στην οποια εργαζεσε τοσο το καλυτερο..Αλλα νομιζω πως μια 20"-22" οθονη ειναι ικανοποιητικη για αρχιτεκτονικο σχεδιο..Τωρα για την αποσταση που βρισκεται εχει να κανει και με το τι εχει συνηθησει κανεις και το να καθεσε 4-5 ωρες μπροστα σε οθονη θα σε κουρασει οπως και να'ναι..τωρα για τα μεγεθη αυτα μη ξεχνας πως οταν καποιος χρησιμοποιει CAD κανει συνεχεια ζουμαρισμα.Δε το θεωρω δηλαδη τοσο σημαντικο να εχεις λιγο μεγαλυτερη αποψη σε καποια λεπτομερεια του σχεδιου σου ή ακομα και οταν το κοιτας πανοραμικα... Τωρα βεβαια αν καποιος εχει τα φραγκα να διαθεσει και γουσταρει 26αρα ας τη προτιμισει.... ..αυτο που λες για τις 8800 και 9800 εισαι σιγουρος?
oneofthem Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπόν, το βασικό πρόβλημα για να καταλάβετε, είναι τα rendering. Τα δισδιάστατα δεν έχουν κάτι το βαρύ. Από πού θα βγάλω μεγαλύτερη ταχύτητα για εκεί; Αρκεί ο 4πύρηνος επεξεργαστής ή χρειάζεται και γερή κάρτα γραφικών (τραβάει και από εκεί); Πάντως όλο το νόημα όπως είπα και πριν, είναι το γρήγορο rendering. Είναι το μόνο που γίνεται "αργά" στον τωρινό υπολογιστή και θέλω να βελτιωθεί. τώρα για CAD/Rendering κτλπ κτλπ συνήθως παίρνουν Quadro, FireGL/Pro αλλά είναι κάπως πανάκριβες... Στο autocad δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις ουτε καν για rendering σε 3d οποτε μια καρτα γραφικων 8800GT θα κανει αψογα τη δουλεια της. απλά να υπενθυμίσω ότι το rendering (δλδ εννοούμε final/software rendering) χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή και μόνο, δεν παίζει ρόλο η κάρτα γραφικών αφού δεν συμμετέχει στο rendering, οπότε αν θέλει κάποιος καλύτερες επιδόσεις εκεί τότε θέλει καλύτερο επεξεργαστή, δλδ αυτή τη στιγμή ένας αξιοπρεπής 4πύρινος πιστεύω είναι μια χαρά η κάρτα γραφικών χρησιμοποιείται για την απεικόνιση στην οθόνη κατά τη μοντελοποίηση, δλδ για την απεικόνιση των όψεων, του wireframe κλπ, που και εκεί υπάρχει πρόβλημα ταχύτητας όταν τα αντικείμενα είναι πολύπλοκα και τα πολύγωνα είναι πολλά και η κάρτα κομπάζει, για παράδειγμα προσπαθείς να κάνεις μια περιστροφή του αντικειμένου ή απλώς να επιλέξεις κάτι και το κάνει με 5 fps, δλδ εκνευριστικά αργά, πιστεύω ότι από πλευράς επιδόσεων μια κάρτα νέας γενιάς από την 9800gt και πάνω θα είναι μια χαρά, αλλά τώρα από προβληματάκια drivers κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει (σημειώνω ότι δεν λέω πως οι quadro fx δεν έχουν προβλήματα...)
soturin Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 σωστά και το νόημα στον τετραπύρηνο είναι πως μπορείς να χεις δυο πυρήνες να κάνουν rendering και να συνεχίζεις μια άλλη δουλειά με τους υπόλοιπους
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδιά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους! Είστε άψογοι! Βοηθήσατε τρομερά! Το μόνο που μου έχει μείνει σαν απορία, είναι λίγο τι γίνεται με την οθόνη. Βασικά ο πατέρας μου έχει ήδη μια οθόνη (νομίζω 20άρα) και δεν τον πολυένοιαζε, απλά ήθελε να υπάρχει μια δεύτερη για τον παλιό υπολογιστή, αλλά όπως μου τα λέτε ίσως υπάρχει καλός λόγος να το συζητήσουμε περισσότερο για κάτι καλύτερο. Απορίες λοιπόν: Κατ' αρχάς, τι είναι το pvs ips; Καμιά πρόταση με αυτό; LCD με digital setup; Α'το τι είναι; Οι μεγαλες 24-26'' εχουν και hdmi οχι απλα vga-dvi; Πρέπει δηλαδή σαν προτεραιότητα να βάλω hdmi; Αυτό έχει σχέση με το digital setup ή με το pvs ips; Συγκρούονται μεταξύ τους αυτά τα χαρακτηριστικά, δηλαδή θα πάρω κάποια που θα είναι ή έτσι ή αλλιώς; Αν δεν είναι δύσκολο προτείνετε καμία υλοποίηση. Η μόνη μου ένσταση, είναι στο μέγεθος των 2 σκληρών σε raid1 (αν και βρίσκω καλή την ιδέα των 2 σκληρών). Δε νομίζω πως χρειάζονται 640GB. Νομίζω ότι και με 160GB δεν υπάρχει ζήτημα (τα αρχεία των σχεδιαστικών προγραμμάτων είναι μικρά). Αν και για να είμαστε ασφαλείς, θα μπορούσαμε να πάμε στα 320GB, κυρίως λόγω τιμής, που προσωπικά και πάλι μου φαίνονται πολλά. Για να καταλάβετε, έχει έναν 80άρι εδώ και πόσα χρόνια και έχει γεμίσει μόνο τα 40GB. Μήπως να κοιτάξω για 160GB με 10.000 στροφές; edit: Για οθόνες να πω ότι μέχρι 24" κάτι γίνεται, παραπάνω νομίζω θα τον κουράζει γιατί δεν την έχει και πολύ μακριά του. Καλή σκέψη είναι να είναι μεγάλη η οθόνη γιατί και κάποιος πελάτης που έρχεται στο γραφείο να δει κάτι, να μη βγάζει τα μάτια του.
overnontas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 LCD(Liquid Crystal Display)-digital setup ειναι για ψηφιακη συνδεση οθονης με τη καρτα.Δηλαδη στα καλωδια - DVI-D ή HDMI digital connectors-.Βασικα οι περισσοτερες οθονες εχουν το αναλογικο 15-pin VGA connector.Τα πρωτα εχουν καλυτερη και πιο σταθερη εικονα...Παντως δε το θεωρω σοβαρο.Δε προκειται και για φοβερη διαφορα...Αν σε ενδιαφερει θα πρεπει να βρεις το καταλληλο καλωδιο(που μαλον δεν θα το εχει η συσκευασια της οθονης) και να το σηκωνει η καρτα με τη καταλληλη υποδοχη. Για το σκληρο αν δε χρειαζεσε μεγαλη χωρητικοτητα βρες ενα στα μετρα σου...Δεν αξιζει να εχεις αδεια GB που δε χρησιμοποιεις.Αν θες να αποφυγεις και το RAID μπορεις να παρεις και ενα εξωτερικο να βαζεις τα αρχεια σχεδιου σου για ασφαλεια σε περιπτωση που τα παιξει ο βασικος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=249057 για απορίες πάνω στα panels...
soturin Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 ναι, αν δεν θες πολύ χώρο πάρε ενα 10000 για το χαβά και ένα εξωτερικό για αρχεία. Βέβαια μπορείς να σώσεις κι αλλά με 7200 δίσκο λίγων giga ΤΝ πάνελ είναι οι κλασσικές οθόνες των κάτω των 500ευρώ PVA και IPS είναι panels μεγάλης γωνίας θέασης και χρωμάτικης απόδοσης Το καλό χνουδωτό μας forum βέβαια έχει την απάντηση για όλα edit: με πρόλαβε και ένα λινκ του thresh ξαναλέω παρήγγειλα οθόνη με S-PVA panel και βγαίνει στα 800, αν έχετε άλλη οθόνη που ουσιαστικά περισεύει και πιστεύεις πως γίνεται αργότερα μια αγορά τέτοια αξίζει (κι αν είναι αργότερα θα ενημερώσω εν τω μεταξύ και χειροπιαστά για τη δικιά μου, όπως κατάλαβες ίδιες δουλειές έχω να κάνω )
gusteg Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 για τους δισκους παρε οτι χωρητικοτητα θελεις απλα βαζοντας 2 σε raid1θα εχεις συνολικα τον χώρο του ενός αλλα σε περιπτωση αστοχιας δισκου δεν θα χανεις δεδομενα (δεν ειναι σιγουρος αλλα ισως και στην αναγνωση να εχεις διπλασια ταχυτητα) προτεινα αρχικα 640gb καθως ειναι ο πιο συμφέρων σε gb/? οσο αφορα την οθονη οτι και να διαβασεις ειναι θεωριτικο, το καθε ματι εχει διαφορετικη ευαισθησια σε χρωματα κτλ. κατα την γνωμη μου ενα κριτηριο επιλογης οθονης υπαρχει (μετα την τιμη και την διαγωνιο).και αυτο ειναι η προσωπικη αποψη. Να την δεις σε λειτουργια και να παιξεις λιγο μαζι της και θα καταλαβεις αμεσως αν σου κανει. εγω για παραδειγμα βρισκω ελαχιστες διαφορες σε οθονες με καλα πανελ και σε φτηνες. μαλιστα πριν καποια χρονια ειχα παει σε ενα μεγαλο καταστημα που τις ειχε ολες και ειχε διπλα διπλα μια eizo 19'' και μια aoc 19''.η πρωτη εκανε 1000+? και η αλλη 250. αναμεσα σε αυτες δεν μπορουσα να κοιταξω καν την eizo ενω η aoc μου αρεσε καλυτερα απο όλες οσες ηταν εκει!δεν θα μπω σε λεπτομεριες του τι εγραφαν τα συγκριτικα για τις δυο οθονες(φυσικα εθαβαν την aoc) αλλα οπως ειπα μονος σου θα κρινεις
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Ωραία παιδιά, επειδή το ζήτημα φαίνεται να είναι σχετικώς σοβαρό (όσον αφορά τις διαφορές τιμών βασικά), θα το ψάξω στο subforum για τις οθόνες. Από εδώ, τελειώσαμε. Ευχαριστώ πολύ όλους για την πολυτιμότατη βοήθεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.