Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση PC για Autocad / σχέδιο

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, είναι για τον πατέρα μου (είναι αρχιτέκτονας), ο οποίος δεν πρόκειται ν' ασχοληθεί με overclocking και γενικώς δεν πρόκειται να τον πειράξει καθόλου. Ότι πάρει, αυτό ακριβώς θα χρησιμοποιεί για τα επόμενα Χ χρόνια. Αν χαλάσει, δεν πρόκειται να τον ανοίξει ή να τον πάει κάπου, θα φωνάξει τεχνικό κτλ.

Έχω καταλάβει μέχρι στιγμής ότι χρειάζεται 4πύρηνο επεξεργαστή και μια γερή κάρτα γραφικών, καθώς και 4GB μνήμη.

Μ' ενδιαφέρει πολύ το ζήτημα απόδοσης/κόστους. Δηλαδή φαντάζομαι ότι η τιμή του θα βγει γύρω στα 1000 ευρώ, αλλά αν δεν υπάρχει καλός λόγος για κάποια από τα εξαρτήματα θα ήθελα να την κατεβάσω κοντά στα 800 ή αντίστοιχα αν υπάρχει λόγος, δε με πειράζει να πάει και πάνω από 1200 ευρώ. Απλά έχω σαν λογική ότι δεν έχει νόημα να δίνει κανείς πολλά λεφτά πλέον για Η/Υ, τη στιγμή που μετά από πχ 3 χρόνια όταν και θα αξιοποιούνται πλήρως οι δυνατότητες του pc-τέρας που αγόρασες κάποτε 1400 ευρώ, θα μπορείς με 600 ευρώ να πάρεις ένα καλύτερο pc.

Οι απορίες μου + ταυτόχρονα μια πρόταση για κάθε εξάρτημα προς συζήτηση :

Θήκη - κουτί, με τι κριτήριο διαλέγω;

CoolerMaster Centuriom RC-590-KKN1-GP Black - 60ευρώ

Τι παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να θέλω δηλαδή;

Τροφοδοτικό δεν είναι απαραίτητο; Γιατί στο πλαίσιο μου το βγάζει σαν προαιρετικό.

Corsair 650W CMPSU-650TXEU - 85ευρώ

Επεξεργαστής

Intel Core 2 Quad Q6600(775\2,4Ghz) Tray - 150ευρώ

Υπάρχει λόγος για κάτι καλύτερο;

Ψύκτρα - Cooler είναι απαραίτητο;

CoolerMaster Cooler GeminII - 35 ευρώ

Motherboard: ΠΟΛΥ δύσκολη επιλογή! Δεν έχω ιδέα.

Asus P5Q3 Deluxe WIFI (S775, DDR3, P45) - 164ευρώ

Υπάρχει κάποια λογική, του τύπου να διαλέξω όλα τα εξαρτήματα μου να είναι DDR3, ώστε να είναι όλος ο Η/Υ πιο γρήγορος και να εκμεταλλεύεται το ένα εξάρτημα τις δυνατότητες του άλλου; Ή να είναι όλα 64-bit; Τι γίνεται με αυτό το ζήτημα των 64-bit; Είναι όλα 64μπιτα πλέον ή πρέπει να το ψάξω;

Μνήμη: Είπαμε 4GB.

OCZ Ram DDR2 4GB Kit Reaper 1066MHZ - 110ευρώ

Αυτό το 1000Mhz που ήταν ο λόγος που διάλεξα την συγκεκριμένη μνήμη, έχει νόημα ή τζάμπα το πληρώνω; Πρέπει καλύτερα να βρω DDR3; Κάπου εδώ κολλάει και το ζήτημα με τη μητρική.

Κάρτα γραφικών:

EVGA 9800 GTX+ SVGA (PCI-Expess, DDR3, 512MB) = 185ευρώ

Να μια κάρτα για παράδειγμα. Μήπως είναι κυρίως για παιχνίδια όμως; Ή μήπως είναι πεταμένα λεφτά να πάρω την GTX+, όταν με 110 ευρώ μπορώ να πάρω την 9800 GT; Μήπως η διαφορά είναι κυρίως στα παιχνίδια;

Οθόνη; Για 20άρα άκουσα ότι είναι το καλύτερο, αλλά και εδώ δεν έχω ιδέα.

LG TFT 20'' W2042S-SF - 145 ευρώ

Αυτή ας πούμε; Μήπως πρέπει και εδώ να σκεφτώ το ζήτημα του σχεδίου; Τι μπορεί να είναι σημαντικό δηλαδή για έναν αρχιτέκτονα;

Μαζί με πληκτρολόγιο, ποντίκι, σκληρό δίσκο, DVD και DVD-RW, αυτό το σύστημα βγαίνει κάπου στα 1100 νομίζω.

Case fans χρειάζομαι;

Κάρτα ήχου;

Ευχαριστώ πολύ για την όποια βοήθεια, σε οποιοδήποτε από τα (πολλά ομολογουμένως) θέματα.

Δημοσ.

Βάλε μπροστά case fan για το συγκεκριμένο κουτί επειδή δεν έχει.

Ψύκτρα πάρε επειδή είναι μούφες οι εργοστασιακές και βοηθάει στη διάρκεια ζωής (αν είναι για χ χρόνια)

64bit είναι θέμα επεξεργαστή (που είναι) και software, δεν ξέρω όμως λεπτομέρειες το πόσο συμφέρει πραγματικά. Κάτι παίζει με τα 32-bit και ένα ανώτατο όριο ram νομίζω, ας διαφωτήσει κάποιος

mobo, μια χαρά, για κάρτα γραφικών, κακώς, δεν ξέρω τι ακριβώς απαιτείται (μνήμη ή χρονισμοί gpu) αλλά σίγουρα τα games έχουν ανεβάσει γελοιωδώς τον πήχη, ό,τι πάρεις κατα πάσα πιθανότητα αρκετό είναι

επίσης πρόσεχε τη συντήρηση του μηχανήματος, λόγω επαγγελματικής χρήσης φαντάζομαι θα χει windows και άμα κανταντήσει bloated θα χάνει επιδόσεις που θα ναι κρίμα

Βack-up το στημένο σύστημα με προγραμματα κτλ και αρχεία δουλειάς σε κάποιο χωριστό partition ή εξ.σκληρο

το μόνο "λάθος" νομίζω είναι πως πήρες λίγο αψήφιστα το θέμα της οθόνης. Σημαντικότατο πιστεύω. Ένα ζήτημα είναι του μεγέθους και το άλλο (που πονάει οικονομικά) του panel.

Προσωπικά το ξεφτύλισα λίγο και παρήγγειλα αυτή. Δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητη βέβαια, και το μέγεθος είναι σχετικό, για το πώς βολεύει και τον πατέρα σου (απόσταση από οθόνη κτλ)

• Super Moderators
Δημοσ.

βασικά μπερδεύτηκα και εγώ...έβαλε DDR3 mobo και DDR2 ram, πράγμα που δεν γίνεται :-)

άρα αλλάζεις σε ddr2 mobo και τέλος :P

Δημοσ.

Ωραία, κατάλαβα περί DDR2. Προτείνετε καμιά καλή motherboard. Της ASUS να υποθέσω;

Λοιπόν, το βασικό πρόβλημα για να καταλάβετε, είναι τα rendering. Τα δισδιάστατα δεν έχουν κάτι το βαρύ. Από πού θα βγάλω μεγαλύτερη ταχύτητα για εκεί; Αρκεί ο 4πύρηνος επεξεργαστής ή χρειάζεται και γερή κάρτα γραφικών (τραβάει και από εκεί);

Επίσης για τα άλλα αν μπορείτε πείτε μου. Δηλαδή:

Ψύκτρα - Cooler είναι απαραίτητο;

Θήκη - κουτί, με τι κριτήριο διαλέγω;

64bit έχει νόημα; Είναι όλοι 64bit μήπως πλέον;

κ.α.

Πάντως όλο το νόημα όπως είπα και πριν, είναι το γρήγορο rendering. Είναι το μόνο που γίνεται "αργά" στον τωρινό υπολογιστή και θέλω να βελτιωθεί.

• Super Moderators
Δημοσ.

ε αντί για την Asus P5Q3 Deluxe παίρνεις την P5Q Deluxe :P

τώρα για CAD/Rendering κτλπ κτλπ συνήθως παίρνουν Quadro, FireGL/Pro αλλά είναι κάπως πανάκριβες...

64bit Windows έχουν νόημα για να βλέπουν όλη την ram και για να παίζουν εφαρμογές που καβατζώνουν πάνω από 2gb αν θυμάμαι καλά...

Δημοσ.
τώρα για CAD/Rendering κτλπ κτλπ συνήθως παίρνουν Quadro, FireGL/Pro αλλά είναι κάπως πανάκριβες...

Ε, γι' αυτό και εγώ ρωτάω, γιατί οι Quadro κτλ είναι απρόσιτες (και δε μας ενδιαφέρει και τόσο πολύ δηλαδή). Λες να μην έχει διαφορά όποια και να πάρω απ' αυτές που κυκλοφορούν; Οπότε τι; Να πάρω μια φθηνή; Ή απλά μια ακριβή;

Δημοσ.

εφόσον δεν πας για τις big mamas μάλλον την gt πάρε που αναφέρεις (απότι κατάλαβα διαφέρουν χρονισμοί, αλλά gpu-μνήμη ίδια)

για ψύκτρα σου ανέφερα, πάρε και μια φτηνή σχετικά, καλή όμως, σίγουρα καλύτερη θα ναι από την εργοστασιακή

κουτί σε νοιάζει το μέγεθος για μητρική (δεν έχεις πρόβλημα με οποιοδήποτε midi και πάνω) να μην πλεξιγκλας κτλ και να χει μια στοιχειώδη ροή αέρα (που όλα έχουν). Από κει και πέρα υπάρχουν λύσεις για το κατιτις παραπάνω σε ροή και απαγωγή θερμότητας και σε ηχομόνωση. Σε ένα μέρος να μην το βαράει ο ήλιος να μπει καλυμένοι είστε από θερμοκρασίες, δεν είναι το extreme pc

Δημοσ.

το autocad δεν ειναι πολυ βαρυ προγραμμα.

κατα την γνωμη μου παρε ενα τροφοδοτικο επωνυμο γυρω στα 500w

μνημες πιο φτηνες αφου δεν θα κανεις oc(αφου σκεφτεσαι για ddr2 παρε 4χ2gb=8gb τωρα που ειναι φτηνες για να μην ξανασχοληθεις,καλύτερα πολυ μνημη παρα λιγη και γρηγορη.το autocad βασιζεται περισσοτερο στην μνημη παρα σε οτιδηποτε αλλο)

windows 64bit

μητρικη asus pq5 με 100?

παρε 2 σκληρους 640gb για raid1(για ασφαλεια)

επεξεργαστη οποιον θες ειτε φτηνο τετραπυρηνο ειτε δυπυρινο 8400-8500 (δεν παίζει σημαντικο ρόλο, ειναι τραγικα δυνατοι για autocad)

καρτα ηχου δεν χρειαζεσαι (εχει η μητρικη)

πριν παρεις ποντικι για τσεκαρε αν σε βολευουν τα trackball

καρτα θα ελεγα να παρεις μια 4850 (εχει τεραστειες δυνατοτητες για autocad) αλλιως πηγαινε σε επαγγελματικες που ειναι ακριβοτερες

για ψυκτρα επεξεργαστη καλη ειναι και η μαμα. αλλα αν θες κατι παραπάνω παρε μια φτηνη και καλη με 20?.υπαρχουν καλες και αθορυβες

το πιο σημαντικο ομως για εμας που ασχολουμαστε με σχεδιασμο ειναι η μεγαλη οθονη

πιστευω εκει ειναι το σημειο που πρεπει να δωσεις πιο πολυ βαση

θα επερνα 26'' με 450-500? εχεις επιλογες ετε samsung ειτε lg

αν δεν σε παιρνει οικονομικα παρε 24'' υπαρχουν με 300+? μια χαρα οθονες

θα σου ελεγα πρωτα να διαλεξεις οθονη και μετα να κανεις περικοπες απο τα αλλα ωστε να φτασεις στον στοχο των χρηματων που διαθετεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Ε, γι' αυτό και εγώ ρωτάω, γιατί οι Quadro κτλ είναι απρόσιτες (και δε μας ενδιαφέρει και τόσο πολύ δηλαδή). Λες να μην έχει διαφορά όποια και να πάρω απ' αυτές που κυκλοφορούν; Οπότε τι; Να πάρω μια φθηνή; Ή απλά μια ακριβή;

διαφορά θα έχει, αλλά από την στιγμή που είναι πανάκριβες δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι...

όπως είπαν και οι προλαλλήσαντες παίρνεις αρκετή ram και καλό cpu με μια 4850 ή μια 9800GTX+ και είσαι οκ...

Δημοσ.

ενα παραδειγμα συνθεσης που θα προτεινα

25843430oy6.th.jpg

προσθετεις dvd και πληκ/ποντικι/win64bit και εισαι ετοιμος

ηχεία έχει η οθονη (πολυ αδυναμα αλλα για γραφειο καλα ειναι)

μπορεις να βαλεις και πιο φτηνες μνημες 4χ2gb με 29? η καθε μια

καυτι εχει ενα coolermaster το πλαισιο με 59? που ειναι παραπολυ καλο

μπορεις να γλυτωσεις αλλα 20 απο cpu πηγαίνοντας σε δυπηρινο(αλλα πιο γρηγορ)

και αν θες παίρνεις 24αρα οθονη και γλυτωνεις περιπου 100? ακομη

απλα ειπες οτι διαθετεις εως και 1200? (ε τοσο ειναι περιπου αλλα χωρις ΦΠΑ):)

Δημοσ.

Συμφωνω με το παραπανω εκτος απο την οθονη...Χρησιμοποιω επαγγελματικα το autocad και απο το συστημα που πηρα σχετικα προσφατα δεν εχω προβλημα και με ενδιεφερε βασικα το 3dstudio max που εχει πολυ περισσοτερες απαιτησεις...Στο autocad δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις ουτε καν για rendering σε 3d οποτε μια καρτα γραφικων 8800GT θα κανει αψογα τη δουλεια της.Οι Quadro ειναι πεταμενα λεφτα.Εγω εχω μια 8600GT 512MB.

Τροφοδοτικο εννοειται θα χρειαστεις αν δεν εχει το κουτι ,,,600W φτανουν.Σκληρο παρε οσο γουσταρεις,,, ενας 500G ειναι υπεραρκετος.Επεξεργαστη εχω τον Q6600,αλλα πιστευω οτι και με εναν καλο διπυρηνο εισαι κομπλε..Μνημη εχω 4GB 800Mhz.Αν εχεις 64-bit software θα εισαι cool με 4g αλλα και στα 32 τραβανε καλα τα 3,κατι g που χρησιμοποιουν τα παραθυρια.

Mobo εχω τη P5Q,μπορεις να παρεις καποια και απο τη σειρα P5K...δε νομιζω οτι χρειαζονται πολλα αχρηστα πανω στη μητρικη.Παρε μια απλη για τον επεξεργαστη σου με καλο chipset.Φροντισε και για επαρκη ψυξη για ολο το μηχανημα.

Για οθονη παρε μια καλη 20αρα (ή 22) και θα εισαι ικανοποιημενος.Με τα σχεδιαστικα προγραμματα και για αρχιτεκτονικο σχεδιο πιστευω υπερκαλυπτει τις αναγκες.Αναγκαστικα μιλαμε για LCD με digital setup καλυτερα αν και αναλογικο VGA connector-που ειναι και το συνηθησμενο-ειναι μια χαρα.Για σχεδιο πολλοι θα προτιμουσαν τις παλιες CRT,αλλα οι καλες 20αρες και πανω ειναι πανακριβες και δε τις βρησκεις πια.Πολλοι προτιμουν τις τετραγωνες flat.Κι εγω στην αρχη ημουν επιφυλακτικος πριν παρω την wide 20" αλλα τελικα ειναι πολυ okey μια και στο χωρο σχεδιασης εχω απλα στη κυριολεξια...

γενικα αν ο πατερας σου το θελει μονο για autocad και τις αλλες συνηθησμενες χρησεις του υπολογιστη ενα τετοιο συστημα θα τον εξυπηρετησει επαρκεστατα και για αρκετα χρονια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...