UmbertoJeco Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπερα, Εχω ενα MacBook pro 17", 2.4Ghz Core 2 Duo, 2gb RAM, nVidia 8600GT και τον σκληρο 160GB στα 7,200RPM. Τα αναφερω διοτι ισως εχουν καποια σχεση με το προβλημα. Επιπλεον να διευκρινησω πως δεν προκειτε για τα καινουργια με το multi-touch trackpad. Λοιπον, το μηχανημα ειχε καποια προβληματα απο την αρχη, ανισοπεδο keyboard, η θηκη ηταν ιδιαιτερα χαλαρη αν και εφτιαξε καπως καθως ξαναβιδωσα ολες τις βιδες (δεν εχω ανοιξει εσωτερικα εννοειτε). Επιπλεον μετα απο καποιο καιρο παρουσιασε ενα μικρο deformation πανω απο το MagSafe. Δεν εδωσα σημασια σε ολα αυτα καθως το μηχανημα δουλευε καλα. Πριν 3 ημερες εκανα μονος μου αναβαθμιση της RAM, με ενα kit 4GB της Corsair, 667Mhz SODIMM, ειδικες για Mac. Ακολουθησα την διαδικασια κατα γραμμα, εκλεισα το Mac απο τον διακοπτη, ακουμπισα μια μεταλικη επιφανεια πριν ακουμπισω τις RAM, εβγαλα με ειδικο κατσαβιδι τις βιδες, και τοποθετησα σε γωνια 15 μοιρων τα modules, σιγουρευτηκα πως εχουν μπει μεσα καλα και τις πιεσα προς τα κατω για να κλειδωσουν. Το μηχανημα δουλευε καλα και δεν παρουσιασε προβληματα. Σημερα, ενω περνουσα μουσικη, το μηχανημα αρχισε να αναπτυσει αρκετη θερμοκρασια, το ενιωθα γιατι ηταν στα ποδια μου. Λεω ενταξει, δουλευει ο σκληρος, το dvd player κλπ. Αφου περναω ομως τα CD και το κλεινω, παω να το ξανανοιξω και ενω ο σκληρος λειτουργει (ακουγετε ηχος) και κανει boot, κανοντας και τον χαρακτηριστικο ηχο, η οθονη δεν λεει να αναψει. Συμφωνα με ανακοινωση τις nVidia η σειρα 8600 μαζι με μερικες αλλες ειναι ολη προβληματικη, και υπερθερμενετε με κυνδινο να καει. Πιστευω πως αυτη ειναι η περιπτωση. Θα το παω στην Rainbow (μιας και ειναι διπλα μου) 100% απλα θα ηθελα και την δικη σας γνωμοδοτηση στο τι μπορει να εχει παει στραβα. Ευχαριστω εκ των προτερων. Πειτε μου αν χρειαστειτε περισοτερες πληροφοριες. P.S Βασει της ανακοινωσης της nVidia εαν η καρτα ειναι το προβλημα, θα την αλλαξουν δωρεαν στο ιδιο η καποιο νεωτερο μοντελο, η θα χρειαστει να πληρωσω? P.S 2 Το λαμπακι μπροστα στο magnetic latch μενει συνεχως λευκο μετα απο το boot, και οταν παταω παρατεταμενα το κουμπι για να κλεισει ο υπολογιστης, ακουγετε ενας μικρος ηλεκτρονικος ηχος, σαν beep.
UmbertoJeco Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Τελικα η Rainbow πηρε τηλεφωνο, και μου λενε Logic Board και 897 ευρω, μηπως να το παω και καπου αλλου να το δουνε?
haHa Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Κριμα... Logic board προφανως ειναι,αν και ειναι σχετικα σπανιο για τους mbp 17". Τον επομενο ακριβο φορητο να τον παρεις με σοβαρη εγγυηση.. Δες και εδω: http://cgi.ebay.com/Apple-MacBook-Pro-15-17-Logic-Board-Repair_W0QQitemZ300257064588QQihZ020QQcategoryZ60265QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Υπαρχει επισης και το αλλο ενδεχομενο: να πας με την ευρωπαικη οδηγια για 2 χρονια υποχρεωτικη εγγυηση στα χερια μπας και φιλοτιμηθουν εκει στην rainbow..
Angeldust Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Πάρε το logic board απο ebay και άλλαξε το μόνος σου. Σιγά μη δώσεις στα λαμόγια της Rainbow 900ε...
UmbertoJeco Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Πάρε το logic board απο ebay και άλλαξε το μόνος σου. Σιγά μη δώσεις στα λαμόγια της Rainbow 900ε... Καταρχας δεν γνωριζω τι ειναι το Logic Board, απο εκει και περα σιγουρα δεν θα ξερω να το αλλαξω μονος μου. Ποσο μαλλον να εμπιστευτω για ενα τοσο βασικο εξαρτημα αποσο καταλαβαινω πως ειναι, το eBay. Επιπλεον εχει κανεις link με αυτην την Ευρωπαικη οδηγια ωστε να την εκτυπωσω?
haHa Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2008 Logicboard ειναι το motherboard ,ετσι το ονομαζει η apple. http://www.usedmac.com/catalog/images/185000l.jpg Παντως να δωσεις 900 ευρω, μου φαινονται καπως πολλα.. Ισως πρωτα να δοκιμαζες πχ το link που σου εβαλα πιο πανω , η οποιοι με $215 αναλαμβανουν να σου επισκευασουν αυτοι το logicboard. Αν δεν τα καταφερουν, το πολυ-πολυ εχασες $215=150 ευρω. (ε βαλε και αλλα 50-80 ευρω για τα μεταφορικα) Οσο για το ebay και την αξιοπιστια του: υπαρχουν πωλητες και πωλητες.. Πχ απο πανω εχει 19000 πωλησεις , εκ των οποιων το 99,9% εμειναν ευχαριστημενοι.. Και ξερεις καποιος σοβαρος πωλητης δεν θα διακινδυνεψει να χαλασει το feedback του(αυτο το 99.9%) και να φανει αναξιοπιστος στους επομενους αγοραστες.. Αντιθετα, ενα μαγαζι κανονικο και να σου κανει μ@λ@κι@ ή να σου ζητησει πολλα λεφτα, δεν θα ζημιωθει ιδιαιτερα απο την δυσφημιση που θα του κανεις. Θα το πεις εσυ σε 2-3 ατομα, θα το γραψεις και σε ενα φορουμ ,αλλα δεν εγινε και τιποτα. Σιγα τη ζημια που θα παθει. Αντιθετα ενας σοβαρος πωλητης στο ebay(που πουλαει συχνα και οχι ενας περιστασιακος), δεν θελει με τιποτα να μεινεις παραπονεμενος, γιατι τα παραπονα σου θα τα δουν ολοι οι επομενοι υποψηφιοι αγοραστες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.