Προς το περιεχόμενο

Διπλότριπλα Θέματα - Ειδήσεις + Topics + Παρουσιάσεις

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διάβασα στην αρχική για τα νέα ipods και την συζήτηση που γίνεται, ενώ υπήρχε ήδη θέμα για τα νέα ipods στο apple hardware. Δεν θα έπρεπε να κλειδώνονται τα θέματα , είτε των ειδήσεων είτε των χρηστών (όποιο ανοίξει δεύτερο στην τελική) και να παρέχεται το λινκ της αρχικής συζήτησης για να επικεντρώνεται η συζήτηση σε ενα τοπικ;

Το ίδιο γίνεται και με την παρουσίαση του msi wind, και το θέμα "msi wind ήρθε", είναι η ίδια συζήτηση χωρισμένη στα δυο. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα απο το παρελθόν, απλά επικεντρώθηκα στα πιο πρόσφατα.

Δεν ξέρω, εμένα μου φαίνεται παράταιρο. Οι σκέψεις σας;

Δημοσ.

Ναι, γιατί; Κάνε το άλλο θέμα report, αν νομίζεις ότι θα του κακοφανεί.

Πάντως, ειδικά για το θέμα με το MSI Wind, δε νομίζω ότι έχεις δίκιο. Άλλο να υπάρχει ως θέμα γενικής συζήτησης και άλλο να κάνει review ένα μέλος, οπότε σωστά θα πρέπει να μπει στο Reviews subforum.

Γενικά τώρα, υπάρχουν ένα κάρο θέματα που παρουσιάζουν 100% επικάλυψη, δε μπορούμε να τα βρίσκουμε ή να τα θυμόμαστε όλα οι moderators. Αν κάποιο πέφτει στην αντίληψή σας και μπορείτε να βρείτε εύκολα το URL του θέματος με το οποίο επικαλύπτεται, ένα report όπου να σημειώνετε και το URL είναι μεγάλη βοήθεια...

Δημοσ.

Δηλαδή είναι θέμα ότι δεν το είδαν οι mods ή ότι απλά δεν έχει προβλεφθεί το νομικό (λολ επίκληση παρεδώσε) κενό εδώ; Δεν ξέρω για αυτό ρωτώ. Όπως είπες, προφανώς το review μπαίνει στο κατάλληλο thread. Έτσι και η είδηση. Επιτρέποντας όμως συζήτηση σε αυτό, χωρίζονται οι χρήστες, άλλοι απαντούν στο review άλλοι στην είδηση και άλλοι στο topic και χάνεται η ευκαιρία για - universal να τις πω; -συζητήσεις. Π.χ. μπορεί να κλειδωθεί το review και να μπεί στο άλλο θέμα (που άνοιξε πρώτο) το link προς το review. Και η συζήτηση να γίνει εκεί. Κάπως έτσι γίνεται και στο myphone π.χ. και μου φαίνεται λογικότερο.

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Π.χ. στο review thread τα μέλη έχουν την ευκαιρία (και συμβαίνει συχνά, πρέπει να το έχεις παρατηρήσει) να ρωτήσουν τον OP συγκεκριμένα πραγματάκια επάνω στο hardware που παρουσιάζει. Αν κλειδώσει το review και δοθεί παραπομπή σε άλλο thread, δε θα ήταν τώρα παράταιρο να γίνονταν τέτοιου είδους ερωτήσεις εκεί;

Δημοσ.
Αν κλειδώσει το review και δοθεί παραπομπή σε άλλο thread, δε θα ήταν τώρα παράταιρο να γίνονταν τέτοιου είδους ερωτήσεις εκεί;

Γιατί; Έτσι δίνεται ευκαιρία και σε άλλα μέλη που ήδη συμμετέχουν στο γενικό thread και που έχουν εμπειρία με το μηχάνημα να δώσουν και αυτοί τις απόψεις τους.

Τι νομίζω δηλαδή; Ένα review μπορεί να "χωρέσει" σε ένα γενικό τόπικ, όπως και μια είδηση. Θα μπορούσε π.χ. η είδηση της κυκλοφορίας των ipod να είναι ένα ποστ απο το γενικότερο θέμα της "κυκλοφορίας νέων μηχανημάτων απο την apple" που είχε ήδη ανοίξει. Και να μεγαλώνει με αυτό το τρόπο η συζήτηση. Τόση εξειδίκευση δεν είναι απαραίτητη (ξεχωριστή συζήτηση για το review, για την είδηση, για το θέμα). Αν βγει τώρα μια είδηση για το msi wind, θα έχουμε τρία ίδιας θεματολογίας τόπικ απο 5 σελίδες το καθένα, go figure! Θα εξελιχθεί και αυτό το thread είδησης σε γενικό thread συζήτησης του msi wind, κανείς δεν περιορίζεται να σχολιάσει ΜΟΝΟ την είδηση.

Δημοσ.

επειδη η ειδηση πρεπει να παρουσιαζεται ειτε στην κεντρικη ειτε στο λομπυ, οταν θα δημοσιευεται μια ειδηση και υπαρχει αναλογο τοπικ στο φορουμ ζητατε στο ρεπορτ να κλειδωθει το θεμα και να προστεθει στην ειδηση το λινκ της συζητησης. αν παλι υπαρχει αυτο το λινκ απλα ζητηστε το να κλειδωθει η ειδηση

Δημοσ.

ετσι ειναι η λειτουργια....βεβαια δε χρειαζεται να γενικευουμε και να κλειδωνουμε παντα. πχ αν μια ειδηση αναφερεται σε μια νεα λειτουργια του iphone δε θα το κλειδωσουμε και θα παραπεμψουμε στη γενικη συζητηση για το iphone, αλλα η ειδηση θα μεινει ανοιχτη ωστε να συζητηθει αυτο που ακριβως αναφερεται. αν παλι υπαρχει στο φορουμ τοπικ με ακριβως το ιδιο θεμα θα κλειδωνεται η ειδηση.

τελος, επειδη ειναι δυσκολο οταν ανεβαζουμε μια ειδηση να γνωριζουμε καθε φορα αν υπαρχει αντιστοιχη συζητηση, θα παρακαλουσα οταν καποιος το γνωριζει να κανει το αναλογο ρεπορτ

Δημοσ.
κανείς δεν περιορίζεται να σχολιάσει ΜΟΝΟ την είδηση.

Κακώς, αν θες τη γνώμη μου, αλλά δε μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα για το συγκεκριμένο. Αυτό που λέει ο Δημήτρης είναι εφαρμόσιμο πάντως και καλή πρακτική.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...