Προς το περιεχόμενο

νομοθεσια για ιστοσελιδες

tonis3x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ,εχω μια ιστοσελιδα και θελω να βαζω νεα απο αλλεσ ιστοσελιδεσ ....πχ απο το in.gr η απο αλλου ...ποια ειναι η νομοθεσια που διεπει αυτην την πραξη ...μπορω να βαζω αρθρα πο αλλεσ ιστοσελιδεσ και αν ναι τι πρεπει να κανω για να ειμαι νομιμος?

η νομοθεσια για το ιντερνετ γενικοτερα υπαρχει καπου ετσι ωστε να την διαβαζω?

Ευχαριστω....

Δημοσ.

Φίλε μου από όσο το έψαξα (έχουμε τον ίδιο προβληματισμό) δεν βρήκα άκρη.

Όλοι αναφέρουν στους όρους χρήσης ότι απαγορεύεται ενώ απο την άλλη ακόμα και οι ίδιοι αναδημοσιεύουν άρθρα από άλλα site.

Θα μου πεις οτι μπορεί να έχουν πάρει άδεια και θα συμφωνήσω.

Αλλά αν πάρουμε πχ το pathfinder που είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα χρησιμοποιεί 1000+ πηγές ...δεν υπάρχει περίπτωση να έχει πάρει άδεια από όλους.

Και γενικά όλα τα site που γνωρίζω το ίδιο.

Ακόμα και το insomnia... έχει πάρει γραπτή άδεια από όλες τις πηγές για τις ειδήσεις του?

Δεν υπάρχει περίπτωση.

Εδώ ακόμα και στην τηλεόραση βάζουν ολόκληρα αποσπάσματα απο εκπομπές/ειδήσεις άλλων καναλιών και απλά λένε 'σύμφωνα με τον αντ1 μπλαμπλαμπλα)

Τον να παρουσιάζεις μια είδηση ενός άλλου site χωρίς άδεια ίσως είναι παράνομο.

Αλλά αν παίξεις αλλιώς δεν νομίζω οτι μπορεί να σου πει κανείς τίποτα ...

Πως αλλιώς? Και καλά σαν σχολιασμό βάζοντας απλά ένα comment system ή ένα forum.

Δηλαδή δεν αναδημοσιεύω την είδηση απλά την θέτω προς συζήτηση.

Τίτλος

σύμφωνα με: πηγή

κείμενο

τα σχόλια σας

Αν είναι και αυτό παράνομο τότε θα πρέπει να κλείσει το 90 % των tv-radio-εφημερίδων-site στην Ελλάδα

Δημοσ.

Το in.gr, pathfinder.gr κτλ ανήκουν στον δημοσιογραφηκό οργανισμό Λαμπράκη. Αυτό σημαίνει ότι συνεργάζεται με ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα πληρώνει για τα πνευματικά δικαιώματα των ειδήσεων.

Δημοσ.

Η καλύτερη λύση για να έχεις το κεφάλι σου είναι να γίνεις μέλος σε έναν δημοσιογραφικό όμιλο τελικά...

Είχα έρθει σε επικοινωνία με μια εταιρία αλλά δεν μου έδωσαν τιμές μέσο mail.. μου είπαν οτι η χρέωση βγαίνει αναλόγως την ποσότητα των άρθρων, τις κατηγορίες και τις αποκλειστικότητες ....

τηλέφωνο δεν τους πήρα γιατί τρέμω. Ένας θεός ξέρει πόσο θα ζητάνε ..

Δημοσ.

Είχα μιλήσει με μια επιχείρηση στο παρελθόν για αυτό το λόγο (που παρέχουν ειδήσεις κτλ) και νομίζω μου είχαν πει περίπου 800 ευρώ το μήνα συνδρομή.

Δημοσ.

Απαπα!!! Τελικά πρέπει να έχεις χοντρά λεφτά για να κάνεις μια ιστοσελίδα σημερα!

Ας πούμε σκεφτήτε το pathfinder ποσα δίνει κάθε μήνσ!!!

Εννοείται πως παίρνει κιόλας αλλά σκεφτήτε τι οικονομικά συμφέρονται παίζουν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...