Προς το περιεχόμενο

Ποια γλωσσα προτεινετε

Evilsmile

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ρε παιδια δεν ειναι τυχαιο που σε ολα τα τμηματα Πληροφορικης της χωρας (σε ολα τα ιδρυματα) τα μαθηματα προγραμματισμος ειναι C/C++. Πιστευω οτι ειναι η ιδανικη γλωσσα για να μαθεις να σκεφτεσαι προγραμματιστικα (Δεν ειμαι σιγουρος αν το εχω καταφερει αυτο). Φυσικα αν ειναι καποιος στο 0 η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να ξεκινησει απο C.

Τωρα παιζει να ειναι κ λαθος η γνωμη μου. Θα περιμενω να διαβασω κ τις δικιες σας αποψεις.

Μέτρο σύγκρισης δεν είναι τα Ελληνικά Πανεπιστήμια μόνο, εκτός αν υποθέσουμε πως προγραμματιστές βγαίνουν μόνο από τα Ελληνικά ιδρύματα.

Αν κοιτάξεις σε ξένα Πανεπιστήμια θα βρεις σε πολλά να ξεκινάνε από άλλες γλώσσες.

δεν θα έλεγα ότι έχεις άδικο, γενικά πιστεύω ότι κάποιος που τα καταφέρνει με τους pointers (που θεωρείται κάπως "δύσκολο" για αρχάριους), μπορεί μετά να καταφέρει να μάθει αρκετές γλώσσες. το παν βέβαια που πρέπει να μάθει κανείς είναι οι ιδέες, και αυτές δεν αλλάζουνε, σε όποια γλώσσα και να γράφεις.

Δεν νομίζω πως η δυσκολία στην γλώσσα είναι στους pointers, αλίμονο.

Εγώ προσωπικά γελάω όταν κάποιος μου λέει ότι οι pointers είναι δύσκολοι, γιατί και εγώ αρχάριος ήμουν αλλά δεν μου πήρε πάνω από 1 ώρα να καταλάβω τι είναι.

Όσοι δεν καταλαβαίνουν pointers δεν είναι ότι δεν έχουν αλγοριθμική σκέψη, απλά δεν γνωρίζουν βασικές έννοιες πληροφορικής.

Για παράδειγμα λες ότι αν κάποιος καταλάβει pointers θα μπορέσει να προγραμματίσει σε αρκετές γλώσσες. Ένας λοιπόν που έμαθε pointers σε C σε τι θα τον βοηθήσει στο να καταλάβει τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό?Και σε τι θα τον βοηθήσει να μάθει πχ Prolog?

Δημοσ.
Αν κοιτάξεις σε ξένα Πανεπιστήμια θα βρεις σε πολλά να ξεκινάνε από άλλες γλώσσες.

Για να το λες κατι θα ξερεις απλα εγω ξερω φιλους μου που στα πανεπιστημια τους στην αγγλια παλι με C ξεκινανε..

Με ποια γλωσσα πρεπει να ξεκινησει καποιος κατα την γνωμη σου;

Δημοσ.

Στο Αγγλικό Πανεπιστήμιο που αποφοίτησα εγώ στα προπτυχιακά προγράμματα ξεκινούσαν με Java.

Ειλικρινά δεν μπορώ να σου απαντήσω στο ποια γλώσσα είναι κατάλληλη για να ξεκινήσεις, είναι σαν να ρωτάς ποια ομάδα είναι καλύτερη.:-)

Αυτό που θέλω να πω με αυτό είναι ότι είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα και πρέπει μόνος σου να αποφασίσεις, ακόμα και στην τύχη, γιατί δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος να σου πει με σιγουριά πως η Χ γλώσσα είναι η καλύτερη για να ξεκινήσεις.

Ότι διάβασες σε αυτό το Thread είναι προσωπικές απόψεις, εσύ αποφασίζεις.

Και εγώ θα τολμήσω να δώσω και μία απάντηση στο ερώτημα γιατί στις περισσότερες σχολές ξεκινάνε με C.

Μην ξεχνάμε πως ένα μεγάλο μέρος των καθηγητών είναι μεγάλοι σε ηλικία, και επίσης ένα μεγάλο μέρος αυτών των καθηγητών δεν ακολουθεί την πορεία της τεχνολογίας.

Ε έχουν που έχουν τον τίτλο, πρέπει και αυτοί κάτι να διδάξουν.:-)

Και για να μην με φάτε, δεν υπονοώ με τίποτα ότι η C είναι απαρχαιωμένη και άχρηστη.

Δημοσ.

Για παράδειγμα λες ότι αν κάποιος καταλάβει pointers θα μπορέσει να προγραμματίσει σε αρκετές γλώσσες. Ένας λοιπόν που έμαθε pointers σε C σε τι θα τον βοηθήσει στο να καταλάβει τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό?Και σε τι θα τον βοηθήσει να μάθει πχ Prolog?

Δεν το έγραψα καλά. Έχεις δίκιο, ούτε OOP θα ξέρει, ούτε constraing programming, ούτε functional programming. Απλά, δεν θεωρώ σωστό να ξεκινάς με μια full managed γλώσσα, χωρίς να δεις pointers, καθώς αν δουλέψεις developer, κάάάάποια στιγμή στη ζωή σου θα χρειαστεί να καταφύγεις σε χαμηλό επίπεδο. Δεν παίζουνε με pointers μόνο όσοι φτιάχνουνε device drivers:-)

Και από όσο έχω δει, όσοι έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουνε ένα τέτοιο δύστροπο θέμα όσο οι pointers (και το memory allocation γενικότερα), έχουν τη δυνατότητα (ευφυία πες το άμα θες), να μπορούν να μάθουν και άλλα πράγματα, άλλες ιδέες. Πάντα με το απαραίτητο τρέξιμο και διάβασμα:-)

Δημοσ.

Καλύτερο είναι να ξεκινάς απο τα βασικά και να κατανοείς όσο περισσότερα γίνεται παρα να δουλευεις ενα αναπτυξιακο με ετοιμες λυσεις. Παντα θα παρουσιαστεί η αναγκη να κατανοήσεις κάτι που δεν είχες αγγίξει καν, ή ακόμα χειρότερα να λύσεις ενα πρόβλημα.

Ναι στην C# αλλα επειδή απο προσωπική εμπειρία άρχισα να καλύπτω κενά με άσχημο τρόπο, καλύτερα είναι να ξεκινησει κάποιος με C.

Η δικη μου άσχημη εμπειρία είχε να κάνει με AVR microcontrollers, C compilers & assembly οπου τα "σκουπίδια" και τα προβλήματα των αναπτυξιακών ήταν το κάτι άλλο ...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ξεκίνα με c να καταλάβεις τους Pointers και να εκτιμήσεις την χρήση της μνήμης γράφοντας μια εφαρμογή, θα καταλάβεις τι είναι μια linkedList , την δομή μερικών δένδρων και παέι λέγοντας..μετά συνεχίζεις με κάτι πιο object oriented java,c++,c#.

Δημοσ.
παντως στην ΑΣΟΕΕ,η οποια φημιζετε για τον προγραμματισμο,ξεκιναμε με java..

Αλήθεια φημίζεται για τον προγραμματισμό?

Οικονομικό Πανεπιστήμιο δεν είναι?:rolleyes:

Δεν ξέρω.....ρωτάω.

Δημοσ.

Ανάλογα με το τί προγραμματίζεις επιλέγεις και την κατάλληλη γλώσσα. Δεν υπάρχει η "καλύτερη" γλώσσα προγραμματισμού, υπάρχει η "κατάλληλη" αναλόγως με τί ασχολείσαι, δηλαδή τί θες να φτιάξεις, πού να τρέχει και πόσο γρήγορα θες να το τελειώσεις (ανάλογα και με το skill σου φυσικά).

προτείνω κατά σειρά

...πρώτα για να μάθεις:

καλά τα βασικά στη C και μετά πέρασμα στη σκέψη της C++

...μετά για να 'σαι μέσα στα πράγματα λίγο περισσότερο:

σύνταξη της C# και μετά C#.NET

(προσωπικά ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με απλή C αλλά είναι καθαρά για συγκεκριμένους προσωπικούς λόγους)

Δημοσ.

ειναι το κυριο οικονομικο πανεπιστημιο στην Ελλαδα..

Στο τμημα Πληροφορικης ομως,κανεις(1ο εξαμηνο σου λεω τωρα) 1 μαθημα οικονομικων..

απ'οτι ξερω,πχ του πολυτεχνειου φημιζεται για το hardware,ομως στο software,η ασοεε παταει για την πλακα το πολυτεχνειο,,

Οτι λενε σας λεω αυτη τη στιγμη..δεν ξερω τι κανουν ακριβως στο πολυτεχνειο

Δημοσ.
ειναι το κυριο οικονομικο πανεπιστημιο στην Ελλαδα..

...πχ του πολυτεχνειου φημιζεται για το hardware,ομως στο software,η ασοεε παταει για την πλακα το πολυτεχνειο,,

Ε...;;;

Οχι ουτε για αστειο μην το λες αυτο! :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...