miketirakis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπερα παιδια, απλα θα ηθελα να ρωτησω πια ειναι μια αναμενομενη θερμοκρασια για τον επεξεργαστη Ε6600. Γιατι ενω θυμαμαι οταν τον πηρα ηταν στα 36-40C, τωρα τελευταια εχει φτασει σε κατασταση αδρανειας να ειναι στους 60. Με το speedfan εβαλα να δουλευει το ανεμηστηρακι στο φουλ, και επεσε λιγο στους 52-54 αλλα κανει πολυ θορυβο. Οποτε αγορασα ενα καινουργιο Revoltec Freeze Tower, αλλα αντι να πεσει, εχει φτασει σε θερμοκρασια 58-60 σε αδρανεια. Ενω δουλευει σε περισοτερες στροφεσ απο το εργοστασιακο, και εχει και λειτουργια για overclock, η θερμοκρασια δεν λεει να πεσει. Δεν εχω αλλαξει τιποτα στην συχνοτητα του επεξεργαστη, και εβγαλα και ξαναβαλα το ανεμηστηρακι μηπως δεν ειχε μπει καλα η παστα. Αλλα τιποτα, τα ιδια. Απλα σκεφτομαι μηπως ειναι λογικη θερμοκρασια? Η γενικα ειμαι μεσα σε καποια ορια ανεκτα και ανυσηχω αδικα? Η ακομα μηπως το νεο ανεμηστηρακι δεν εχει αισθητηρα καλο η και καθόλου και απλα δειχνει μια θερμοκρασια λαθος?
liopyr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Kανε update τo bios, και δοκιμασε με το realtemp.
miketirakis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 εκανα flash το τελευταιο bios, F11 για τιν 965p-ds4 απο gigabyte που εχω. Κατεβαζω να δοκιμασω το προγραμμα που λες και θα δουμε τι θα δειξει και αυτο.
Dark_Sage Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 στάνταρ κατι κανεις λάθος στην εγκατάσταση της ψύχτρας ή στην εφαρμογή της πάστας
miketirakis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Παλι φιλε, και με το realtemp που μου λες το ιδιο temp εχω. Και με το speedfan, και με το everest. 58-60
miketirakis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 στάνταρ κατι κανεις λάθος στην εγκατάσταση της ψύχτρας ή στην εφαρμογή της πάστας Δεν ειναι η πρωτη φορα που βαζω παστα ουτε αναμηστηρακι ρε συ. Καποια λογικα πλαισια θερμοκρασιας παι ειναι γνωριζετε? Για idle και σε load?
liopyr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν ειναι η πρωτη φορα που βαζω παστα ουτε αναμηστηρακι ρε συ. Καποια λογικα πλαισια θερμοκρασιας παι ειναι γνωριζετε? Για idle και σε load? Χοντρικα: 35-40 idle -->55-60 full load, βαση της εποχης και με δεδομενο πως δεν ειναι clock-αρισμενος. (εισαι σιγουρος πως παταει σωστα η ψυκτρα)?
Dark_Sage Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Χοντρικα: 35-40 idle -->55-60 full load, βαση της εποχης και με δεδομενο πως δεν ειναι clock-αρισμενος. (εισαι σιγουρος πως παταει σωστα η ψυκτρα)? ακριβώς αυτές ειναι οι τιμές του δικου μου Ε6600 (Β2) με Xigmatek 1283 πάνω του... μήπως μιλάμε για clockarismeno cpu τόση ώρα? Μια καλή ψύχτρα σε περίπτωση που μπορείς να επιστρέψεις τη δικια σου ¨http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1142976&Manufacturer=Scythe&category=69977719&catalog=20
miketirakis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Χοντρικα: 35-40 idle -->55-60 full load, βαση της εποχης και με δεδομενο πως δεν ειναι clock-αρισμενος. (εισαι σιγουρος πως παταει σωστα η ψυκτρα)? Ναι, γιαυτο το εβγαλα και ξαναβαλα, ωστε να βεβαιωθω οτι ειναι μια χαρα. Και παστα εβγαλα τελειως και ξαναβαλα. βεβαια προβλημα δεν μου εχει βγαλει τοσο καιρο, ουτε με gaming πολλών ωρων, απλα ανυσηχω μηπως του κανω ζημια οσο το αφηνω ετσι...
miketirakis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 ακριβώς αυτές ειναι οι τιμές του δικου μου Ε6600 (Β2) με Xigmatek 1283 πάνω του...μήπως μιλάμε για clockarismeno cpu τόση ώρα? Μια καλή ψύχτρα σε περίπτωση που μπορείς να επιστρέψεις τη δικια σου ¨http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1142976&Manufacturer=Scythe&category=69977719&catalog=20 Οχι clockarismeno παιδια, εργοστασιακεσ συχνοτητες σε ολα εχω, και cpu ram και gpu.
liopyr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Zημια δεν προκειται να παθει, μην σε απασχολει. Yπαρχει περιπτωση να τρεχει κατι στο background και να μην το εχεις παρει χαμπαρι?
miketirakis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Zημια δεν προκειται να παθει, μην σε απασχολει. Yπαρχει περιπτωση να τρεχει κατι στο background και να μην το εχεις παρει χαμπαρι? Σαν τι ας πουμε? Καποιο proccess η service? Σκεφτηκα να κανω φορματ να τον δω φρεσκο τι θερμοκρασια θα εχει, αλλα μου φενεται χαζο να τραβαω φορματ για χαζομαρες. Για μια 8800gtx θερμοκρασιες περιπου? Γιατι και στην gpu Mου εχω δει λιγο ανεβασμενη θερμοκρασια. Αρχιζω και αναρωτιεμαι μηπως η μητρικη μου εχει κατι και δινει παραπανω ταση ας πουμε στα εξαρτηματα και ανεβαζουν θερμοκρασιες. Παιζει τετοια φαση?
liopyr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Σαν τι ας πουμε? Καποιο proccess η service? Σκεφτηκα να κανω φορματ να τον δω φρεσκο τι θερμοκρασια θα εχει, αλλα μου φενεται χαζο να τραβαω φορματ για χαζομαρες. Για μια 8800gtx θερμοκρασιες περιπου? Γιατι και στην gpu Mου εχω δει λιγο ανεβασμενη θερμοκρασια. Αρχιζω και αναρωτιεμαι μηπως η μητρικη μου εχει κατι και δινει παραπανω ταση ας πουμε στα εξαρτηματα και ανεβαζουν θερμοκρασιες. Παιζει τετοια φαση? Ανοιξε ενα task manager και αστο λιγα λεπτα να δεις αν ειναι πραγματικα idle η cpu. H 8800 σειρα εχει θερμορασιες λειτουργιας απο 75-85c. Χωρις αυτο να σημαινει πως αν φτανει και παραπανω υπαρχει προβλημα. Η συγκεκριμενη σειρα παιζει απροβληματιστα μεχρι και τους ~120c πριν κανει throttle. Nα τα εχει παιξει η μητρικη και να δινει οτι να'ναι ρευματα απο μονη της ειναι απο ασυνηθιστο εως σεναριο επιστημονικης φαντασιας, αλλα δεν χανεις τιποτα να τσεκαρεις τα voltages εστω με καποιο software. (everest)
miketirakis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Ανοιξε ενα task manager και αστο λιγα λεπτα να δεις αν ειναι πραγματικα idle η cpu. H 8800 σειρα εχει θερμορασιες λειτουργιας απο 75-85c. Χωρις αυτο να σημαινει πως αν φτανει και παραπανω υπαρχει προβλημα. Η συγκεκριμενη σειρα παιζει απροβληματιστα μεχρι και τους ~120c πριν κανει throttle. Nα τα εχει παιξει η μητρικη και να δινει οτι να'ναι ρευματα απο μονη της ειναι απο ασυνηθιστο εως σεναριο επιστημονικης φαντασιας, αλλα δεν χανεις τιποτα να τσεκαρεις τα voltages εστω με καποιο software. (everest) ωραια τοτε, η καρτα γραφικων σε καλα επιπεδα ειναι. Εχω και το everest να μου δειχνει cpu usage, και στο G15 μου στην οθονουλα. Οποτε σιγουρα σου λεω για idle. Τωρα τα voltages μπορω να τα δω, αλλα δεν εχω ιδεα σε τι πλαισια πρεπει να ειναι, οποτε αν μπορεις να μου πεις που πρεπει να βρισκομαι, τα συγκρινω.
Dark_Sage Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 τελευταία λύση, φροντισε να εχεις καλη κυκλοφορία αέρα στο κουτί σου.. εναν ανεμιστήρα μπροστά και εναν ανεμιστηρα πίσω... φροντισε να μην εχει και σκονη μεσα το κουτί σου και εισαι καλυμένος... Ο επεξεργαστής σου απλά φρόντισε για κανένα λογο να μην ανεβαίνει πάνω απο 75 βαθμούς και ζημια απο τη ζέστη δε θα πάθει.... υπομονή να μπουν και τα κρυα και θα πέσει μια χαρα η θερμοκρασια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.