Προς το περιεχόμενο

Αγορά GPS? Προτάσεις?

lesser99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
παντως απο την στιγμη που οι χαρτες της gi κυκλοφορουν απο οτι φαινεται στο google maps (teleatlas)ειναι θεμα χρονου πιστευω να τους δουμε σε τομ τομ και αλλα συστηματα πλοηγησης της προκοπης.(αν δεν τους εχουμε δει ηδη στον 8.15.2081 της τομτομ)

συνεπως το να αγορασει κανεις σημερα destinator η genius η ginius η οτι να ναι

γενικοτερα, ειναι επιλογη που δεν θελω να κρινω δημοσια...

σωστοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς+1000000000

οποις ξερη καταλαβαινη!!

-----Προστέθηκε 8/1/2009 στις 08 : 47 : 22-----

σωστοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς+10000000000000000000

οποιος ξέρει καταλαβαινει!!

• Απαντ. 324
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για να μεταφέρω και τη δική μου εμπειρία από Garmin που το έχω στο κινητό (!!!) :

+Η Garmin σαν εταιρεία μοιάζει να είναι σοβαρή.

+Το πρόγραμμα - στο κινητό μάλιστα - υπολογίζει πιστεύω σχετικά γρήγορα και σωστά την επιθυμητή διαδρομή.

+Δεν είμαι σίγουρος πόσο ακριβείς είναι οι χάρτες που η Garmin επίσημα υποστηρίζει πχ το City navigator . Αντί αυτών όμως μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος σε Garmin τους χάρτες άλλων εταιρειών μεμονωμένα ή σε συνδυασμό , όπως το autodrivehellas , το toponavigator και το bluechart που είναι αντίστοιχα οδικοί, τοπογραφικοί και ναυτικοί χάρτες , και έχουν μια ικανοποιητική έως εντυπωσιακή κάλυψη.

Ειδικά για την πλοήγηση με αυτοκίνητο ο χάρτης που μάς ενδιαφέρει είναι ο οδικός autodrivehellas : αυτός βασίζεται στα δεδομένα χαρτών της Geoata, έχει κάποια λάθη και ακόμα αρκετές ελλείψεις. Αυτό όμως που έχω καταλάβει στο διάστημα που τον χρησιμοποιώ είναι πως μοιαζει να υπάρχει διάθεση από την εταιρεια που τον προμηθεύει να διορθώσει αρκετά σύντομα τις όποιες ατέλειες ( αν κρίνω από το γεγονός ότι η πρώτη του έκδοση πρέπει να ήταν πριν από ενάμιση χρόνο , ίσως ; ) . Θα προτιμούσα πάντως αυτόν να τον προμήθευε άμεσα και επίσημα η ίδια η Garmin , αντί του μάλλον μέτριου City navigator...

-Θα έλεγα ότι το πρόγραμμα πάσχει κυρίως στο κομμάτι της φωνητικής καθοδήγησης - τουλάχιστον για την έκδοση για κινητό που χρησιμοποιώ ( δεν μπορώ να ξέρω αν και κατά ποσο είναι διαφορετικό στα Garmin pna's ) .

-Το πρόγραμμα έχει επίσης κάποια μικρά ίσως ελαττώματα και ελλείψεις που έχουν να κάνουν κυρίως με τη χρηστικότητα και ίσως και αισθητικά τη γραφική απεικόνιση των χαρτών του , υποκειμενικά πάντα .

Από τη δική μου εμπειρία συνολικά πάντως θα το πρότεινα

( χωρίς να έχω όμως άποψη και εμπειρία από Destinator ή Miio ! )

για τους εξής λόγους :

1.η Garmin δείχνει να είναι γνωστή εταιρεία με διεθνή παρουσία

2.το πρόγραμμα υπολογίζει τη σωστή διαδρομή (κάτι στο οποίο επιμένω , γιατί θυμάμαι πχ όταν είχα χρησιμοποιήσει το Sygic στο κινητό ούτε από την ακρίβεια και την κάλυψη των χαρτών ήμουν ικανοποιημένος ούτε και τη σωστή διαδρομή μπορούσε να βρει, για να μη πω και πως σαν πρόγραμμα ήταν συγκριτικά πάρα πολύ βαρύ)

3.οι χάρτες μπορούν να παράσχουν μια συνολικά καλή κάλυψη , δεδομένα και poi's , σε Ελλάδα και εξωτερικό , και δεν έχω ακούσει κάτι για το άμεσο μέλλον που θα αλλάξει προς το δυσμενέστερο.

Γνώμη μου πάντως πριν αγοράσει κάποιος GPS να δοκιμάσει πρώτα!

Σε κάποιο pda ή smartphone που μπορεί να έχει στη διάθεσή του , ώστε να μην πάρει κάτι για το οποίο θα κλαίει μετά τα λεφτά του.

Για να μη φτάσω στην ακραία άποψη να προτιμήσει να αγοράσει εξωτερικό bluetooth gps (που θα το χρησιμοποιήσει ακόμα και με laptop) ή και pda/smartphone με μεγάλη οθόνη αφής, κάτι που θα ήταν και το ιδανικό αφού δε θα είχε εξάρτηση από καμία εταιρεία του χώρου...

Δημοσ.

Εχει έλλειψη το 330 moov ?

Το Πλαίσιο έχει μόνο το 200 (και το 500) και το e-shop δεν έχει διαθεσιμότητα σε κανένα απο τα e-shop points ακόμα και στο κεντρικό τους.

Δημοσ.

Οπως ειχα γραψει καοπυ εδω μεσα και καποιοι το αμφισβητησαν το Genius driver της ngi ειναι προ των πυλων....

http://www.navimania.gr/showthread.php?t=13899

http://www.youtube.com/watch?v=3nm_fqVpdEQ&eurl=http://www.navimania.gr/showthread.php?t=13899

Δημοσ.
Οπως ειχα γραψει καοπυ εδω μεσα και καποιοι το αμφισβητησαν το Genius driver της ngi ειναι προ των πυλων....

http://www.navimania.gr/showthread.php?t=13899

http://www.youtube.com/watch?v=3nm_fqVpdEQ&eurl=http://www.navimania.gr/showthread.php?t=13899

Εγω γιατι δεν βλεπω κατι πρωτοποριακο και νεο για τα δεδομενα ?

Δημοσ.

Επειδή χάθηκα λίγο στο συγκεκριμένο topic.

Τι θα προτείνατε σε κάποιον που θέλει τους καλύτερους χάρτες για Ελλάδα χωρίς φανφάρες (φωνητική, 3D, να παίζει FullHD κτλ :-)); Η τιμή δεν είναι σημαντική αρκεί να μην είναι εξωφρενική. Επίσης θα με ενδιέφερε να μπορώ να περάσω χάρτες για άλλες χώρες (επίσημα ή ανεπίσημα) καθώς μπορεί να κάνω κανένα road trip.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Επειδή χάθηκα λίγο στο συγκεκριμένο topic.

Τι θα προτείνατε σε κάποιον που θέλει τους καλύτερους χάρτες για Ελλάδα χωρίς φανφάρες (φωνητική, 3D, να παίζει FullHD κτλ :-)); Η τιμή δεν είναι σημαντική αρκεί να μην είναι εξωφρενική. Επίσης θα με ενδιέφερε να μπορώ να περάσω χάρτες για άλλες χώρες (επίσημα ή ανεπίσημα) καθώς μπορεί να κάνω κανένα road trip.

Ευχαριστώ.

Αν θελεις συσκευη pna με 3-4 ιντσες οθονης δεν χρειαζεσαι πολλα ευρω.Απο 200 ευρω ξεκινανε.

Χαρτες τουλαχιστον με προγραμμα το destinator μπορεις να βαλεις και επισημα και ...ανεπισημα. Για Ελλαδα εχει χαρτες της ngi που ειναι πολυ καλοι.

Δημοσ.
Αν θελεις συσκευη pna με 3-4 ιντσες οθονης δεν χρειαζεσαι πολλα ευρω.Απο 200 ευρω ξεκινανε.

Χαρτες τουλαχιστον με προγραμμα το destinator μπορεις να βαλεις και επισημα και ...ανεπισημα. Για Ελλαδα εχει χαρτες της ngi που ειναι πολυ καλοι.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά επιλέγω μια συσκευή με destinator και μετά περνάω ότι χάρτες θέλω; Υπάρχει κάποια επιλογή αν θέλω, ας πούμε, να πάω οδικώς Γερμανία που να με ξεκινάει από Ελλάδα και να έχει τις συνδέσεις μεταξύ των χωρών;

Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...