SoulReapeR Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπέρα και αρχικά συγνώμη προς τους moderators / admins του forum εάν το post μου είναι σε λάθος τοποθεσία, αλλά είναι η πιο κοντινή σε αυτό που ήθελα να ρωτήσω. Λοιπόν, είμαι φοιτητής 2ου έτους (φέτος 2ο) της πληροφορικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γνωρίζω προγραμματισμό σε C (σε αυτό το 6μηνο θα κάνω και C++ και java) και παρακολουθώ μαθήματα web designing και web developing. Ενδιαφέρομαι για κάποια δουλειά παράλληλα με τη φοίτησή μου, όμως θέλω να κοιτάξω για κάποια δουλειά που μου προσφέρει προϋπηρεσία στον τομέα της πληροφορικής. Δέν είμαι ακόμα σίγουρος που θα κλίνω μελλοντικά, αλλά θα ήθελα να μου δώσει όποιος γνωρίζει ιδέες για το πού να κοιτάξω πάνω σε οποιοδήποτε κλάδο της πληροφορικής ανταποκρίνεται στις μέχρι τώρα γνώσεις μου (εάν υπάρχει φυσικά). Θα περιμένω απάντησή σας και σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
SoulReapeR Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Freelancer; Μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο πολύ τι κάνει ένας freelancer; Συγνώμη αλλά επαγγελματικά είμαι λίγο άσχετος, γι αυτό ζήτησα και βοήθεια
giankar Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 http://www.wisegeek.com/what-is-a-freelancer.htm
The_Judas Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπόν, είμαι φοιτητής 2ου έτους (φέτος 2ο) της πληροφορικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γνωρίζω προγραμματισμό σε C (σε αυτό το 6μηνο θα κάνω και C++ και java) και παρακολουθώ μαθήματα web designing και web developing. Αν γνωρίζεις C++, C# δεν θα έχεις πρόβλημα να βρεις δουλειά στο μέλλον. Το ζήτημα είναι οτι πολύ λίγοι στην Ελλάδα έχουν καλή γνώση της C. Το web development είναι πιο βατό και σε συνδυασμό με καλή γνώση βάσεων δεδομένων έχει και αυτό καλές προοπτικές. Σκέψου όμως μερικά πράγματα...Είσαι σίγουρος οτι μπορείς να συνδυάσεις δουλειά με διάβασμα για την σχολή? Επίσης, υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα του προγραμματισμού στα Ιωάννινα?
SoulReapeR Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Αν γνωρίζεις C++, C# δεν θα έχεις πρόβλημα να βρεις δουλειά στο μέλλον. Το ζήτημα είναι οτι πολύ λίγοι στην Ελλάδα έχουν καλή γνώση της C. Το web development είναι πιο βατό και σε συνδυασμό με καλή γνώση βάσεων δεδομένων έχει και αυτό καλές προοπτικές. Σκέψου όμως μερικά πράγματα...Είσαι σίγουρος οτι μπορείς να συνδυάσεις δουλειά με διάβασμα για την σχολή? Επίσης, υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα του προγραμματισμού στα Ιωάννινα? Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 για τις απόψεις σας. Πέρα από την οικονομική ενίσχυση, πιστεύω ότι η δουλειά παράλληλα με τη μάθηση θα με βοηθήσει τόσο εργασιακά (εμπειρία μελλοντικά - προϋπηρεσία) όσο και στο πανεπιστήμιο (γνώσεις). Προς το παρρόν έχω χρόνο να τα συνδιάσω, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα αν δεν βγεί το πρόγραμμα του νέου έτους, γι αυτό είμαι ακόμα σκεπτικός στο τι θα κάνω. Το πανεπιστήμιό μου προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε εταιρίες, όσο και στην ίδια τη σχολή, ευκαιρίες με προϋπηρεσία, αλλά επιζητούν περισσότερα εφόδια από τους ενδιαφερόμενους και ρυθμίζουν στανταρ ώρες εργασίας στις ανακοινώσεις
The_Judas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Το πανεπιστήμιό μου προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε εταιρίες, όσο και στην ίδια τη σχολή, ευκαιρίες με προϋπηρεσία, αλλά επιζητούν περισσότερα εφόδια από τους ενδιαφερόμενους και ρυθμίζουν στανταρ ώρες εργασίας στις ανακοινώσεις Το ζήτημα είναι οτι ορισμένες φορές ζητάνε υπερβολικά πράγματα απο τους φοιτητές. Οι καθηγητές τους βάζουν να τους βοηθήσουν με τις δικές τους μελέτες ή δουλειές και οι εταιρίες ζητάνε φθηνό εργατικό δυναμικό. Οταν έψαχνα εταιρία για πρακτική άσκηση (στο ΤΕΙ), υπήρχαν πολλοί εργοδότες που μας ζητούσαν ακόμη και προϋπηρεσία!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.