Προς το περιεχόμενο

Μια κεραία TV, κοινό καλώδιο TV, δύο διαμερίσματα

papasofs1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα.

Θαθελα παιδιά τη βοήθειά σας.

Μετά από 12 χρόνια στην Κρήτη, θα χρειαστεί για επαγγελματικούς λόγους, να μείνουμε, για 2 μόνο χρόνια στην Αθήνα. Πριν 12 λοιπόν χρόνια και την τελευταία χρονιά, πριν φύγουμε για Κρήτη, είχα εγκαταστήσει μια κεραία στην ταράτσα του σπιτιού μας, (Πετρούπολη)και επάνω είχα βάλει και ένα μείκτη, επειδή έπαιρνα UHF από Υμηττό, που σημειωτέων, μόνο ο Θεός παρεμβαλλόταν, ενώ ΝΕΤ και ΕΡΤ έπαιρνα στα VHS από Πάρνηθα. Οι παλιοί θα θυμάστε, ότι η ΝΕΤ ( δεν θυμάμαι πως την έλεγαν το 96) ήταν με κάθετη πώλοση ή πόλωση ,(άντε γραψτο τώρα σωστά) ενώ ή ΕΙΡΤ (αν θυμάμαι καλά) με οριζόντια. Ο καιρός πέρασε και πριν ένα μήνα, το ένα διαμέρισμα, έγινα δύο…Έτσι από την ταράτσα φεύγει ένα καλώδιο που καταλήγει στο ένα σπίτι και από εκεί με ενώσεις καταλήγει σε 6 πρίζες TV και στα 2 σπίτια. Δηλαδή, τρεις πρίζες TV στο κάθε διαμέρισμα. Προχθές όμως, που πήγε η μία μου αδελφή και έκανε πρόβα στις τηλεοράσεις, μου είπε ότι καμία δεν έχει, καθόλου καλό σήμα, πράγμα που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Επαναλαμβάνω. Στην ταράτσα υπάρχει 1 κεραία UHF. Από εκεί ένα καλώδιο καταλήγει σε κοινό κουτί, που από εκεί διακλαδώνεται καλώδιο και καταλήγει σε τρεις πρίζες TV για κάθε σπίτι.Δηλαδή τρια κουτια σε κάθε σπίτι, τρεις πρίζες. ΕΡΩΤΗΣΗ: . Για να μην έχουμε γκρίνιες και να βλέπουμε TV σωστά τι πρέπει να κάνω, με δεδομένο ότι πιάνουν τα χέρια μου ;;;;

Σας 1000 ευχαριστώ και μόνο που με διαβάσατε…

Υ.Γ Βρε παιδια αν σας μπέρδεψα, μου λέτε και το κάνω πιο αναλυτικά...

Δημοσ.

Χρειάζεσαι ένα ενισχυτή σήματος που θα έχει πολλές εξόδους (σαν αυτούς που έχουν στην κεντρική εγκατάσταση πολυκατοικιών αλλά μικρότερο). Με τόσες πολλές διακλαδώσεις και χωρίς ενίσχυση η αντίσταση που βλέπει η κεραία είναι τόσο μικρή που το σήμα χάνετε.

Αν κάθε φορά υπάρχουν μέχρι 2 τηλεοράσεις συνδεδεμένες στην κεραία (και δεν έχει γίνει πατατιά στις συνδέσεις) θα υπάρχει αρκετά καλό σήμα. Από δύο και πάνω...

Δημοσ.

Καλέ μου φίλε imr, πρώτα απ' ολα σ' ευχαριστώ που μου απάντησες. Μέσα μου το καταλαβαίνω και γω.Η πλάκα είναι και δεν τόγραψα, επειδή φοβήθηκα μην μπερδεψω την κατάσταση, ότι δεν ξέρω που να τον τοποθετήσω, έτσι ώστε και τα δύο διαμερίσματα, να βλέπουν παρα πολύ καλά τηλεόραση...Τελικά αυτο πρέπει να είναι το ερώτημά μου και ας ''ντρεπόμουν'' να το πω εξ΄αρχής...

Δημοσ.

Εμεις βαλαμε 1 κεραια που κατεβαινε σε 2 διαμερισματα και 5 πριζες συνολο με εναν μονο ενισχυτη σε 1 σπιτι. Μεχρι στιγμης με max 3 τηλεορασεις ανοιχτες ταυτοχρονα δεν υπηρξε κατι περιεργο ως προς την αποδοση του ενισχυτη.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε, firewalker...τηn ώρα που έγραφα στον imr, φαίνεται, ότι εσύ, μου αοπαντούσες...Να σε ρωτήσω...Έχει σημασία ο ενισχυτής σήματος απο ''έναν ενισχυτή dbl '' ;; Ασπάζομαι την αποψή σου...Είναι και δική μου ...Που, όμως να τον τοποθετήσω, σύμφωνα με αυτά που καταλάβατε...Σε λίγο, 19.00 πιανω δουλειά... Μπορώ να σας ξαναενοχλήσω το βράδυ;; Σ'ευχαριστώ και εσένα, για το όμορφο συναίσθημα της βοήθειας και του αλτρουϊσμού....αν σου πω ότι ζήτησαν στην αδελφή μου 290 ΕΥΡΩ, για να βλέπουμε λέει τηλεόραση, ποσοι θα με συγχωρούσαν, αν γινόμουν, φονιάς, βασανιστής, ρατσιστής, οτι άλλο...

Με τιμή, [email protected]

Δημοσ.
μου 290 ΕΥΡΩ, για να βλέπουμε λέει τηλεόραση, ποσοι θα με συγχωρούσαν, αν γινόμουν, φονιάς, βασανιστής, ρατσιστής, οτι άλλο...

Ένας κεντρικός ενισχυτής έχει γύρο στα 120 ~ 160 ευρό. Βάλε καλώδια, εργατικά, ΙΚΑ, ότι είναι στην Αθήνα κ.τ.λ. Μαζεύονται.

Δημοσ.

Φεύγω, θα με απολύσουν... Κατάλαβα καλά;ο ενισχυτής, είτε με μια , είτε με τρεις , είτε με έξι εξόδους, που μπαίνει; εκεί που καταλήγει το καλώδιο που έρχεται απ' ευθείας απο την κεραία; Ή εκεί που καταλήγει η πρώτη διακλάδωση; Μπερδευτηκα γαμώτο...

Τα λεμε άργησα...

Δημοσ.

Συγνώμη που δεν απάντησα, αμέσως, αλλά η μετακόμιση δύσκολο πράγμα..Μαζεύουμε συνέχεια...Ας είναι.

Φίλε firewalker..

Αν κατάλαβα καλά,αλλιώς σε παρακαλώ διόρθωσεμε...

Θέλω έναν ενισχυτή σήματος,όπου θα τον βάλω σε κάποια διακλάδωση που θα έχει δίπλα της πρίζα ρεύματος.Σωστά;Επίσης πρέπει να ανοίξω το κουτι και να συνδέσω το καλώδιο που έρχεται απο την κεραία στην καταλληλη υποδοχη και μετα ότι καλωδια έχει το κουτι στις εξόδους του ενισχυτή.Σωστα;;Πρέπει να κάνω και κάτι άλλο;Ελπίζω να μην κουρασα.Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν είναι εύκολο μπορείτε να μου προτέινεται ένα ενισχυτή για το σπίτι, έχουμε 4 τηλεοράσεις, αλλά μάλλον θα μπει ακόμη μία οπόταν για 5 εξόδους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...