tarantules Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Έχω την κάρτα της PowerColor HD3850 256MB με stock ψήκτρα και ανεμιστήρα. Χθές ανοίγοντας το κουτί να το καθαρίσω μέσα από τις σκόνες , βάζω το χέρι μου πάνω στην κάρτα και ζεμάταγε.Φορτωμένα Windows XP χωρίς να τρέχει κανένα πρόγραμμα! Βάζω το ATITool να δω τι θερμοκρασίες έχω σε idle και έμεινα κόκαλο.Έπαιζε από 50 μέχρι 60 βαθμούς.Βάζω το χέρι στο ανεμιστηράκι και γυρνούσε χαλαρά.Λες και ήταν ανεμόμυλος... Την ψιλιάζομαι τη δουλειά και κατεβάζω το RivaTuner.Βάζω σε manual τον έλεγχο των στροφών του ανεμιστήρα και δοκιμάζοντας διάφορες τιμές καταλήγω στο 60% των μέγιστων στροφών με σχετικά ελαφρυά αύξηση στον παραγόμενο θόρυβο.Η θερμοκρασία τώρα παίζει σε idle από 38 έως 41 το πολύ βαθμούς. Κοιτάω τις περιοχές ρύθμισης στροφών στο αυτόματο που ήταν από τη μάνα του και τι να δω... Άκουσον άκουσον : Στους 60 βαθμούς περιστρέφετε στο 30% των μέγιστων στροφών Στους 65 βαθμούς περιστρέφετε στο 40% των μέγιστων στροφών Στους 70 βαθμούς περιστρέφετε στο 50% των μέγιστων στροφών Στους 75 βαθμούς περιστρέφετε στο 60% των μέγιστων στροφών Στους 80 βαθμούς περιστρέφετε στο 70% των μέγιστων στροφών και πάει λέγοντας. Μα κάλά τόσο μαλάκες είναι στην εταιρία που δίνουν τέτοιες ρυθμίσεις? Πρέπει να ψηθεί η κάρτα για να αρχίσει να σηκώνει στροφές? Το πρόβλημά μου είναι οτι αν το αφήσω στο manual στο 60% όταν θα βάζω κανένα παιχνίδι και μου σηκώνει θερμοκρασία ΔΕΝ θα ανεβαίνουν οι στροφές. Βρήκα στο net ένα tutorial για το πώς αλλάζουν οι αυτόματες περιοχές μέσω του RivaTuner αλλά δεν πολυκατάλαβα πως να το κάνω. Θέλω πχ από 0-40 βαθμούς να δουλεύει στο 60% των μέγιστων στροφών και από εκεί και πάνω να ανεβαίνει ανάλογα όπως οι διαβαθμήσεις του αυτόματου. Έχει κάνει κάποιος κάτι ανάλογο με το RivaTuner?Μπορεί να βοηθήσει ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.