manost Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Προσπαθώ να συνδεθώ σ' έναν απομακρυνσμένο η/υ μέσα από τα Win XP, που έχω. Μέσω cmd, γράφω telnet xxx.xxx.xxx (όπου xxx, η ip του απομακρυνσμένου η/υ). Μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει εντολή tracert ή traceroute; Το ping δουλεύει, αλλά σε tracert & traceroute μου βγάζει not found.
parsifal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Καταρχάς, έχεις φάει ένα octet. Είναι AAA.BBB.CCC.DDD Οι εντολές που ισχύουν είναι: tracert σε τερματικό Windows, traceroute (συνήθως) σε Unix-like συστήματα. Δεν κατάλαβα όμως, έχεις συνδεθεί με telnet και θέλεις να εκτελέσεις την εντολή στο απομακρυσμένο σύστημα; Ή αποτυγχάνεις να συνδεθείς με telnet και ψάχνεις να βρεις τί γίνεται... ;
manost Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Καταρχάς, έχεις φάει ένα octet. Είναι AAA.BBB.CCC.DDD Οι εντολές που ισχύουν είναι: tracert σε τερματικό Windows, traceroute (συνήθως) σε Unix-like συστήματα. Δεν κατάλαβα όμως, έχεις συνδεθεί με telnet και θέλεις να εκτελέσεις την εντολή στο απομακρυσμένο σύστημα; Ή αποτυγχάνεις να συνδεθείς με telnet και ψάχνεις να βρεις τί γίνεται... ; Έχεις δίκαιο για το τελευταίο set της ip Μπόρεσα και συνδέθηκα στον απομακρυσμένο η/υ με telnet και δεν δουλεύει ούτε το tracert ούτε το traceroute. Μου βγάζει not found. To ping δουλεύει.
parsifal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 ΟΚ, και ο remote host στον οποίον συνδέθηκες τί Λ/Σ χρησιμοποιεί;
manost Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Ο απομακρυσμένος η/υ έχει Linux, ενώ ο υπολογιστής που τρέχω την εντολή telnet WInXP SP2
parsifal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Επειδή μπορεί να υπάρχει εκτελέσιμο για την traceroute, αλλά να μη βρίσκεται στο $PATH του account σου, δώσε στο telnet την παρακάτω εντολή: >find / -name traceroute 2>/dev/null Θα ψάξει όλο το directory tree για αρχείο με το όνομα traceroute, χωρίς να σου γεμίσει την οθόνη με μηνύματα "Permission denied" για τους καταλόγους στους οποίους δε μπορεί να δώσει αποτέλεσμα η find λόγω μειωμένων δικαιωμάτων του user account σου...
manost Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Επειδή μπορεί να υπάρχει εκτελέσιμο για την traceroute, αλλά να μη βρίσκεται στο $PATH του account σου, δώσε στο telnet την παρακάτω εντολή: >find / -name traceroute 2>/dev/null Θα ψάξει όλο το directory tree για αρχείο με το όνομα traceroute, χωρίς να σου γεμίσει την οθόνη με μηνύματα "Permission denied" για τους καταλόγους στους οποίους δε μπορεί να δώσει αποτέλεσμα η find λόγω μειωμένων δικαιωμάτων του user account σου... Ακριβώς όπως το γράφεις (find / -name traceroute 2>/dev/null) ; Ή πρέπει να αντικαταστήσω κάτι; Όπως το γράφεις, δεν κάνει κάτι. Εϊναι σε κατάσταση αναμονής στην ακριβώς από κάτω σειρά. Όταν γράφω traceroute xxx.xxx.xxx.xxx, μου βγάζει (-sh: traceroute: not found). Δεν ξέρω αν βοηθάει.
parsifal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Η εντολή που σου έδωσα ψάχνει όλο το dir tree. Αν το μηχάνημα στο οποίο συνδέεσαι είναι παλιό με αργούς σκληρούς δίσκους ή έχει πάρα πολλά αρχεία στο filesystem, θα αργήσει να ολοκληρωθεί η find και θα αναβοσβήνει ο κέρσορας στην ακριβώς από κάτω σειρά που είπες. Εσύ τί έκανες, διέκοψες την εκτέλεση με CTRL+C; Τώρα, το μήνυμα που σου δίνει η απόπειρα εκτέλεσης της traceroute μπορεί να σημαίνει 1 από τα 3 παρακάτω: 1. Το εκτελέσιμο traceroute δε βρίσκεται σε κατάλογο που να ορίζεται στη μεταβλητή $PATH του κελύφους (shell) στο οποίο δουλεύεις 2. Το εκτελέσιμο traceroute βρίσκεται μεν σε έναν τέτοιο κατάλογο, αλλά το user account σου δεν έχει δικαιώματα εκτέλεσης γι' αυτό 3. Δεν υπάρχει το utility traceroute εγκατεστημένο στο σύστημα. Είτε δεν υπάρχει καν τέτοια λειτουργικότητα είτε υπάρχει, αλλά με άλλη υλοποίηση (π.χ. tcptraceroute) Σε κάθε περίπτωση, ο σωστός τρόπος για να προχωρήσεις είναι να επικοινωνήσεις με το διαχειριστή του συστήματος στο οποίο συνδέεσαι και να απευθύνεις το σχετικό ερώτημα. Αυτός είναι ο πιο αρμόδιος για να σε κατατοπίσει. Εμείς, χωρίς να ξέρουμε το σύστημα, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.