buyer Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Σκέφτομαι να πάρω νέο υπολογιστή (ο τωρινός είναι ήδη +7 ετών) και ηχεία. Τα κυκλώματα ήχου στις σημερινές μητρικές αποδίδουν όλα σχεδόν 7,8, 7+1 κανάλια ήχου. Λόγω χώρου δεν θα ήθελα να πάρω ανάλογα ηχεία. Θα έχω καλή απόδοση με καλά 2.1 ηχεία; Ή το 7.1 στη μητρική σημαίνουν ότι θέλει σώνει και καλά 7.1 ηχεία για να αποδώσει τα δέοντα;
vagpap Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Το ένα είναι ανεξάρτητο από το άλλο. Το ότι έχει 5.1 - 7.1 εξόδους απλά σου δίνει δυνατότητες πολυκαναλικού ήχου. Άμα έχει καλά κυκλώματα ήχου, και έχεις και καλά ηχεία, αποδίδει τα μέγιστα. Η επιλογή των ηχείων να γίνει με βάση το τι τα θες. Μουσική, απλή χρήση -> 2.1 Ταινίες, πολυκαναλικά παιχνίδια -> 5.1 - 7.1 κλπ
buyer Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτό σημαίνει ότι σε παιχνίδια και ταινίες θα "χάνει" κανάλια; Ή ότι θα ακούω τα ίδια πράγματα απλά χωρίς το βάθος των 7-8 ηχείων; Για τη μουσική ξέρω ότι είναι ούτως ή άλλως ανώφελο αφού δεν υποστηρίζει προς το παρόν κάτι περισσότερο από 2.1.
hermes1516 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Κατα την γνώμη μου η καλύτερη επιλογή είναι τα 5.1 - καθώς σπάνια θα αξιοποιησεις παραπάνω ακομα και σε ταινίες και παιχνιδια. Τώρα οταν αναπαράγεις μουσική με ηχεία 5.1 ή 7.1 (οταν δεν υποστηρίζετε) ακούς απο όλα τα ηχεία και τα (6-8) αλλα χωρίς την δυνατότητα Surround, γενικότερα αυτό σημβαίνει και σε κάθε μορφή ηχου που δεν υποστηρίζει Surround ηχο - π.χ. ταινια με ηχο 2.0. Πάντως στις ταινιές ο ήχος είναι πολύ ανώτερος με ηχεία 5.1 - 7.1.
bluesattack Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Φιλε μου αν θες να παρεις 5.1 κλπ καλο ειναι να εχεις χωρο και να μπορεις μαλιστα να τα στησεις σωστα .Αλλιως δεν εχει και τοσο νοημα , στο λεω γιατι πολλοι στο τελος καταληγουν να βαζουν 5 και 7 ηχεια το ενα διπλα στο αλλο πανω στο γραφειο.Ναι τα 2 ηχεια δεν θα σου δωσουν αυτη την κινηματογραφικη αισθηση με το surround κλπ αλλα ειπαμε.Αλλοι θελουν να ακουν και μουσικη απο 5.1 γιατι εχουν την αισθηση οτι γεμιζει περισσοτερο ο χωρος.Εγω παλι προτιμω τα 2.1 για μουσικη. Σκεφτεσαι καποια συγκεκριμενα ηχεια ? Μεχρι ποσα λεφτα μπορεις/θελεις να δωσεις για αυτα ?
buyer Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Φιλε μου αν θες να παρεις 5.1 κλπ καλο ειναι να εχεις χωρο και να μπορεις μαλιστα να τα στησεις σωστα .Αλλιως δεν εχει και τοσο νοημα , στο λεω γιατι πολλοι στο τελος καταληγουν να βαζουν 5 και 7 ηχεια το ενα διπλα στο αλλο πανω στο γραφειο.Ναι τα 2 ηχεια δεν θα σου δωσουν αυτη την κινηματογραφικη αισθηση με το surround κλπ αλλα ειπαμε.Αλλοι θελουν να ακουν και μουσικη απο 5.1 γιατι εχουν την αισθηση οτι γεμιζει περισσοτερο ο χωρος.Εγω παλι προτιμω τα 2.1 για μουσικη.Σκεφτεσαι καποια συγκεκριμενα ηχεια ? Μεχρι ποσα λεφτα μπορεις/θελεις να δωσεις για αυτα ? Δεν έχω κάτι πολύ συγκεκριμένο υπόψη. Έχω δει κάτι Logitech με 75 ευρώ (2.1), αλλά δεν έχω αποφασίσει. Γενικά για κανένα 100άρικο πάω το πολύ. Και το θέμα του χώρου είναι ένα ζήτημα (τουλάχιστον προς το παρόν) για να μην πω ότι δεν θα ήξερα και να τοποθετήσω ηχεία 7.1, αλλά και με τρομάζει λίγο η ιδέα ότι το δωμάτιο θα μοιάζει με πηνίο (!) από τα πολλά καλώδια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.