Προς το περιεχόμενο

«Δεν παρακαλούμε κανέναν να συμμετέχει σε αυτό το φόρουμ»

simosx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πηγή: http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2311051&postcount=5

Είναι ξεφτίλα να αντιμετωπίζεις ένα από τα πιο ενεργά μέλη του φόρουμ με αυτό το τρόπο.

Όπως έχεις ένα δημόσιο υπάλληλο να μην ενδιαφέρεται για το τι του γίνεται, η ίδια νοοτροπία υπάρχει στο adslgr, η ίδια νοοτροπία υπάρχει και εδώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με λύπη μου βλέπω 2 threads που άνοιξαν από το ίδιο άτομο, να κλειδώνονται από τον ίδιο moderator, χωρίς προφανείς (κατά την κρίση μου λόγους).

chek2fire, ελπίζω να ανακαλέσεις την αποχώρησή σου από το insomnia. Σου έγραψα κάτι στο άλλο thread, αλλά μάλλον το αγνόησες. Ποτέ δε σταματάμε να υπερασπιζόμαστε τις απόψεις μας και το κλειδί είναι να μην εκνευρίζεσαι από τις ειρωνικές επιθέσεις, απαντώντας πάντα κόσμια.

Πιστεύω ότι έχεις προσφέρει πολύ περισσότερο στο community, παρά οι υπαίτιοι της φυγής σου, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει σταυροφορία εναντίον του Ubuntu (για λόγους που φαντάζομαι, αλλά δε θέλω να αναφέρω επειδή θα προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις).

Κρίμα που το πρώτο post μου μετά τις διακοπές είναι σε ένα "drama"-topic, απλά τώρα έτυχε να κοιτάξω το φόρουμ.

Check2fire, έχω παρατηρήσει ότι αφήνετε κι εσύ και ο gdp77 τακτικά υπονοούμενα ότι μερικά άτομα που διαφωνούν με τη νοοτροπία διανομών σαν το Ubuntu είναι αναχρονιστές, κολλημένοι και ελιτιστές. Ένα παρόμοιο σχόλιό είναι αυτό που προκάλεσε τις αντιδράσεις:

να κάνεις και τα βήματα που θα βγάλουν το linux από την μιζέρια και παλαιοληθικότητα που κάποιοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να του επιβάλουν.

Βρίσκω ειρωνικό να κάνεις λόγο για "έλλειψη κατανόησης στο διαφορετικό" που παρουσιάζουν κάποιοι άλλοι, ενώ την ίδια στιγμή χαρακτηρίζεις ο ίδιος "μίζερο και παλαιολιθικό" κάτι που απλά δε σου αρέσει.

Στη συνέχεια έκανες ένα έμμεσο σχόλιο ότι όσοι εκφέρουν αρνητική γνώμη για το Ubuntu στερούνται κοινωνικής ζωής:

Δεν μπορώ να καταλάβω τι κόλημα τρώνε μερικοί. Θα προτείνω μερικές δραστικές λύσεις.

-Διακοπές

-ενα ποτό έξω να ξελαμπικαρετε

-μια γυναίκα

Αν δεν το κατάλαβες' date=' σε αυτό το σχόλιο βασίστηκε η παρατήρηση του Apoikos, την οποία κακώς εξέλαβες ως "απειλή". Δε ξέρω αν θα θιγόμουν σε περίπτωση που το παραπάνω σχόλιο απευθυνόταν σε μένα, όμως νομίζω πριν μιλήσεις για "κόμπλεξ" και "εμπάθεια" θα ήταν καλύτερα να σκεφτείς μήπως είχε ένα δίκαιο. Γιατί να ρίχνεις λάδι στη φωτιά;

Πιστεύω ότι έχεις προσφέρει πολύ περισσότερο στο community, παρά οι υπαίτιοι της φυγής σου, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει σταυροφορία εναντίον του Ubuntu (για λόγους που φαντάζομαι, αλλά δε θέλω να αναφέρω επειδή θα προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις).

Δηλαδή όποιος σχολιάζει κατά του Ubuntu είναι σταυροφόρος και έχει κάποια κρυφά κίνητρα, ενώ όποιος μιλάει υπέρ όχι; Πάντως είμαι περίεργος ποιοι είναι οι λόγοι που φαντάζεσαι...

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι γίνεται ακριβώς;

Λίγη υπομονή, το θρίλερ που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες θα καλύψουν όλα τα ΜΜΕ με εκτενή ρεπορτάζ.

Τα κομμάτια του παζλ φαίνεται ότι βρίσκονται στις παρακάτω ενότητες:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=268334

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=273002

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=273085

Όμως, καθώς εκφράστηκε η άποψη ότι τα αίτια της αιματοχυσίας είναι βαθύτερα και σκοτεινά, ίσως μπορούν να εντοπιστούν ίχνη τους και στις υπολοιπες 6-7 χιλιάδες δημοσιεύσεις των πρωταγωνιστών.

Πηγή: http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2311051&postcount=5

Είναι ξεφτίλα να αντιμετωπίζεις ένα από τα πιο ενεργά μέλη του φόρουμ με αυτό το τρόπο.

Όπως έχεις ένα δημόσιο υπάλληλο να μην ενδιαφέρεται για το τι του γίνεται, η ίδια νοοτροπία υπάρχει στο adslgr, η ίδια νοοτροπία υπάρχει και εδώ.

Κύριε Ξενιτέλλη,

Ξεκαθαρίζω στο προοίμιο ότι αυτού του είδους οι συζητήσεις συνιστούν παράβαση των όρων χρήσης του φόρουμ. Ο μόνος λόγος για τον οποιό δεν το διαγράφω είναι γιατί δε θεωρώ ότι πρέπει να «κρύβουμε» τα άπλυτα των κοινοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση, θα μου επιτρέψετε να θεωρώ ότι έχετε άδικο. Προσωπικά δεν ενέκρυψα κανένα ίχνος ειρωνίας σε αυτή μου τη δήλωση, απλά είπα την αλήθεια: η συμμετοχή εδώ είναι καθαρά εθελοντική, δεν θα υποχρεώσω ούτε θα παρακαλέσω κανέναν να συμμετάσχει, εφόσον ο ίδιος δεν το επιθυμεί. Από 'κει και πέρα, το αν το θεωρείτε εσείς ξεφτίλα ή όχι, όπως και το αν θεωρείτε εμένα προσωπικά ξεφτιλισμένο δημόσιο υπάλληλο ή όχι, είναι πράγματα που πρέπει να απασχολούν εσάς και όχι το υπόλοιπο φόρουμ.

Ναι, ούτε εγώ είμαι ευχαριστημένος με το να φεύγει ένα μέλος με ευρεία συνεισφορά, όμως το μέλος chek2fire εχει επιδείξει μια ιδιαίτερα φανατισμένη συμπεριφορά τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα να αρπάζεται και να θίγεται προσωπικά αν κάποιος έστω και τολμήσει να πει κάτι (ρεαλιστικά) αρνητικό για τη διανομή που χρησιμοποιεί και να μετατρέπει οποιαδήποτε συζήτηση για τη διανομή του κατευθείαν σε (δήθεν) σταυροφορία προσπαθώντας να γίνει μάρτυρας. Μέσα στα παραληρήματά του δε, βγάζει προς τα έξω μια εντελώς στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας, τόσο αναφορικά με το ubuntu, όσο και αναφορικά με τη σχέση του με τις υπόλοιπες κοινότητες και τον κόσμο γενικότερα. Η εικόνα αυτή τελικά καταντούσε να είναι λίβελος εναντίων όλων ημών που «τολμάμε» με (άρτια) τεχνικά επιχειρήματα να καταδείξουμε ότι κάποια πράγματα το ubuntu ενδεχομένως και να τα κάνει λάθος και ότι δεν είναι το φάρμακο για όλες τις δουλειές. Φρόντιζε πάντα να τονίζει ότι είμαστε παλαιολιθικοί, ότι θέλουμε να οδηγήσουμε το Linux (λες και είναι... τσιφλίκι μας) σε ένα μεσαίωνα και διάφορα συναφή.

Σε όλες τις περιπτώσεις έδειξα πολύ μεγαλύτερη ελαστικότητα από αυτή που ρητώς επιβάλλεται από τους κανόνες, κυρίως επειδή μέσα στο παραλήρημα του chek2fire αρπαζόμουν και εγώ. Όχι μόνο αυτό, αλλά υποχώρησα ο ίδιος και αποφάσισα να μην ξανασυμμετάσχω σε τέτοιου είδους συζήτηση προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σημειώστε ότι δεν έδιωξα εγώ το μέλος chek2fire από το φόρουμ ούτε τον «απείλησα με ban», ούτε ήμουν εγώ αυτός με τον οποίο διαπληκτίστηκε. Ήξερε πολύ καλά ότι εκείνη την ώρα παραβίαζε εξόφθαλμα τους κανόνες του φόρουμ όταν έγραφε για γυναίκες, ποτά και παραλίες και περίμενε το ban. Όμως αυτό που του ήρθε ως απάντηση δεν ήταν καν απειλή, ήταν δήλωση ότι κατ' εξαίρεση δε θα υποστεί τις συνέπειες των γραφόμενών του, γιατί αναγνώρισα φταίξιμο και στον εαυτό μου και ως εκ τούτου δε θεωρούσα τον εαυτό μου άξιο κριτή. Από 'κει και έπειτα, αν θέλει με το ζόρι να γίνει μάρτυρας (διότι περί αυτού πρόκειται), δεν μπορώ να τον εμποδίσω.

Τέλος, θα ήθελα να ξανατονίσω ότι εδώ δεν είμαστε adslgr, για διάφορους λόγους και δε νομίζω ότι αυτή η διαδικασία τσουβαλιάσματος και συγκρίσεων βοηθάει εμάς, το adslgr, εσάς, ή την Κοινότητα. Από 'κει και πέρα, θα σας συμβούλευα να ανακαλέστε τους χαρακτηρισμούς σας γιατί ούτε εσείς με ξέρετε προσωπικά, ούτε και εγώ σας ξέρω (παρόλο που σας διαβάζω).

Έχει κανένας άλλος να προσθέσει τίποτα επί του θέματος; Περιμένω σχόλιο από τον simosx.

edit: Έτσι για την ιστορία, δείτε [thread=268334]εδώ[/thread] ένα τυπικό παράδειγμα συζήτησης στην οποία συμμετέχει το εν λόγω μέλος. Διαβάστε τουλάχιστον τα πρώτα 20-25 posts για να σχηματίσετε άποψη.

Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται μια κουβέντα με γνωστή κατάληξη.

Ελπίζω να μη φύγει ο Check2fire.

Δεν ξέρω εγώ πώς θα αντιδρούσα αν δεχόμουν κατ'επανάληψη ειρωνικά σχόλια.

Είναι ωραία η πλάκα, αλλά όταν ξέρουμε ότι κάποιος ενοχλείται, και την κάνουμε, τότε παύει να είναι πλάκα.

Από κει και πέρα ξέφυγε το πράγμα, και είναι κρίμα.

Επειδή η συκοφαντία δεν έχει όρια από τους λεγόμενους παλιούς χρήστες να πω μερικά πράγματα για να καταλάβετε το τι παίζει στο ελληνικό χώρο του linux.

Καταρχήν να πω σε αυτά τα 4000 μυνήματα που έχω γράψει εδώ μέσα τι δεν έχω κάνει. Ποτέ δεν μπήκα σε νήμα άλλης διανομής να την ειρωνευτώ. Ποτέ δεν είμουν αρνητικός όταν κάποιος ήθελε να βάλει κάποια άλλη διανομή και πάντα πρώτος πρότεινα αυτήν την λύση σε χρήστες που είχαν μεγάλα προβλήματα με το ubuntu. Ποτέ δεν έκανα χρήση επιλεκτικής βοήθειας αλλά αντίθετα βοηθούσα όλους τους νέους χρήστες ανεξάρτητα της διανομής που χρησιμοποιούσαν. Και τέλος πάντα με ενδιέφεραν οι καινοτομίες και τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνουν όλες οι διανομές αυτό το αποδυκνειει και ότι πάντα πρώτος ανέβαζα τα νέα για την κυκλοφορίας μια διανομής.

Αυτός είναι τα χαρακτηριστικά ενός φανατικού και σταυροφόρου που συκοφαντικά με χαρακτηρίζουν?

Και ερχόμαστε στους λόγους που συμβαίνουν όλα αυτά. Καταρχήν δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω τον ευατό μου να ξαναζήσει ότι πέρασα στο adslgr και να μου σπάνε τα νεύρα καθημερινά γιαυτό αποφάσισα όταν είδα ότι το κλίμα είναι τόσο αρνητικό εδώ μέσα να αποχωρήσω και φυσικά δεν ανακαλώ αυτήν την απόφαση.

Στην Ελλάδα υπάρχει ένα κατεστημένο από τους παλιούς linux user. Επειδή ασχολούνται χρόνια με τον χώρο και έχουν προσφέρει τα μέγιστα οι περισσότεροι θεωρούν λανθασμένα ότι το linux τους ανοίκει και ότι είναι και θεματοφυλακές του. Θεωρούν ότι οι δικές τους ανάγκες και τα πρέπει είναι καθολικά για όλον τον κόσμο και ότι κάθε παρέκκλιση πρέπει να αντιμετωπίζετε δραστικά γιατί παραβιάζει τις αρχές τους. Κάθε καινοτομία που παραβιάζει τις αρχές τους συκοφαντειτε και ειρωνεύετε ενώ δεν αποδέχονται το δικαίωμα στις διανομές που τολμούν να κάνουν κάτι τέτοιο να αποκαλούνται καν linux

Για την διανομή ubuntu έχουν λυσσαλέο μίσος γιατί νομίζουν ότι κλέβει από την κολεκτίβα τους που λέγετε Debian τρομάρα τους..

Οι άνθρωποι είναι εκτος πραγματικότητας και βαθιά νυχτωμένοι. Εχουν μείνει σε νοοτροπίες του 90 και δεν μπορούν με τίποτα να ξεκολήσουν απο το παρελθών. Οταν σε όλο τον κόσμο γίνονται βήματα προς τα εμπρός αυτοί σαν βαθιά θρυσκευόμενοι μένουν στάσιμοι μετατρέποντας το linux σε θρησκεία με θεόσταλτες εντολές που δεν πρέπει ποτέ να παραβιαστούν.

Αυτά έχω να πω και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχω ξανά σε αυτό το forum.

Που να το πεις και που να σε πιστέψουν , ο άνθρωπος έκανε ολόκληρο ποστ για να "δηλώσει" την αποχώρηση του .

και δε ξέρω τι είναι χειρότερο , το πρώτο ή το γεγονός ότι τα διαβάζουμε και δίνουμε συνέχεια απαντώτας .

ΥΓ: Είναι προφανές ότι ο μοναδικός σκοπός είναι να διαφημήσει το block του.

Με χάδια τρομαγμένα,

με διψασμένα χάδια

του νου μου τα σκοτάδια

απόψε ντύνομαι

Λευκό πανί υψώνω

και πάω όπου με πάει

αυτό που με σκορπάει,

σου παραδίνομαι

Φωτιά μου εσύ κι αέρας

στο σύνορο τούτης της μέρας

Τη φλόγα σου δως μου

και γίνε μου φως μου

χρυσόμαλλο δέρας

Φωτιά μου εσύ κι αέρας

Το γέλιο σου δως μου

και γίνε του κόσμου

το πέρας

Μονάχη μες τους ξένους

και μες τους φίλους μόνη

να 'ξερα τί σε σώνει

στον πόνο στη χαρά

Γυαλί που δεν ραγίζει

θα 'βρισκα να σου τάξω

Πες μου πως να πετάξω

με δανεικά φτερά

Φωτιά μου εσύ κι αέρας

Τη φλόγα σου δως μου

και γίνε μου φως μου

χρυσόμαλλο δέρας

Φωτιά μου εσύ κι αέρας

Το γέλιο σου δως μου

και γίνε του κόσμου το πέρας

Της φυλακής μου πόρτα

εσύ και αντικλείδι

και γω μικρό στολίδι

στον άσπρο σου λαιμό

Θα πω ένα τραγούδι

σήκω να το χορέψεις

Τα μάτια να μου κλέψεις

για πάντα πριν χαθώ

Οκ, ακούστηκαν όλες οι απόψεις πλην δευτερολογίας του κ. Ξενιτέλλη, αλλά επειδή ξεφεύγουμε το κλείνω. Επιστροφή στους φυσιολογικούς ρυθμούς τώρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...