Προς το περιεχόμενο

UPS που να μπορώ να αλλάξω το default fan;;;

Athanasios2104

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα MGE Nova 1100, πολύ καλό δεν έχω παράπονο, έχει σώσει το pc πάμπολες φορές, άλλα επειδή σκοπεύω να βάλω τα 10 db Slip Stream στο pc, δεν γίνεται να έχω το UPS με το Shannon να ακούγεται πιο πολύ από το pc. Δοκίμασα να το αλλάξω με ένα άλλο fan, άλλα το UPS δεν ξεκινάει! Τώρα το ρεύμα είναι, οι στροφές είναι, η ουσία είναι ότι να βρω άλλο πανομοιότυπο και αθόρυβο 60mm fan είναι σχεδόν απίθανο...

Οπότε ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζετε κάποιο UPS που να μπορώ να αλλάξω το default fan με κάποιο αθόρυβο. Προφανώς το UPS πρέπει να είναι καλής ποιότητας, δεν το θέλω για μπιμπελό να μην ακούγεται!

Δημοσ.
Αυτό ομως είναι πολύ μικρό, ζήτημα να κρατήσει 1 λεπτό για pc+tft. Το Nova που έχω κρατάει 15λεπτο...

pc+router+tft+external hdd+adsl-Modem = 20 minutes

pc(q6600,2bg ram, 1hdd, 8500GeForce,470watt τροφοδοτικό )

Δημοσ.
Αυτό ομως είναι πολύ μικρό, ζήτημα να κρατήσει 1 λεπτό για pc+tft. Το Nova που έχω κρατάει 15λεπτο...

Θες να πεις ότι χρειάζεσαι παραπάνω από 1 λεπτό για να κάνεις save ό,τι κάνεις και να κλείσεις τον υπολογιστή και την οθόνη πριν να διακοπεί η παροχή του ρεύματος από το UPS; Τα UPS δεν τα παίρνουμε για να παίζουμε WOW με την μπαταρία τους, αλλά για μην χάνουμε σημαντικά αρχεία τα οποία δουλεύουμε την στιγμή της διακοπής του ρεύματος.

Δεν θέλω να ακουστώ ειρωνικός ούτε προκλητικός, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει ένα UPS να κρατάει τα μηχανήματά μου ανοιχτά για 15 λεπτά. Αν θες, μου εξηγείς.

Δημοσ.
pc+router+tft+external hdd+adsl-Modem = 20 minutes

pc(q6600,2bg ram, 1hdd, 8500GeForce,470watt τροφοδοτικό )

Πλάκα κάνεις έτσι; Αφού στο site της APC λέει ότι στα 400W κρατάει 4mins... το έχεις εξακριβώσει αυτό που λες για τα 20 λεπτά;

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BE700%2DGR&total_watts=400

Θες να πεις ότι χρειάζεσαι παραπάνω από 1 λεπτό για να κάνεις save ό' date='τι κάνεις και να κλείσεις τον υπολογιστή και την οθόνη πριν να διακοπεί η παροχή του ρεύματος από το UPS; Τα UPS δεν τα παίρνουμε για να παίζουμε WOW με την μπαταρία τους, αλλά για μην χάνουμε σημαντικά αρχεία τα οποία δουλεύουμε την στιγμή της διακοπής του ρεύματος.

Δεν θέλω να ακουστώ ειρωνικός ούτε προκλητικός, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει ένα UPS να κρατάει τα μηχανήματά μου ανοιχτά για 15 λεπτά. Αν θες, μου εξηγείς. [/quote']

Ο υπολογιστής μου (P4 3.2GHz, 2GB ram) εκ των πραγμάτων δεν κάνει shutdown μέσα σε 1 λεπτό και στην καλύτερη περίπτωση θα κλείσει "στο παρά 5", αν βάλουμε σαν όριο το 1 λεπτό.

Εκτός αυτού, το 10λεπτο-15λεπτο δεν το χρειάζομαι για να παίζω WOW, άλλα γιατί πολλές φορές, λόγω κακής ηλεκτρικής εγκατάστασης στο σπίτι, πέφτει ο διακόπτης ασφαλείας... μέχρι να κατέβεις τα σκαλιά, να ανοίξεις τον πίνακα και να τον σηκώσεις, κάνεις κανένα 5λεπτο μέσα στο νερό. Σε αυτό το 5λεπτο ο υπολογιστής πρέπει να μείνει ανοιχτός, και όχι να κλείσει και να ξανα-ανοίξει, που είναι και περισσότερη σπατάλη ρεύματος άλλα και χάσιμο χρόνου (μέχρι να κάνει restart, να μπει windows και να ξαναανοίξεις τα προγράμματα που είχες ανοιχτά).

Δημοσ.
Πλάκα κάνεις έτσι; Αφού στο site της APC λέει ότι στα 400W κρατάει 4mins... το έχεις εξακριβώσει αυτό που λες για τα 20 λεπτά;

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BE700%2DGR&total_watts=400

ναι με τις μεγάλες διακοπές της ΔΕΗ τον χειμώνα. το προγραμματάκι μου λέει estimated time left 57min αλλά στην πραγματικότητα κρατάει 20 + κάποια ακόμα για να μην φτάσει η μπαταρία στο όριο (γύρω στα 5 λεπτά)

στο σίτε λέει 4 λεπτά στο 400W, αλλά ποτέ δεν φτάνει το pc να καταναλώνει τόσο. Ζήτημα είναι αν όλα όσα έχω απάνω χτυπάνω τα 150-200w.

μέχρι στιγμής φτου φτου είμαι πολύ ευχαριστημένος + είναι σαν μεγάλο πολύμπριζο κ συνδέω κ άλλα πράγματα στις θέσεις που δεν είναι στην μπαταρία + έχει usb σύνδεση με υπολογιστή κ δεν χρειάζεται να ψάχνω μητρικές με com :-)

Δημοσ.
Ο υπολογιστής μου (P4 3.2GHz, 2GB ram) εκ των πραγμάτων δεν κάνει shutdown μέσα σε 1 λεπτό και στην καλύτερη περίπτωση θα κλείσει "στο παρά 5", αν βάλουμε σαν όριο το 1 λεπτό.

Εκτός αυτού, το 10λεπτο-15λεπτο δεν το χρειάζομαι για να παίζω WOW, άλλα γιατί πολλές φορές, λόγω κακής ηλεκτρικής εγκατάστασης στο σπίτι, πέφτει ο διακόπτης ασφαλείας... μέχρι να κατέβεις τα σκαλιά, να ανοίξεις τον πίνακα και να τον σηκώσεις, κάνεις κανένα 5λεπτο μέσα στο νερό. Σε αυτό το 5λεπτο ο υπολογιστής πρέπει να μείνει ανοιχτός, και όχι να κλείσει και να ξανα-ανοίξει, που είναι και περισσότερη σπατάλη ρεύματος άλλα και χάσιμο χρόνου (μέχρι να κάνει restart, να μπει windows και να ξαναανοίξεις τα προγράμματα που είχες ανοιχτά).

OK, ίσως το 1 λεπτό να είναι όντως υπερβολικό, ήταν απλά ένα παράδειγμα (πάντως ο δικός μου υπολογιστής [AMD 4600+, 2GBRAM. WinXP SP3], κάνει λιγότερο από ένα λεπτό για να κλείσει). Πάντως, αν όντως έχεις κακή ηλεκτρική εγκατάσταση στο σπίτι, σκέφτηκες ποτέ να χρησιμοποιήσεις έναν σταθεροποιητή τάσης (voltage regulator) σαν αυτό εδώ πριν από το UPS; Ουσιαστικά προστατεύει τα μηχανήματα από απότομες "εκρήξεις" τάσεως (τα γνωστά spikes, κυρίως μετά από διακοπές ρεύματος) ή απότομες βυθίσεις της τάσης που είναι εξίσου επιβλαβείς, με το να κρατάει την τάση στα 230V σταθερά.

Δημοσ.
Εκτός αυτού, το 10λεπτο-15λεπτο δεν το χρειάζομαι για να παίζω WOW

Παρε APC... ειδικα αμα εχεις ROGUE θα εισαι super ...

/msg <Guildmaster> my ups is running low... ill join when power goes up again

/lol :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...