Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την πολύ σύντομη αντικατάσταση του Blu-ray από κάποια νέα τεχνολογία προβλέπει ο Andy Griffiths, διευθυντής του τμήματος καταναλωτικών ηλεκτρονικών της Samsung. "Πιστεύω ότι το Blu-ray έχει 5 χρόνια ζωής, σίγουρα δε θα του έδινα 10", δήλωσε ο κύριος Griffiths. Ο ίδιος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην τεχνολογία OLED HD. "Η τεχνολογία είναι σχεδόν έτοιμη και απλά καθυστερεί εξαιτίας του υψηλού κατασκευαστικού κόστους. Θα τη διαθέσουμε μόλις η τιμή της γίνει προσιτή στον καταναλωτή, αλλά δυστυχώς δεν έχει έρθει αυτή η ώρα ακόμα".

Σύμφωνα, πάντως, με τον κύριο Griffiths, το 2008 θα είναι η χρονιά του Blu-ray, καθώς ήδη οι παραγγελίες που δέχεται η εταιρεία του είναι τεράστιες. Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι ένα πραγματικά HD μέλλον δεν απέχει και πολύ, καθώς πιστεύει ότι μέχρι το 2012 τα πάντα από την τηλεόραση μέχρι τη βιντεοκάμερα θα προσφέρουν αποκλειστικά εικόνες HD.

Source.png Πηγή: pathfinder.gr

Δημοσ.

Και πολλα εβαλε....Ηδη υπαρχουν ετοιμα νεα format με αναλυσεις διπλασιες απο το 1080p...Αν και μπορει ενα δισκακι 100GB να τα χωρεσει μαλλον οι αποκωδικοποιητες των Blu-Ray δεν θα μπορουν να τα παιξουν.

Δημοσ.

Παρότι το πρότυπο του μπλέ δίσκου επικράτησε και μονοπωλεί την αγορά 1ον παραμένει ακόμα πανάκριβο και απρόσιτο στον μεσο χρήστη, 2ον στα φορητά νεά και προηγούμενες γενιάς εξακολουθεί να κυριαρχέι μόνο και μόνο το multi drive οπότε θεωρώ ότι πλέον οι χρήστες στρέφονται σε άλλες λύσεις όπως έιναι οι εξωτερικοί σκληροό δίσκοι...

Δημοσ.

Αν και μου φαίνεται εντελώς υπερβολή καθώς η αγορά δεν αντέχει τόσο συχνές αλλαγές, σε περίπτωση που βγει αλήθεια θα φταίει ο κόσμος αν σταματήσει να παίρνει dvd/bluray και αρχίσει να κατεβάζει αποκλειστικά; Είπαμε, ωραίο πράμα να έχεις συλλογή από ταινίες, αλλά όχι και σε 200 φορμάτ...

Δημοσ.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι ακόμα είμαστε σε format DVD όχι λόγω κόστους, αλλά γιατί μας καλύπτει, οι εξωτερικοί σκληροί έχουν γίνει πολύ της μόδας και συνεπώς δεν με βλέπω να βάζω blu-ray drive για τα επόμενα 2 χρόνια, το μόνο Blu-ray που έχω είναι το PS3. Θα είναι @#$ αν βγάλουν και άλλο format μέχρι το 2015, ούτως ή άλλως τα Blu-ray έχουν την δυνατότητα να γίνουν multi-layered και για να μου πει κάποιος που χρησιμεύει ανάλυση πάνω από 1080p (εκτός από το να κάνεις zoom στις τσόντες :P)

Δημοσ.

ταινιες με το σταγονομετρο

ο κοσμος δεν βλεπει μεγαλη διαφορα απο το απλο DVD ωστε να τα σκασει χοντρα

το μελλον ειναι το streaming περιεχομενου μεσω internet (οταν φυσικα παιξουν μεγαλες ταχυτητες internet σε φθηνες τιμες)

ισως τα BR να ειναι τα τελευταια υλικα μεσα διανομης περιεχομενου

Δημοσ.

Εμένα, ένα δισκάκι που θα χωρούσε 100GB θα με βόλευε αφάνταστα, όχι βέβαια για διανομή ταινιών (με αφήνει παγερά αδιάφορο το αν θα βλέπω σε ανάλυση 1080i ή 2160i μια ταινία καθώς η ανάλυση είναι υπέραρκετη για πολλά χρόνια. Ούτως ή άλλως ακόμα και το PAL σήμα δεν είχε εξαντλήσει τις δυνατότητές του με τις CRT τηλεοράσεις), αλλά για λόγους αρχειοθέτησης. Θα ένοιωθα πολύ πιο ασφαλής αν μπορούσα να ανανεώνω τα back-up με τις φωτογραφίες μου κάθε 2 χρόνια χωρίς να χρειάζεται να αντιγράψω 50 DVD. Αλλά όπως σωστά ανέφερε κάποιος φίλος, να μη το κάνουμε και σε 200 διαφορετικά format. Προς το παρόν το Dual layer Blu-ray εμένα θα με κάλυπτε, ΕΑΝ ήταν φτηνότερο και ΕΑΝ τα αναλώσιμα ήταν φτηνότερα και άμεσα διαθέσιμα και σε πληθώρα. Και μου μυρίζει παιχνιδάκι του Blu-ray consortium με τις τιμές, τώρα που το HD έχει πεθάνει.

Αυτή η μόνιμη εναλλαγή των format δε βολεύει ούτε τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα για αρχειοθέτηση, ούτε τους ερασιτεχνες που κάνουν το ίδιο. Οπότε δε βλέπω το λόγο να αρχίσει άλλη μια μάχη για διαφορετικά format. Αλλά πάλι εγώ είμαι ερασιτέχνης και εξαρτώμαι από τις εταιρίες χωρίς να έχω ιδιαίτερη ισχύ στο πως θα επηρεάσω το μέλλον ...

Δημοσ.

Όταν μια τεχνολογία φτάσει στο σημείο να ικανοποιεί την πλειοψηφία των καταναλωτών, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει νέα καλύτερη που θα επικρατήσει.

Το είδαμε με τα CD. Όσο κι αν προσπάθησαν να προωθήσουν τα SACD και DVD-AUDIO, δεν το κατάφεραν γιατί στους συνήθεις χώρους ακρόασης και με τα μεσοχαμηλού κόστους μέσα αναπαραγωγής, ο μέσος καταναλωτής δεν έβλεπε καμία αισθητή διαφορά. Έτσι απέτυχαν ενώ αντίθετα επικράτησε το mp3, το οποίο αν και προσφέρει (ελαφρά) χαμηλότερη ποιότητα είναι πολύ πιο πρακτικό, αφού χρησιμοποιείται πολύ πιο εύκολα σε φορητές συσκευές και διακινείται μέσω internet.

Τώρα λέει ο τύπος θα ξεπεραστεί το Blu-ray, ενώ ακόμη δεν έχει επικρατήσει καλά - καλά έναντι του dvd και ούτε θα επικρατήσει αν δεν φτάσει να έχει το ίδιο σχεδόν κόστος με αυτό. Είναι ίδια περίπτωση με την προηγούμενη. Δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω από το DVD παρά μόνο σε πολλές ίντσες ή σε βιντεοπροβολέα. Δεν θα περάσει στην μάζα λοιπόν, αν δεν πέσει η τιμή του. Πιο πιθανό το βλέπω να επικρατήσουν τεχνολογίες με ποιότητα ανάλογη του dvd που θα εξασφαλίζουν μικρότερο όγκο δεδομένων για χρήση με φορητές συσκευές και στο internet.

Δημοσ.
Και πολλα εβαλε....Ηδη υπαρχουν ετοιμα νεα format με αναλυσεις διπλασιες απο το 1080p...Αν και μπορει ενα δισκακι 100GB να τα χωρεσει μαλλον οι αποκωδικοποιητες των Blu-Ray δεν θα μπορουν να τα παιξουν.

Μαζί δεν τα τεστάραμε?:lol:

Πάμε άλλη μια φορά.

Το blu ray τα πάει καλύτερα από ότι τα πήγαινε αρχικά το dvd. πόσοι από εσάς το 99 είχαν dvd player? Κανένας, όλοι το πρωτοείδαμε στο ps2 και το τσιμπήσαμε. Μετά δεν έβγαζαν από κάποιο σημείο και πέρα βιντεοκασέτες οπότε αναγκαστικά το έπαιρνες. Το ίδιο έγινε και με τις crt. Ψάχνω να βρω crt με svideo για να βλέπω xvid (τι να κάνουμε κάποιες σειρές είναι γραμμένες σε τέτοιο φορμά) αλλά δε βρίσκω ούτε για δείγμα. Οπότε ο καταναλωτής αναγκαστικά θα στραφεί στις lcd και πλάσμα.

Γενικά εξαρτάται πως θες εσύ να βλέπεις ταινίες. Γουστάρεις στη 14άρα του η/υ σου? Με γεια και χαρά σου. Όμως δεν πρέπει να πηγαίνεις και κινηματογράφο, αλλιώς είσαι φτωχομπινές. Γιατί ουσιαστικά τα νέα format αυτό ήρθαν να κάνουν.Μετά τα dts hd και τα dolby true hd να μεταδώσουν την αίσθηση του κινηματογράφου στο σαλόνι, χωρίς την παρουσία διπλανών ενοχλητικών που μιλάνε ασταμάτητα.

Ρε με το streaming πάτε καλά? Mια ταινία σε blu ray ας πούμε ότι είναι γύρω στα 30 GB (ΜΟ)? Που στο καλό θα αποθηκεύεται Εδώ για τα rips και θέλουμε 2 μήνες καινούργιο δισκο με τα ολόκληρα τι θα κάνουμε?

• Super Moderators
Δημοσ.

η τιμή των άδειων blu-ray disks είναι ακόμα απαράδεκτη, συμφέρει περισσότερο να αγοράζεις σκληρούς δίσκους παρά BR disks...

όταν πέσει κάτω από 3 euro τα ξαναλέμε...

Δημοσ.

Ρε με το streaming πάτε καλά? Mια ταινία σε blu ray ας πούμε ότι είναι γύρω στα 30 GB (ΜΟ)? Που στο καλό θα αποθηκεύεται Εδώ για τα rips και θέλουμε 2 μήνες καινούργιο δισκο με τα ολόκληρα τι θα κάνουμε?

οταν γινεται streaming η ταινια δεν αποθηκευεται στον υπολογιστη αλλα "παιζει" εκεινη την ωρα απο σερβερ

bluray.gif
Την πολύ σύντομη αντικατάσταση του Blu-ray από κάποια νέα τεχνολογία προβλέπει ο Andy Griffiths, διευθυντής του τμήματος καταναλωτικών ηλεκτρονικών της Samsung. "Πιστεύω ότι το Blu-ray έχει 5 χρόνια ζωής, σίγουρα δε θα του έδινα 10", δήλωσε ο κύριος Griffiths. Ο ίδιος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην τεχνολογία OLED HD. "Η τεχνολογία είναι σχεδόν έτοιμη και απλά καθυστερεί εξαιτίας του υψηλού κατασκευαστικού κόστους. Θα τη διαθέσουμε μόλις η τιμή της γίνει προσιτή στον καταναλωτή, αλλά δυστυχώς δεν έχει έρθει αυτή η ώρα ακόμα".

Σύμφωνα, πάντως, με τον κύριο Griffiths, το 2008 θα είναι η χρονιά του Blu-ray, καθώς ήδη οι παραγγελίες που δέχεται η εταιρεία του είναι τεράστιες. Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι ένα πραγματικά HD μέλλον δεν απέχει και πολύ, καθώς πιστεύει ότι μέχρι το 2012 τα πάντα από την τηλεόραση μέχρι τη βιντεοκάμερα θα προσφέρουν αποκλειστικά εικόνες HD.

Source.png Πηγή: pathfinder.gr

καλα,σε 5 χρονια,ποιος θα θυμαται αυτο το αρθρο για να του το τριψει στη μουρη,η να του δωσει συγχαρητηρια για την προβλεψη;;;

(στον κ. Griffiths αναφερομαι)

Δημοσ.
η τιμή των άδειων blu-ray disks είναι ακόμα απαράδεκτη, συμφέρει περισσότερο να αγοράζεις σκληρούς δίσκους παρά BR disks...

όταν πέσει κάτω από 3 euro τα ξαναλέμε...

Με τπτ. Να σου πω γιατί με μια πρόβλεψη. Το cd θα υπάρχει μέχρις ότου βγει κάτι πιο πρακτικό στην ίδια χωρητικότητα γιατί όταν θέλουμε να παραδώσουμε κάτι γραπτό (e-μορφή) σε κάποιον το cd σκεφτόμαστε. Γιατί μας ικανοποιεί η χωρητικότητα του. Τι να το κάνω το dvd για μερικά word αρχεία? Επιπλέον πάρε παράδειγμα το dvd dl. Πριν από τρία χρόνια είχε τιμή 2 ευρώ, τώρα έχει 2 ευρώ. Γιατί δν το χρησιμοποιεί κανένας παρά μόνο όσοι έχουν 360.:-) Τώρα για το blu-ray ως αποθηκευτικό χώρο. Μικρές ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης (δε θέλω να φανταστώ πόση ώρα θα κάνει να ανοίξει ένα mp3). Μόνο για πολύτιμα έγγραφα μου γεμίζει το μάτι που δεν τα ανοίγεις παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις

@poscaman εννοούσα τη συλλεκτική αξία του περιεχομένου.

Δημοσ.
Τώρα για το blu-ray ως αποθηκευτικό χώρο. Μικρές ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης (δε θέλω να φανταστώ πόση ώρα θα κάνει να ανοίξει ένα mp3). Μόνο για πολύτιμα έγγραφα μου γεμίζει το μάτι που δεν τα ανοίγεις παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις

Από το official site για το Blu-ray:

According to the Blu-ray Disc specification, 1x speed is defined as 36Mbps. However, as BD-ROM movies will require a 54Mbps data transfer rate the minimum speed we're expecting to see is 2x (72Mbps). Blu-ray also has the potential for much higher speeds, as a result of the larger numerical aperture (NA) adopted by Blu-ray Disc. .... If we assume a maximum disc rotation speed of 10,000 RPM, then 12x at the outer diameter should be possible (about 400Mbps). This is why the Blu-ray Disc Association (BDA) already has plans to raise the speed to 8x (288Mbps) or more in the future

Δε νομίζω ότι οι ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης θα είναι πρόβλημα. Τέτοιες διαμεταγωγές ούτε οι δίσκοι δεν έχουν καλά καλά (οι P-ATA). Επομένως είναι το μικρότερο από τα ζητήματα. Στο κάτω κάτω εγώ που θέλω να κάνω αρχειοθέτηση 500GB π.χ. δε με πειράζει αν το κάνω και σε 3 ώρες. Άλλωστε με 4 πυρήνες πλέον το αφήνεις να γράφει και κάνεις κάτι άλλο χωρίς να το παίρνεις χαμπάρι. Το μείζον πρόβλημα είναι αυτό που ανέφερε ο Thresh. Εγώ θα θεωρήσω συμφέρον ένα δισκάκι BD-R όταν τα 50GB θα κοστίζουν 1.5-2 ευρώ το πολύ. Όταν μπορώ να βρω υπεραξιόπιστα DVD με 18 λεπτά το ένα ....

Δημοσ.

10 bd x50g=500gb+bd-r=2-3 640gb εσωτερικους(τοσους νομιζω βγαινε,αν ειμαι λαθος ας με διωρθωσει καποιος),και μια εξωτερικη θηκη και εχεις κατι πιο βολικο απο 1 φορα write bd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...