unforgiven Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Μόλις άρχισε να κυκλοφορεί το HP Pavilion dv5-1020ev. Ξέρω ότι δεν έχετε σε μεγάλη εκτίμηση την HP, γι΄αυτό θα ζητούσα τη γνώμη σας. Υπάρχει εναλλακτική λύση στα 800? (Maximum), με τα χαρακτηριστικά του dv5, και συγκεκριμένα με: 15" οθόνη Core 2 Duo 2Ghz 2GB Ram GeForce 9600M GT, 512MB HDMI ή κάτι παραπλήσιο; Κάθε γνώμη, ευπρόσδεκτη.
unre@l Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτο το θέμα το ψάχνω ΠΟΛΥ καιρό. Laptop με GeForce9600GT μόνο 2.6 κιλά με Centrino2 κτλ κτλ είναι ΜΟΝΟ το HP dv5. αν θές κάτι λίγο πιο βαρή και λίγο άσχημο εμφανισιακά σε αυτά τα λεφτα.. υπάρχουν και τα ACER.
koprodogis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Ειμαι απο αυτους που θεωρουν καλα μηχανηματα τα Hp οποτε θα σου ελεγα απλα οτι στα χαρτια το μηχανημα ειναι παρα πολυ καλο και φορτωμενο. Και απο εμφανιση ειναι αρκετα ομορφο αν και παντα προτιμω μαυρο πληκτρολογιο Και το αδερφακι του με τη 17αρα οθονη ειναι σε παρα πολυ καλη τιμη αλλα το περιμενα με μικροτερο βαρος
airborn Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Καλό είναι ,αλλά απαράδεκτο να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ανάλυση 1280x800! για 15αρι
soko Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Τελικά γίνεται κανεις να εγκαταστήσει Windows XP σε αυτό το μοντέλο? H HP δεν δίνει drivers για τις συσκευές, αλλά αν ψάξει κανείς μεμονωμένα XP drivers για καθε συσκευή ή παρει κάποιες από άλλα μοντέλα, πχ για το touchpad, θα βγει άκρη? Δεν παλεύονται τα Vista, δουλεύω με πόσα λειτουργικά, τα Vista δεν θελω ούτε να τα βλέπω.. Linuxακι έχει δοκιμασει κανείς να βάλει?
STATHOP Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Μόλις άρχισε να κυκλοφορεί το HP Pavilion dv5-1020ev. Ξέρω ότι δεν έχετε σε μεγάλη εκτίμηση την HP, γι΄αυτό θα ζητούσα τη γνώμη σας.Υπάρχει εναλλακτική λύση στα 800? (Maximum), με τα χαρακτηριστικά του dv5, και συγκεκριμένα με: 15" οθόνη Core 2 Duo 2Ghz 2GB Ram GeForce 9600M GT, 512MB HDMI ή κάτι παραπλήσιο; Κάθε γνώμη, ευπρόσδεκτη. Νομίζω οτι είναι πολύ αξιόλογη πρόταση. Το σκέφτομαι και εγώ. Φοβάμαι όμως λίγο τα επίπεδα θορύβου του ανεμιστήρα και του σκληρού. Το έχει κανείς ?
bluesattack Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Τελικά γίνεται κανεις να εγκαταστήσει Windows XP σε αυτό το μοντέλο? H HP δεν δίνει drivers για τις συσκευές, αλλά αν ψάξει κανείς μεμονωμένα XP drivers για καθε συσκευή ή παρει κάποιες από άλλα μοντέλα, πχ για το touchpad, θα βγει άκρη?Δεν παλεύονται τα Vista, δουλεύω με πόσα λειτουργικά, τα Vista δεν θελω ούτε να τα βλέπω.. Linuxακι έχει δοκιμασει κανείς να βάλει? Φιλε μου , το εχει παραγειλει ο αδελφος μου και αυριο μεθαυριο το παραλαμβανει.Επειδη προβλεπω να συγχιστουμε με τα vista την ψαχνω και εγω για xp.Πως ακριβως θα γινει ? Να φτιαξουμε λες ενα νεο partition και να βαλουμε και τα xp επανω ?Και να παιζει με δυο λειτουργικα ? Υποθετω ετσι..@# τις εγγυησεις τους ! Drivers για xp πιστευω και εγω κουτσα στραβα θα βρουμε... Υ.Γ Παντως απο χαρακτηριστικα σκιζει...εντυπωσεις στην πραξη θα σας πω αν θελετε σε 2-3 μερες μολις το παραλαβουμε. -----Προστέθηκε 22/9/2008 στις 07 : 17 : 15----- @ soko Να ρωτησω και κατι.Οταν λες οτι η hp δεν δινει drivers εννοεις οτι το cd/dvd με τους drivers για τα vista δεν εχουν και για xp...η οτι δεν σου δινει ουτε καν αυτο το cd ? Εχω πει στο μαγαζι να κανουν ενεργοποιηση κλπ κλπ..ελπιζω στο τελος να μου δωσουν ολα τα cd(ας ειναι και για vista μονο..)κομπλε...
Daimon Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 ακριβώς για τω ίδιο μοντέλο ψήνομε και εγώ. και η μάρκα και τω μηχάνημα είναι πολύ καλά ένα που με προβληματίζει είναι ότι τω "αδερφάκι" του 1030εν έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά απλός η CPU του είναι στα 2.4 GHz και κοστίζει 930 EURO ενώ αυτό με CPU 2.0 GHz κοστίζει 800 και αναρωτιέμαι εάν αξίζει να σκάσω 150 euro παραπάνω για αυτή τι διαφορα... εσείς τι λέτε?
michalis2610 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Σίγουρα θα δεις διαφορά αλλά καλύτερα να τα σκάσεις για έναν δισκο στις 7200 στροφές. Seagate 7200.3 ή WD Scorpion Black.
Chief90 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ πήρα σήμερα το 1080ev! Πραγματικά δεν ακούγετε από θόρυβο ! Σαν να μην υπάρχει! Πολύ καλό laptop.το συστήνω σε όποιον ψάχνει… Ίσως λίγο σπαστικό είναι το πληκτρολόγιο π ζεσταίνετε λίγο αλλά οκ παλεύετε. .
STATHOP Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ πήρα σήμερα το 1080ev!Πραγματικά δεν ακούγετε από θόρυβο ! Σαν να μην υπάρχει! Πολύ καλό laptop.το συστήνω σε όποιον ψάχνει… Ίσως λίγο σπαστικό είναι το πληκτρολόγιο π ζεσταίνετε λίγο αλλά οκ παλεύετε. . Δηλαδή σε απόλυτη ησυχία δεν ακούς το παραμικρό ? Δεν καταλαβαίνεις το φύσημα ή τα κλίκ του σκληρού δίσκου.
kougis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Πήρα το 1030. Πολύ καλό. 1) Το τηλεκοντρόλ του όμως δεν δουλεύει. (από ότι διάβασα και σε ξένα sites το πρόβλημα αυτό το έχουν και άλλοι και σε άλλα μοντέλα HP) γνωρίζει κάποιος κάτι? 2) Πρέπει να κάνω κάτι για να ενεργοποιήσω τα windows? 3) Πρέπει να κάνω κάτι για να ενεργοποιήσω την εγγύηση του notebook? Κάπου είδα και έγραφε "ημερομηνία έναρξης εγγύησης" ή κάτι τέτοιο και δεν είχε κάποια ημερομηνία δίπλα.
Chief90 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δηλαδή σε απόλυτη ησυχία δεν ακούς το παραμικρό ? Δεν καταλαβαίνεις το φύσημα ή τα κλίκ του σκληρού δίσκου. Το φύσημα παρα πολύ λίγο.Για τον σκληρό πρέπει να βάλεις το αυτί σ πάνω στο λαπτοπ , αλλιώς όχι δεν ακούγετε. -----Προστέθηκε 23/9/2008 στις 12 : 02 : 17----- Πήρα το 1030.Πολύ καλό. 1) Το τηλεκοντρόλ του όμως δεν δουλεύει. (από ότι διάβασα και σε ξένα sites το πρόβλημα αυτό το έχουν και άλλοι και σε άλλα μοντέλα HP) γνωρίζει κάποιος κάτι? 2) Πρέπει να κάνω κάτι για να ενεργοποιήσω τα windows? 3) Πρέπει να κάνω κάτι για να ενεργοποιήσω την εγγύηση του notebook? Κάπου είδα και έγραφε "ημερομηνία έναρξης εγγύησης" ή κάτι τέτοιο και δεν είχε κάποια ημερομηνία δίπλα. Για το 1 θα σ πω σε λίγο. 2 Εμένα ήταν ενεργοποιημένα όταν το πήρα. Βέβαια παίζει να τα ενεργοποίησε κ ο τεχνικός στο κατάστημα π τον αγόρασα .Γιατί μ είπε ότι μ πέρασε κτ προγράμματα 3 νομίζω όχι . αλλά κράτα κάπου την απόδειξη. Θα σ χρειαστεί
soko Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Η συσκευασία εμένα δεν είχε κάποιο cd με drivers μέσα, ήταν τελευταίο κομμάτι κ υπάρχει μια μικρή περίπτωση να το πήραν, κατι σαν να είπαν στην αδερφή μου που πήγε στο μαγαζί. Βέβαια η HP έχει μέσα ένα χαρτί που λέει πως το laptop κάνει restore μέσα απο το σκληρό χωρίς να χρειάζεται cd κλπ, οποτε παίζει να μην ειχε. Εγώ είδα στο site της πως δεν υπάρχουν drivers για xp, ενώ για vista έχει τα πάντα. Κατά τ'άλλα το laptop είναι πολύ γρήγορο, από τα πιο όμορφα που έχω δει, ο θόρυβος είναι ανεπαίσθητος, το μόνο μειονέκτημα είναι οτι ζεσταίνεται αρκετά από κάτω, αλλά είναι δύνατο μηχάνημα, είναι κάπως αναμενόμενο. Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση κ μου αρέσει πολύ είναι ότι έχει πολύ καλό ήχο για laptop, αρκετά δυνατό κ πολύ καθαρό, έχει altec lansing ηχεία επάνω. Η οθόνη είναι καλή, έχω δει κ καλύτερες αλλα είναι μια χαρά, πολύ καλύτερη από αυτές που ειχαν πριν 1-2 χρόνια. Το σκέφτομαι τελικά αν θα βάλω XP, χτες που το άνοιξα λίγο ρύθμισα κάπως τα vista, τους έκοψα τα πολλά πολλά applications που φορτώνουν στο boot κ τα σπαστικά alerts κ φαίνεται οκ, πολύ πιθανό να μην δοκιμάσω xp, αν μειώσω κ τα πολλά εφφέ θα γίνει αρκετά ελαφρύ, ήδη τα σηκώνει γρήγορα. Το πολύ πολύ να του βάλω ένα opensuse, αν κ δεν θα χρησιμεύσει τόσο στην αδερφή μου..
Chief90 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2008 οχι δεν δινει η ετερεία drivers σε cd-dvd...Το μόνο π μπορείς να κάνεις είναι να κανεις recovery disk ή να τους κατεβάσεις για vista
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.