Προς το περιεχόμενο

Custom Debian installation - how ???

aposporis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πολύ κακό για το τίποτα τότε, εφόσον δεν υπάρχει πρακτικός λόγος (τελευταία φορά που τσέκαρα δεν είχα ούτε >3gb ram ούτε server)

στο κλίμα του thread, για ένα πολύ απλό στήσιμο from scratch όπως είπε ο φίλος, πέραν των προσωπικών αναγκών και επιθυμιών, ποιες είναι οι προτάσεις? Για DE (δεν αντέχω gnome και θέλω να δω πράμα πέραν kde, και λογικής kde), winmanagers κτλ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αν έχεις όρεξη, πάλεψε λίγο με κανέναν tiling windowmanager. Συνιστώ xmonad ή awesome. Ο πρώτος έχει configuration σε haskell που σημαίνει ότι μπορεί να παιδευτείς λίγο αλλά είναι σαφώς πιο ποιοτικός και ελαφρύς, ο δεύτερος είναι συμπαθητικός και στην έκδοση που έχει στο testing έχει ένα απλό configuration file.

Αν δε θες tiling WM, υπάρχει πάντα το fluxbox και το fvwm (με «έτοιμο» περιβάλλον το fvwm-crystal) καθώς και το enlightenment.

Αν θες DE, XFCe ή LXDE

Γενικά δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις από λίγο το καθένα. Αν δε θες να τολμήσεις έναν tiling, προσωπικά θα σου πρότεινα το fvwm-crystal. Είναι αρκετά ελαφρύ, ωραίο στο μάτι και παρέχει ευκολίες μέσω τρίτων προγραμμάτων (π.χ. system tray).

Αν θες κατι ελαφρυ, βαζεις ενα xserver-xorg-core + οτι αναγκαιο πακετο θες πχ xserver-xorg-video-nv + openbox + pcmanfm + fbpanel + xcompmgr (για compositing) + καμια δεκαρια ελαφριες και αναγκαιες εφαρμογες. Ολα μαζι αντε να βγουνε στα 500ΜΒ.

thanks mates,

για το θέμα του tiling managment, από τη μία βρίσκω τον εαυτό μου να τακτοποιεί τα παράθυρα με αυτή τη λογική αλλά δεν ξέρω πως είναι να δουλεύεις μόνο έτσι, θα το δοκιμάσω

• 2 εβδομάδες αργότερα...

έχω βάλει με netinst testing, εγκατέστησα xserver και xmonad αλλά όταν δίνω startx λέει command not found, όπως και όταν δίνω shutdown

γενικά μια σύντομη σούμα για το τι χρειάζομαι για να πατάω στα πόδια μου?

...εχω κανει εναν κατατοπιστικο οδηγο σχετικα με το θεμα θα μπορουσα να στον στειλω απο βδομαδα εαν θελεις

φιλικα

Και δεν ανοίγεις ένα νέο thread με τον οδηγό και για μας τους υπόλοιπους που σκέφτονται να βάλουν debian??? :-)

Και δεν ανοίγεις ένα νέο thread με τον οδηγό και για μας τους υπόλοιπους που σκέφτονται να βάλουν debian??? :-)

ουσιαστικα ειναι οτι μπορεσα να συγκεντρωσω για debian

ειναι γραμενα ολα τοσο απλα ωστε και ενας παντελως ασχετος να μπορει να καταλαβει τι φτιαχνει

τα περισοτερα απο αυτα τα συγκεντρωσα απο forums (=power users) και τα εχω δοκιμασει ολα

αλλαπαλι ειναι δικα μου :-)

κανω upload σε rapidshare

-----Προστέθηκε 25/9/2008 στις 09 : 13 : 26-----

debian220908.tar.gz

http://rapidshare.com/files/148347479/debian220908.tar.gz

θα πρεπει να εγκαταστησεται abiword

ουσιαστικα ειναι οτι μπορεσα να συγκεντρωσω για debian

ειναι γραμενα ολα τοσο απλα ωστε και ενας παντελως ασχετος να μπορει να καταλαβει τι φτιαχνει

τα περισοτερα απο αυτα τα συγκεντρωσα απο forums (=power users) και τα εχω δοκιμασει ολα

αλλαπαλι ειναι δικα μου :-)

κανω upload σε rapidshare

-----Προστέθηκε 25/9/2008 στις 09 : 13 : 26-----

debian220908.tar.gz

http://rapidshare.com/files/148347479/debian220908.tar.gz

θα πρεπει να εγκαταστησεται abiword

Να 'σαι καλά. :-)

Εγω παλι στις αρχες ειχα icewm και fluxbox αλλα τωρα χρησιμοποιω μονο κονσολα(tty's) αφου το μονο που θελω ειναι video playing,mp3 playing,image viewing,web browsing και γραφη με nano.Πραγματικα ταχυτατο στο μηχανημα της υπογραφης μου.Να ειναι καλα το frame-buffer:-D:-D

@ tritonas: θα μπορουσες να μας πεις πως γινεται ολο αυτο με το framebuffer? Και πως να σηκωνεις κατευθειαν εφαρμογες χωρις Χ?

Λοιπον ...Οσον αφορα το video playing χρησιμοποιω mplayer.Αν σε tty δοσεις εντολη mplayer -vo fbdev {αρχειο} τοτε θα ανοιξει ενα παραθυρακι και θα δειξει το video κανονικα.Χωρις Χ.Αφου επικοινωνει με την καρτα γραφικων απευθειας με αυτον τον τροπο.

Τωρα για image viewer δουλευω τον zgv.

Internet με links2 (-g)

Το εκανα αυτο με το "mplayer -vo fbdev file" σε ενα τερματικο αλλα δεν μου δουλεψε.

Βγηκα και εκτος X αλλα ουτε παλι. Τι κανω λαθος? Ati εχω :P

Δωσε mplayer -vo help για να δεις τα διαθεσιμα modules.

Η εντολη ειναι mplayer -vo (module) (Path to file)

Το εκανα αυτο με το "mplayer -vo fbdev file" σε ενα τερματικο αλλα δεν μου δουλεψε.

Βγηκα και εκτος X αλλα ουτε παλι. Τι κανω λαθος? Ati εχω :P

Πρέπει να έχεις κάνει boot με vesafb support (π.χ. vga=792 στον πυρήνα για 1024x768x24bpp). Μετά δε χρειάζεται καν το -vo switch, βρίσκει μόνος του την άκρη ο mplayer.

Πάντως, καλό χρυσό και άγιο το framebuffer support του mplayer. αλλά το framebuffer δεν είναι φτιαγμένο γι' αυτή τη δουλειά. Είναι λύση ανάγκης και περιορισμένων δυνατοτήτων, κυρίως επειδή δεν είναι hardware-accelerated (με την εξαίρεση του directfb, το οποίο έχει άλλα προβλήματα). Για να παίξει το ίδιο (sub-VGA ανάλυσης) video στο σύστημά μου, σε framebuffer θέλει 9% cpu, σε Χ θέλει μετά βίας 3%. Προφανώς η κατάσταση χειροτερεύει σε ψηλότερες αναλύσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...