Προς το περιεχόμενο

Vista: Πρόβλημα στην εγκατάσταση

Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με το πολύπαθο PC της υπογραφής μου, προσπάθησα να περάσω τα Vista premium 32 bit (x86) στον 500άρη Seagate, που χρησιμοποιώ για backup (αφού προηγουμένως του έκανα format σε ntfs).

Έχω δημιουργήσει ένα bootable DVD (σε επανεγγράψιμο) και έχω βάλει σε priority μέσω bios τον Seagate, μιάς και στον WD έχω περασμένα Xp Pro.

Μόλις ξεκινήσει το PC, bootάρει από το DVD, με βάζει στην πρώτη οθόνη:

k95z9bzjaiyglm2v28ir.jpg

και μόλις φορτώσει η μπάρα, με βάζει στη δεύτερη οθόνη, όπου δείχνει την μπάρα των vista να φορτώνει.

Μόλις μπεί στο setup, φορτώνει για 4-5 secs και αυτό είναι όλο.

Μου βγάζει το background με τα χρώματα των vista αλλά τίποτα άλλο. Ούτε για την γλώσσα της εγκατάστασης, ούτε τίποτα άλλο, ενώ ο κέρσορας λειτουργεί κανονικά, απόδειξη του ότι το PC δεν έχει κολλήσει.

Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται το επανεγγράψιμο DVD?

Καμία ιδέα?

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το χα δει σε ενα λαπτοπ το ιδιο ακριβως κολλημα...το dvd εφταιγε....

δοκιμασε πρωτα ενα αλλο dvd ....οταν λες οτι εφτιαξες εσυ bootable εννοεις οτι δεν ηταν ετοιμο image να το κανεις burn?

Δημοσ.
Το χα δει σε ενα λαπτοπ το ιδιο ακριβως κολλημα...το dvd εφταιγε....

δοκιμασε πρωτα ενα αλλο dvd ....οταν λες οτι εφτιαξες εσυ bootable εννοεις οτι δεν ηταν ετοιμο image να το κανεις burn?

Έτοιμο ήταν το image και απλά το άνοιξα με διπλό κλίκ με το nero και το έκαψα στο επανεγγράψιμο.

Θα δοκιμάσω με άλλο dvd, αλλά το περίεργο είναι ότι στα XP κάνει αυτόματη εκκίνηση κανονικά και το DVD το διαβάζει κανονικότατα.

Δημοσ.

Αφαίρεσε 1gb μνήμη, σε πολλά συστήματα με 4gb παρατηρήθηκε

αδυναμία εγκατάστασης Vista, με DVD που έχει ενσωματωθεί

το SP1 με vlite ή παρόμοια προγράμματα.

Ίσως είσαι στη περίπτωση.

(Παρεπιπτόντως, αποσύνδεσε τον άλλο δίσκο, κάνε εγκατάσταση vista

και για έναρξη κάνε ρύθμιση στο bios ή χρησιμοποιήσε ανεξάρτητο boot loader).

Δημοσ.
Αφαίρεσε 1gb μνήμη, σε πολλά συστήματα με 4gb παρατηρήθηκε

αδυναμία εγκατάστασης Vista, με DVD που έχει ενσωματωθεί

το SP1 με vlite ή παρόμοια προγράμματα.

Ίσως είσαι στη περίπτωση.

(Παρεπιπτόντως, αποσύνδεσε τον άλλο δίσκο, κάνε εγκατάσταση vista

και για έναρξη κάνε ρύθμιση στο bios ή χρησιμοποιήσε ανεξάρτητο boot loader).

Τα 4 gb μνήμης προστέθηκαν σήμερα και είναι 2 χ 2 kit, οπότε και να ήθελα δεν θα μπορούσα να αφαιρέσω μόνο το 1gb Ram.

Το ίδιο πρόβλημα το είχα και πρίν αλλάξω τις μνήμες (είχα 2 X 1 gb) και πίστευα ότι με την αλλαγή θα διορθωνόταν και το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά τελικά δεν.

Θα αποσυνδέσω και τον άλλο δίσκο, αφού πρώτα όμως δοκιμάσω με άλλο DVD να δω τι γίνεται, για να αποκλείουμε μία, μία τις περιπτώσεις.

Δημοσ.
Τα 4 gb μνήμης προστέθηκαν σήμερα και είναι 2 χ 2 kit, οπότε και να ήθελα δεν θα μπορούσα να αφαιρέσω μόνο το 1gb Ram.

Το ίδιο πρόβλημα το είχα και πρίν αλλάξω τις μνήμες (είχα 2 X 1 gb) και πίστευα ότι με την αλλαγή θα διορθωνόταν και το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά τελικά δεν.

Θα αποσυνδέσω και τον άλλο δίσκο, αφού πρώτα όμως δοκιμάσω με άλλο DVD να δω τι γίνεται, για να αποκλείουμε μία, μία τις περιπτώσεις.

Τα 32bit βλέπουν χοντρικά μέχρι 3,2gb, και βέβαια εννοούσα να μην είναι 4 (οτιδήποτε λιγότερο).

Φυσικά σωστή κίνηση, μία-μία οι περιπτώσεις

Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα συνάντησα και εγώ. Και δεν έφταιγαν ούτε οι μνήμες ούτε το dvd (δοκίμασα αρκετά).

Αυτό που φαίνεται μάλλον να φταίει είναι ο τρόπος ενσωμάτωσης του SP1. Όταν εγκατέστησα στο ίδιο μηχάνημα τα vista χωρίς το SP1, η εγκατάσταση προχώρησε κανονικά.

Δημοσ.

Άρχισα από τα εύκολα. Αποσύνδεσα τον σκληρό, αλλά το ίδιο. Θα δοκιμάσω να το γράψω σε καινούργιο dvd, αν και έχω μόνο επανεγγράψιμα.

Αν δεν κάτσει κι αυτή η περίπτωση, τότε πιθανότατα φταίει ο τρόπος ενσωμάτωσης του sp1, όπως ανέφερε κι ο φίλος gfilippas παραπάνω.

Πάντως η ημερομηνία του bios είναι last updated τον 4/2008, οπότε δύσκολο το βλέπω να λύνεται με bios update το πρόβλημα.

Edit: Ούτε με άλλο DVD δούλεψε... Πάμε γι' άλλα...

Δημοσ.

ισως εξαρταται ο τροπος που εχει περαστει το sp1

εγω ειχα φαει 6 ωρες να το περασω στο dvd χωρις vlite με τον παραδοσιακο τροπο

αλλα το dvd φτιαχτικε τελεια

http://www.mydigitallife.info/2007/09/05/slipstream-windows-vista-sp1-into-dvd-iso-image-by-reverse-integration/

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...