Προς το περιεχόμενο

η καλύτερη έκδοση Acrobat Reader

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

έχω αρκετά βιβλία τα οποία είναι σε μορφή Acrobat Reader.

Απο τα βιβλία αυτά χρειάζομαι κάποια σχήματα, εικόνες και κομάτια κειμένου (είναι απόλυτα νόμιμο να τα χρησιμοποιήσω, μην φωνάζετε).

Το ερώτημα μου είναι, ποιά έκδοση του Acrobat Reader μπορεί να το κάνει αυτό με την μεγαλύτερη ευκολία, πχ να κάνω copy-paste μια φωτογραφία και να την βάλω απευθείας στο powerpoint.

Ρωτάω γιατί θυμάμαι ότι παλαιότερα αντιμετώπιζα δυσκολία, όταν επιχειρούσα πχ να κάνω copy-paste ένα κομάτι κειμένου και να το βάλω στο word το κείμενο έβγαινε σε μια απαράδεκτη και ακαταλαβίστικη μορφή.

ευχαριστώ

Δημοσ.

παιδιά SOS

παίρνω κείμενο απο το αρχείο acrobat reader και όταν το περνάω στο Word μου βγάζει τους χαρακτήρες ακαταλαβίστικους.

Τουλάχιστον για το παραπάνω πρόβλημα υπάρχει κάποια λύση?

Δημοσ.

Άν βάλεις το professional μπορείς απλούστατα να επιλέξεις save as filetype *.doc και να το επεξεργαστείς απ' ευθείας σε Word.

Δημοσ.

τελικά υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ή κάποια έκδοση της adobe που να μετατρέπει τα pdf σε αρχεία word κρατώντας την μορφοποίηση του κειμένου και χωρίς να βγάζει ακαταλαβήστικους χαρακτήρες;

αν έχει κάποιος δοκιμασμένη λύση ας το γράψει....

Δημοσ.

Εγώ που έχω ψάξει αρκετά, θα έλεγα, το θέμα, δεν έχω βρει τέτοια έκδοση, ούτε και εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή. Αναγκαστικά θα πας λοιπόν στη λύση που εφαρμόζω κι εγώ: πέρασμα του pdf στο Finereader ή ανάλογο ocr πρόγραμμα και οπτική αναγνώριση χαρακτήρων. Η μορφοποίηση μπορεί να διατηρηθεί, αν το θες.

Δημοσ.
τελικά υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ή κάποια έκδοση της adobe που να μετατρέπει τα pdf σε αρχεία word κρατώντας την μορφοποίηση του κειμένου και χωρίς να βγάζει ακαταλαβήστικους χαρακτήρες;

αν έχει κάποιος δοκιμασμένη λύση ας το γράψει....

Δοκιμασμένη λύση: αποσυμπίεση των pdf και αλλαγή των λανθασμένων cmaps, encodings και tounicode entries με ...το χέρι!!!

Η διαδικασία χρειάζεται περίπου 2-3 λεπτά για κάθε χαλασμένο encoding που υπάρχει στο .pdf. Βέβαια αυτά παράγονται αυτόματα από το πρόγραμμα δημιουργίας pdf, οπότε μπορεί να υπάρχουν μόνο 2-3 ή μέχρι και 2000-3000 τέτοια.

Θα μπορούσε να φτιαχτεί πρόγραμμα που να τα διορθώνει αυτόματα (και έχω φτιάξει κάποια σχετικά σκριπτάκια για προσωπική χρήση τα οποία είναι άχρηστα σε οποιονδήποτε άλλο λόγω του ότι κοιτάω το .pdf για να δω ποιο πρέπει να τρέξω) αλλά το έχω ψάξει πάρα πολύ, δεν είδα να υπάρχει κάτι. Επίσης θα χρειαζόταν κανά 6μηνο (development hours) για να καλυφθούν όλες οι περιπτώσεις, οπότε δε νομίζω να βγει κάποιο μελλοντικά.

Εναλλακτικές λύσεις, με όχι τόσο καλά αποτελέσματα:

1. Finereader.

2. VBA script μετατροπής των "κινέζικων" (συνήθως είναι cp1252 αντί για cp1253) σε ελληνικά μέσα από το Word (είχα φτιάξει και ένα τέτοιο). Αλλά όμως αυτή η μέθοδος δεν δουλεύει 100% γιατί σε πολλές περιπτώσεις ο αρχικός χαρακτήρας χάνεται με το copy/paste επειδή είναι "εκτός" της cp1252.

Αποτέλεσμα; finereader είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις.

Δημοσ.

[OFFTOPIC]

Άσε, έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα από μερικά .pdf! :)

Ας μην πω και πολλά γιατί είμαστε σε δημόσιο χώρο... :P

[/OFFTOPIC]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...