Προς το περιεχόμενο

Photoshop και Linux

sarakinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδία ποιές είναι οι δυνατότητες για να τρέξεις Photoshop στο Linux?Μόνο μέσω Wine το CS2?Kάτι που ακούστηκε για Photoshop για Linux ισχύει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

native εκδοση για linux δεν προβλεπεται. οι λυσεις ειναι 2 ή μεσω wine (το ειχα δοκιμασει παλιοτερα με το cs, ολα δουλευαν οκ εκτος απο το text tool) η αλλη λυση ειναι μεσω virtual machines με windows xp μεσα απο linux (me τον τροπο αυτον βαζεισ και cs3 κ οποιο αλλο windows software θελεις) καπου υπαρχει σχεττικο thread

μια ερωτηση να κανω , ειμαι ασχετος απο τετοια προγραμματα, το gimp δεν ειναι καλο οπως το photoshop; ρωταω γιατι ο massivor που ειναι χρηστης photoshop δουλευει σε gimp και δεν εχει προβλημα απ οτι φαινεται

DimitrisG ναί το GIMP είναι καταπληκτικό. Απο την επόμενη έκδοση (2.5) ειδικά θα είναι πολύ πολύ καλύτερο. Μπορείς να κάνεις τα πάντα με το GIMP. Το photoshop προσφέρει ευκολίες , καλύτερο interface(άποψη μου) και κάποιες επαγγελματικές λειτουργίες παραπάνω. Γενικώς πιστεύω οτι με την έλευση του 2.5 θα γίνει το μπαμ. Εγώ έχω photoshop σε ένα virtual machine, αλλά εδώ και πολύ καιρό δέν το χρησιμοποιώ λόγω gimp

Εγω 2 πραγματα θελω απο το gimp

1) Να ειναι ολα μαζεμενα σε ενα παραθυρο και να μην χρειαζεται να κανω 3-4 φορες minimize για να δω το desktop (λειτουργικοτητα).

2) Οταν βαζω ενα εφε, πχ σκια σε καποιο layer, το gimp κανει νεο layer για τη σκια! Την παραμικρη αλλαγη να θελω να κανω, πρεπει να το σβησω και να το κανω απο την αρχη. Και στο τελος καταληγω με μερικα ΜΒ μεγαλυτερο αρχειο (σε σχεση με το ιδιο πραγμα στο photoshop) για τετοιες ανοησιες.

Αυτα γινεται με καποιο τροπο να αλλαξουν?

Επισης εχω δοκιμασει το photoshop το 7 σε wine 0.9x πριν κατι μηνες και επαιζε κανονικα.

Thanks παιδιά ... Όσο για το Gimp ... ακούω πολύ καλά λόγια ... Προσωπικά όμως δεν με κέρδισε (δεν το καταδικάζω μια φορά το δούλεψα)...Προτιμώ το Photoshop για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω ...

αυτο δε βλεπω να το προχωρανε απο οτι λενε οι ιδιοι,δηλαδη σε ενα παραθυρο ολα.

ισως για να μη φερνει στο photosho.καπου λενε οτι ισως να υπαρχει και νομικο θεμα,αλλα αστηριχτο το βλεπω αυτο.

τωρα γιατι το photoshop υπερεχει του gimp,υπαρχουν οντως λογοι,μια ερευνα στο νετ θα το δειξει,το θεμα ειναι ομως οτι πολυς κοσμος χρησημοποιει photoshop πειρατικα ετσι για να το εχει ,ενω θα μπορουσε τη δουλεια του πολυ καλα και με το gimp να τη κανει.

χθες ανακαλυψα αυτο virtualbox ose τρεχεις εικονικα τα xp απο κει ισως να μπορει να το τρεξει απο κει καλα αλλα δεν ξερω αν θες δοκιμασε το.το βρισκεις στο synamtic

DimitrisG ναί το GIMP είναι καταπληκτικό. Απο την επόμενη έκδοση (2.5) ειδικά θα είναι πολύ πολύ καλύτερο. Μπορείς να κάνεις τα πάντα με το GIMP. Το photoshop προσφέρει ευκολίες , καλύτερο interface(άποψη μου) και κάποιες επαγγελματικές λειτουργίες παραπάνω. Γενικώς πιστεύω οτι με την έλευση του 2.5 θα γίνει το μπαμ. Εγώ έχω photoshop σε ένα virtual machine, αλλά εδώ και πολύ καιρό δέν το χρησιμοποιώ λόγω gimp

Αυτό ακριβώς, interface. Το gimp μου δίνει την εντύπωση ότι μπορώ να κάνω πολύ λιγότερα απ'ότι στην πραγματικότητα. Ας ελπίσουμε να είναι όπως λες με το 2.5;)

1) Να ειναι ολα μαζεμενα σε ενα παραθυρο και να μην χρειαζεται να κανω 3-4 φορες minimize για να δω το desktop (λειτουργικοτητα).

Δεν είναι πολύ πιο λειτουργικό να γυρνάς σε κάποιο άλλο desktop? Εγώ χρησιμοποιώ 4, ακριβώς για να μη χρειάζεται να κάνω minimize

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...