Προς το περιεχόμενο

Αργή κίνηση κέρσορα (crosshair) σε Autocad 2008

gagvas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λόγω αναβάθμισης λειτουργικού (Vista 32) εγκατέστησα (ανααγκαστικά) το AutoCAD 2008 σε Dell XPS 1530 με τον T8100 και 2 GB RAM.

Διαπίστωσα ότι ο κέρσορας (crosshair) αντιδρά εξαιρετικά αργά στην κίνηση του mouse, σαν να εμφανίζει χρονική υστέρηση. Αν με το mouse διαγράψω συνεχόμενους κύκλους, το crosshair ακολουθεί το mouse με διαφορά φάσης 180 μοιρών!

Το φαινόμενο βελτιώνεται κάπως αν κλείσω όλες τις εφαρμογές (ακόμα και το antivirus). Παρατήρησα επίσης ότι όταν κινώ το ποντίκι γρήγορα (πάντα εντός περιοχής drawing) το CPU load ανεβαίνει κατακόρυφα. Φαίνεται επομένως σαν να ζητά υπερβολικά resources προκειμένου απλά να κινήσει τον κέρσορα ! Ξέρω ότι το 2008 είναι πιο βαρύ, αλλά πόσο πια ... Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό σε laptop με τον Τ8100 ????

Τη βοήθειά σας γιατί με αυτό το πρόβλημα δεν μπορώ να σχεδιάσω. Αλλού σημαδεύω και αλλού πάει ο κέρσορας ...

Δημοσ.

Τι κάρτα γραφικών έχεις? Δεν ξέρω αν έχει οποιαδήποτε σχέση γιατί στο autocad δε μου είχε εμφανίσει τέτοιο πρόβλημα. Πάντως σε ένα παιχνίδι (το Warcraft 3 συγκεκριμένα) είχα ακριβώς αυτό το πρόβλημα το οποίο λύθηκε απενεργοποιώντας την επιλογή Vsynch από το control panel της Nvidia. Επίσης αν το ποντίκι σου είναι logitech δοκίμασε να κάνεις exit από το προγραμματάκι setpoint από κάτω δεξιά στο taskbar.

Δημοσ.

Ως κάτοχος του ίδιου μηχανήματος (μόνο με τον 9300) σου λέω πως δεν είναι φυσιολογικό φυσικά να έχει τέτοια κολλήματα.

Ο αδερφός μου με πιο αδύναμο laptop την δουλεύει την εφαρμογή μία χαρά.

Οπότε μάλλον κάτι παίζει με την έκδοση του Autocad που έχεις.

Βασική ερώτηση, είναι αυθεντικό το πρόγραμμα?

Δημοσ.

@ Land of Banania : Η κάρτα είναι NVIDIA 8400M GS. Δοκίμασα το Vsync αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Thanks anyway.

@ alex2005 : Σε θυμάμαι από το thread για το XPS. Δυστυχώς το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη version διότι έχει δουλέψει (ακριβώς το ίδιο setup file) σε άλλο laptop μια χαρά. Παρατήρησα όμως το εξής : Αν ανοίξω μια photo 5 MP στον viewer, κάνω restore window ώστε να μην καταλαμβάνει όλη την οθόνη, και αρχίσω να στριφογυρίζω γρήγορα το παράθυρο κρατώντας το από το title bar, η CPU πηγαίνει πάλι στο Θεό ... Μάλλον κάτι παίζεται με την κάρτα γραφικών. Κάποια ρύθμιση κάπου ... Εχεις κάποιο άλλο τεστ στο μυαλό σου που θα μπορούσα να κάνω; Κάποιο benchmark της κάρτας γραφικών ίσως;

Σκέφτομαι να δοκιμάσω και το 2009, αλλά φοβάμαι εκ των προτέρων ότι θα έχω το ίδιο πρόβλημα.

Αν έχετε οποιαδήποτε ιδέα είναι καλοδεχούμενη. Αν όχι, σας ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς.

Δημοσ.

Φίλε νομίζω βρήκαμε τη λύση στο πρόβλημά σου. Τσέκαρε αυτό link

Για να υπάρχει κι εδώ βασικά μήπως το χρειαστεί κανείς στο μέλλον:

Go to:

Control Panel: System and Maintenance: System

In the left hand menu choose "Advanced System Settings"

In the "System Properties" dialog box choose the "Advanced" tab

Under "Performance" choose "settings"

In the "Performance Settings" dialog box choose the "Visual Effects" tab

Choose the "Custom" option and uncheck "Enable desktop composition"

Δημοσ.

A έχεις την 8400GS όχι την 8600GT.

E τότε ενδέχεται να μην το σηκώνει και το PC. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις διάφορα visual effects του λειτουργικού, σαν αυτό που ανέφερε ο Land_Of_Banania.

Δημοσ.

@alex : Αλλίμονο και τα 128 ΜΒ της 8400 δεν έφταναν για να σηκώσουν απλά 2D σχέδια κατόψεων ... Τι στα κομμάτια, SLI χρειάζομαι για να δουλέψω απλό Autocad ....

@Banania : ΜΕ ΕΣΩΣΕΣ !!!! ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ !!!! Τόσο καιρό έψαχνα για "slow motion" ή "crosshair motion" οπότε δεν είχα πέσει στη συγκεκριμένη σελίδα. Στραβομάρα είχα ...:o

@Αμφότεροι : Χίλια ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Μου λύσατε ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα. Μόλις βρω παραπάνω χρόνο θα παίξω με όλες τις επιλογές των visual effects.

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Δημοσ.

Τίποτα φίλε. Το σημαντικό στην όλη υπόθεση ήταν να ήξερες πως λέγεται σαν "όρος" το πρόβλημα για να το ψάξεις. Αυτό λέγεται mouse lag και το ξέρω επειδή το έψαχνα κι εγώ για το warcraft 3 που σου είπα παραπάνω. Το πρόβλημα πάντως δεν είναι με την κάρτα αλλά με την έκδοση των windows.. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...