Προς το περιεχόμενο

VI (vim,gvim) και μετακίνηση ανά λέξη

tzoykas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους.

Αν και ξέρω ότι η απόλυτα σωστή κατηγορία για το συγκεκριμένα θέμα είναι το software και όχι το linux, επειδή ο VI είναι εργαλείο του linuxa και όχι του παραθυρά :-) ρωτάω εδώ καθώς πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες για να βρω απάντηση. Αν οι mods θεωρούν ότι πρέπει να πάει εκεί ας το μεταφέρουν. Ευχαριστώ

Στο θέμα μου τώρα.

Θυμάται κανείς ποια ρύθμιση είναι αυτή που λέει στον VI σε ποιους χαρακτήρες να σταματάει, όταν γίνεται μετακίνηση του cursor με Ctrl-Right/Ctrl-Left; όπως είναι ρυθμισμένο, σταματάει μόνο στις λέξεις που έχουν ένα κενό ανάμεσα. Και στα newlines. Με ενδιαφέρει να σταματάει και σε παρενθέσεις, τελείες, κόματα κτλ.

Υπάρχει κάποιος που θυμάται;

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ctrl+left και right δεν είναι ο σωστός τρόπος. Το σωστό είναι χρησιμοποιώντας το πλήκτρο w. Αυτό σταματάει στο τέλος κάθε λέξης. Επίσης, αν είσαι σε μία ανοιχτή παρένθεση και θές να πάς στο σημείο που κλείνει πατάς στο %. Το ίδιο ισχυεί και τι {,[.

Στο θέμα μου τώρα.

Θυμάται κανείς ποια ρύθμιση είναι αυτή που λέει στον VI σε ποιους χαρακτήρες να σταματάει, όταν γίνεται μετακίνηση του cursor με Ctrl-Right/Ctrl-Left; όπως είναι ρυθμισμένο, σταματάει μόνο στις λέξεις που έχουν ένα κενό ανάμεσα. Και στα newlines. Με ενδιαφέρει να σταματάει και σε παρενθέσεις, τελείες, κόματα κτλ.

Υπάρχει κάποιος που θυμάται;

Ευχαριστώ

Δες την iskeyword. Εδώ με τις default ρυθμίσεις το w σταματάει σε κόμματα, τελείες, παρενθέσεις κλπ.

Ευχαριστώ. Τελικά ανακάλυψα ότι το πρόβλημά μου είναι μάλλον μνήμης (όχι RAM αλλά της δικής μου ...:fear: ). Το Alzheimer πλησιάζει. Η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται με Shift-Left/Shift-Right και όχι με Ctrl. Θα ορκιζόμουν ότι ήταν με το control αλλά θα είχα άδικο .... Βέβαια δεν είναι ακριβώς η λύση που ψάχνω (τη ρύθμιση δηλαδή των χαρακτήρων που λένε στο VI πότε να σταματήσει) αλλά η δουλειά μου γίνεται.

Πάντως η απάντησή σου με βοήθησε να κοιτάξω στο σωστό σημείο του Help. ;)

@apoikos:

Αυτήν κοίταξα αρχικά αλλά για κάποιο λόγο δε δούλεψε (ίσως γιατί το δοκίμασα σε windows) και επηρεάζεται απο το "comaptible" kai "behave". Θα το ξανακοιτάξω πάντως μιας και το επιβεβαιώνεις.

Ευχαριστώ και πάλι αμφότερους.

Για να μην μπερδέψω ενδεχομένως και άλλους που θα διαβάσουν το παρόν, η ρύθμιση είναι όντως η isk και ισχύει για Shift (και όχι Control) left & right, και δεν έχει σχέση με το behave για windows mode.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...