orphaeus Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Σκέφτομαι να αγοράσω φωτογραφική μηχανή και έχω καταλήξει σε 2: στην Sony DSC-H50 και στην Olympus SP-570. Εσείς ποια θα διαλέγατε και για ποιους λόγους; Θα λάβω σοβαρά υπόψην τη γνώμη σας γιατί δε μπορώ να αποφασίσω μόνος μου. Σας ευχαριστώ.
stabill Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Κοιτα συμπτωσεις, για τις ιδιες ενδιαφερομαι κι εγω!!! Εμπειροι του insomnia ενωθειτε και βοηθηστε!!!!:lol::lol::lol::lol::lol:
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Αν και ειμαι Sonακις φυσικα την Olympus. Ειχα την 550UZ και ηταν φανταστικη με 18 οπτικο ζουμ.Την αποχωριστηκα μονο λογω μεγεθους.
orphaeus Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Κι εγώ προς την Olympus κλίνω, κυρίως λόγω του 20x zoom και της ποιότητας των φωτογραφιών που προσφέρει αλλά επειδή είμαι και λίγο gadgetακιας μου αρέσει και η Sony επειδή έχει οθόνη αφής 3" που μετακινείται, έχει τηλεχειριστήριο, έχει το smile shutter, κ.α. Τα σκέφτομαι όλα αυτά και έχω πονοκεφαλιάσει.
stabill Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Ενα παλιοτερο μοντελο Olympus, το SP 510 εχει περιορισμο στο βιντεο. Σε 640Χ480 30fps τραβαει μολις 15 δευτερολεπτα, ανεξαρτητα απο χωρητικοτητα καρτας μνημης (στα 15 fps απεριοριστα). Αν ισχυει κατι παρομοιο και στην 570, απορριφθηκε...
orphaeus Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Απ' ότι είδα στα χαρακτηριστικά της η SP-570 τραβάει βίντεο με ανάλυση 640x480 στα 30 fps για 40 δευτερόλεπτα και με ανάλυση 320x240 στα 15 fps για 29 λεπτά. Στα χαρακτηριστικά της DSC-H50 δεν αναφέρει χρονικό όριο βιντεοσκόπησης. Αλλά και πάλι, γιατί να πάρει κανείς φωτογραφική μηχανή για να τραβήξει βίντεο; Όπως και το αντίθετο, γιατί να τραβήξει κάποιος φωτογραφίες με βιντεοκάμερα; Εγώ πιστεύω ότι η κάθε συσκευή πρέπει να κάνει καλά αυτό για το οποίο προορίζεται. Ε, και αν έχει τίποτα έξτρα, δε μας χαλάει... αλλά να μη δίνουμε βαρύτητα σε όλα τα άλλα και να αγνοούμε το ζουμί. Ακόμα ΔΕΝ αποφάσισα HELP!!!!
alexjm Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 http://dpreview.com/ Εδώ θα βρείς reviews και συγκριτικά test σε διάφορες φωτογραφίες, ακόμα και τις ίδιες ακριβώς φωτογραφίες,στις ίδιες συνθήκες από διαφορετικές μηχανές. Έτσι ώστε να δεις προτερήματα και ελλατώματα και να επιλέξεις καλύτερα. Και εγώ μάλλον στην olympous θα πήγαινα πάντως (έχω μία μικρή απέχθεια στις sony).
chem Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Επειδή έχω και γω την SP-510 και αναφέρθηκε για περιορισμό στο video,ισχύει το εξής: Έχω τραβήξει απεριόριστο 640x480 30fps χρησιμοποιώντας κάρτα Type H και όχι Type M. Το λέει και στο manual. Το ίδιο ισχύει και για την SP-570.
stabill Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Απ' ότι είδα στα χαρακτηριστικά της η SP-570 τραβάει βίντεο με ανάλυση 640x480 στα 30 fps για 40 δευτερόλεπτα και με ανάλυση 320x240 στα 15 fps για 29 λεπτά. Στα χαρακτηριστικά της DSC-H50 δεν αναφέρει χρονικό όριο βιντεοσκόπησης. Αλλά και πάλι, γιατί να πάρει κανείς φωτογραφική μηχανή για να τραβήξει βίντεο; Όπως και το αντίθετο, γιατί να τραβήξει κάποιος φωτογραφίες με βιντεοκάμερα; Εγώ πιστεύω ότι η κάθε συσκευή πρέπει να κάνει καλά αυτό για το οποίο προορίζεται. Ε, και αν έχει τίποτα έξτρα, δε μας χαλάει... αλλά να μη δίνουμε βαρύτητα σε όλα τα άλλα και να αγνοούμε το ζουμί. Ακόμα ΔΕΝ αποφάσισα HELP!!!! Αναρωτιεμαι γιατι να υπαρχει αυτος ο περιορισμος... Το αν αξιζει να τραβηξεις βιντεο με φωτ. μηχανη αυτο ειναι θεμα δικο σου. Γιατι η εταιρεια που επελεξες να μην σου το επιτρεπει? Και αν καποια αλλη σου το επιτρεπει γιατι να μην πας εκει??? Οι Sony απ'οσο ξερω δεν εχουν περιορισμο...οποτε...
stabill Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Επειδή έχω και γω την SP-510 και αναφέρθηκε για περιορισμό στο video,ισχύει το εξής: Έχω τραβήξει απεριόριστο 640x480 30fps χρησιμοποιώντας κάρτα Type H και όχι Type M. Το λέει και στο manual. Το ίδιο ισχύει και για την SP-570. Σημαντικη λεπτομερεια. Δεν το ηξερα αυτο... Για πες περισσοτερα!!! Στο site του Πλαισιου δεν βρηκα τιποτα και στο E-shop μονο μια Fuji 1GB. To type m+ τι ειναι?
chem Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Οι απλές Type M έχουν ταχύτητα εγγραφής 2.5MB/s η οποία δεν αρκεί για απεριόριστο video VGA 30 fps. Έτσι η μηχανή γράφει στην εσωτερική μνήμη που είναι 25MB και γράφει μόνο 40s. Οι Type H έχουν ταχύτητα εγγραφής 4MB/s η οποία αρκεί για απεριόριστο video. Όμως οι Type H έχουν εξαφανιστεί από την αγορά, εγώ την πήρα το καλοκαίρι από eshop. Η 1GB χωράει 9 λεπτά περίπου. Οι Type M+ είναι σχετικά καινούριες και έχουν ταχύτητα εγγραφής 3.75MB/s η οποία αρκεί για απεριόριστο video VGA 30 fps. Εγώ το καλοκαίρι δε μπόρεσα να βρω Type M+ και ευτυχώς είχε το eshop Type Η κατόπιν παραγγελίας. Η διαφορά ταχύτητας είναι αισθητή και στην αποθήκευση της φωτογραφίας. Ελπίζω να μη σας κούρασα.
stabill Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν μας κουραζεις, μας ενημερωνεις!!! Δεν ξερω παντως αν θα επελεγα τελικα Olympus... Γιατι ολα αυτα τα "παιχνιδια"??? Γιατι να μην επιλεξεις καποια αλλη χωρις ολες αυτες τις ιστοριες??? Τελος παντων , βλεπουμε!!! Ευχαριστω πολυ.
orphaeus Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Τελικά πήρα την Olympus SP-570, από το YOU.gr και πήρα και κάρτα μνήμης xD 1Gb Type H από το e-shop.gr. Προς το παρόν είμαι σε αναμονή για την παραλαβή της μηχανής και έχω πολλή αγωνία... Προτίμησα την Olympus για το δυνατό zoom και τις περισσότερες δυνατότητες που προσφέρει ως φωτογραφική μηχανή. Μακάρι να υπήρχε μία να συνδιάζει τα καλύτερα και από τις 2 αυτές μηχανές. Ελπίζω το 1Gb μνήμη να φτάσει... σχεδιάζω να βγάλω πολλές φώτο. Θα σας πω εντυπώσεις όταν την πάρω στα χέρια μου και παίξω λίγο. Ευχαριστώ πάααααρα πολύ για τη συμμετοχή σας στο post μου. ΥΓ. chem με βοήθησες πάρα πολυ. Να'σαι καλά φίλε.
goutara77 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Καλημέρα σε όλους! Τώρα "ανακάλυψα" αυτό το topic... Ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι για φωτογραφικές μηχανές... Έχω βάλει στο μάτι την Sony DSC-H50. Δεν με απασχολεί η λήψη βίντεο, αυτό που θέλω είναι να μπορώ να βγάζω καλές φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό και χωρίς φλας, κυρίως για συναυλίες... (μια φίλη μου έχει την Sony DSC-H10, την έχω χρησιμοποιήσει κάποιες φορές και με βόλεψε πάρα πολύ). Η ερώτηση είναι αν υπάρχει κάποια άλλη μηχανή στην ίδια τιμή (δεν μπορώ να πάρω κάποια πιο ακριβή) που να είναι καλύτερη...
grimpr Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Καλημέρα σε όλους! Τώρα "ανακάλυψα" αυτό το topic... Ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι για φωτογραφικές μηχανές...Έχω βάλει στο μάτι την Sony DSC-H50. Δεν με απασχολεί η λήψη βίντεο, αυτό που θέλω είναι να μπορώ να βγάζω καλές φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό και χωρίς φλας, κυρίως για συναυλίες... (μια φίλη μου έχει την Sony DSC-H10, την έχω χρησιμοποιήσει κάποιες φορές και με βόλεψε πάρα πολύ). Η ερώτηση είναι αν υπάρχει κάποια άλλη μηχανή στην ίδια τιμή (δεν μπορώ να πάρω κάποια πιο ακριβή) που να είναι καλύτερη... Superzooms με μικρούς sensor και για την χρήση που ζητάς με ικανοποιητικές φωτογραφίες για κανονικές και μεγάλες εκτυπώσεις απλά ΔΕΝ γίνεται. Για όλες τις άλλες δουλειές ειναι ικανοποιητικές και κάνουν μια χαρά την δουλειά τους. Προτίμησε μηχανές με γρήγορη ταχύτητα λειτουργίας (startup,autofocus,shutter) και όσο γίνεται πιο φωτεινό φακό στο tele. Για Superzoom. http://www.skroutz.gr/s/53698/Panasonic-Lumix-DMC-FZ28.html Με άλλα 157 ευρώ πας σε DSLR που με λίγο κόπο και χρόνο παραπάνω στην εκμάθηση θα έχεις και σαφώς ανώτερα αποτελέσματα. http://www.cptpapadakisphoto.gr/product_info.php?products_id=425
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.