kwsthsk Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Ξέρει κάνεις να μου πει τι παραπάνω έχουν τα Ubuntu σε DVD από την κλασσική version σε CD ;; (δεν ενοώ τα Ubuntu Ultimate που βγαινούν εδώ "πειραγμένα" και καλά : http://ultimateedition.info/ ~1.3 GB ή ~1.8 GB αλλά την κανονική έκδοση ξέρω γω που είναι ~3.8 GB) οκ από δω : http://ubuntulinuxtipstricks.blogspot.com/2008/06/yet-another-linux-ad-on-facebook.html πήρα πρέφα κάτι για repositories...ξέρετε περισσότερες λεπτομέρειες ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Έχουν περισσότερα πακέτα, οπότε δεν χρειάζεται να τα κατεβάζεις στη συνέχεια (αυτόματα εννοείται μέσω του package manager) από το internet. Για παράδειγμα, έχουν μεγαλύτερη υποστήριξη για ελληνικά (π.χ. ορθογράφος στο OpenOffice) από ότι τα CD. Αν κάνεις εγκατάσταση από CD θα χρειαστεί να κατεβάσει κάποια ελληνικά πακέτα από internet, ενώ από DVD όχι, θα τα πάρει από το DVD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 τα dvd έχουν περισσότερα πακέτα από το cd να μην τα προτιμάς όμως γιατί: Γιατί το αποτέλεσμα θα είναι ένα ακόμα περισσότερο bloat ubuntu σε σχέση με το bloat (και πάλι) cd δεν γλυτώνεις τελικά bandwidth, το αντίθετο μάλιστα. Κατεβάζεις ένα σημαντικά μεγαλύτερο iso (dvd vs cd) και τα πακέτα επειδή είναι παλιά θα αναβαθμιστούν ξανά με το πρώτο upgrade. Δηλαδή είναι δώρο άδωρο Να προτιμάς το alternate cd εγκατάστασης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 1) Τι άλλο θα έλεγε ένας πολέμιος του Ubuntu (μάλλον alt account κάποιου εκ των γνωστών είναι...) 2) Σωστό, εκτός και αν θες να κάνεις εγκατάσταση σε υπολογιστή χωρίς πρόσβαση στο net 3) Διαφωνώ. Το alt cd το επιλέγουμε σε περιπτώσεις που το live-cd δε δουλεύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 επειδή έχω διαβάσει και άλλα μηνύματα σου στο φόρουμ δεν θεωρώ πως είναι αξιόλογο να ασχοληθώ ιδιαίτερα μαζί σου Λειτουργικό που θέλει σίγουρα 7 με 10 GB για να εγκατασταθεί είναι bloat. Τελεία και παύλα σε αυτό Είναι απείρως ευκολότερο να βάλεις ένα μίνιμαλ Linux distro και από εκεί και πέρα να προσθέτεις αυτά που επιθυμείς παρά να προσπαθείς (πολλές φορές ανεπιτυχώς) να στριπάρεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 @SnapShot, τα εξηγείς λίγο περισσότερο αυτά που έγραψες; 1. Εγκαθιστούν ακριβώς τα ίδια πακέτα, οπότε πώς γίνεται περισσότερο bloat; 2. Υπάρχουν πακέτα στο Ubuntu που δεν αναβαθμίζονται ποτέ (τουλάχιστον μέχρι να βγει η επόμενη έκδοση dvd εννοώ). Και εκτός από αυτό, αν π.χ. έχω dial up και θέλω να εγκαταστήσω ltsp server, γιατί να μην πάρει τα 200 Mb από το DVD και μόνο 20 Mb updates από το Internet; 3. Γιατί; edit (δεν είχα δει τις τελευταίες 2 απαντήσεις): αν κάποιος θέλει προσαρμοσμένη στα μέτρα του διανομή, τότε (προσωπική άποψη) δεν θα πρέπει καν να επιλέξει ubuntu... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 επειδή έχω διαβάσει και άλλα μηνύματα σου στο φόρουμ δεν θεωρώ πως είναι αξιόλογο να ασχοληθώ ιδιαίτερα μαζί σου Λειτουργικό που θέλει σίγουρα 7 με 10 GB για να εγκατασταθεί είναι bloat. Τελεία και παύλα σε αυτό Είναι απείρως ευκολότερο να βάλεις ένα μίνιμαλ Linux distro και από εκεί και πέρα να προσθέτεις αυτά που επιθυμείς παρά να προσπαθείς (πολλές φορές ανεπιτυχώς) να στριπάρεις 1) Ό,τι και να κάνεις το Ubuntu είναι η πιο δημοφιλής διανομή Linux. 2) Όσο και να προσπαθήσεις, το 1 δε θα αλλάξει 3) Που να χτυπιέσαι κάτω, το Ubuntu θα εξελιχθεί σε ένα mainstream OS που θα ανταγωνίζεται ευθέως την Apple και γιατί όχι την M$ 4) βρε ποιανού alt είσαι, ποιανού alt είσαι;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 alkisg το dvd έχει το μέγεθος περίπου που αντιστοιχεί σε 6 cd. Σίγουρα εγκαθιστά παραπάνω πακέτα που λόγω έλλειψης χώρου έχουν αφαιρεθεί από το cd εγκατάστασης. Τουλάχιστον έτσι γίνεται σε πάρα πολλές διανομές, αυτά ανέκαθεν ήταν τα pros n cons των δύο μέσων εγκατάστασης Επιπλέον δεν νομίζω πως ο ερωτών έχει dial up. Έχω μια τέτοια διαίσθηση Άρα δεν χρειάζεται dvd, είναι τσάμπα κόπος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 SnapShot, έχω εγκαταστήσει Ubuntu καμιά 10ριά φορές από CD και καμιά 10ριά φορές από DVD, δεν είδα καμία διαφορά στα πακέτα που εγκαταστάθηκαν. Δεν μπορώ να πω ότι το πολυέψαξα, αλλά δούλεψα σ' αυτά τα συστήματα και δεν παρατήρησα διαφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 τα dvd έχουν περισσότερα πακέτα από το cdνα μην τα προτιμάς όμως γιατί: Γιατί το αποτέλεσμα θα είναι ένα ακόμα περισσότερο bloat ubuntu σε σχέση με το bloat (και πάλι) cd δεν γλυτώνεις τελικά bandwidth, το αντίθετο μάλιστα. Κατεβάζεις ένα σημαντικά μεγαλύτερο iso (dvd vs cd) και τα πακέτα επειδή είναι παλιά θα αναβαθμιστούν ξανά με το πρώτο upgrade. Δηλαδή είναι δώρο άδωρο Να προτιμάς το alternate cd εγκατάστασης Tο πρώτο που λές δεν στέκει, τα πακέτα που θές βάζεις. Τώρα, λόγω δεύτερου, που ισχύει γιατί γίνονται συχνά upgrades, ναι, alternate install ή απλό live cd καλύτερα 1) Τι άλλο θα έλεγε ένας πολέμιος του Ubuntu (μάλλον alt account κάποιου εκ των γνωστών είναι...) τα αντιλαμβάνεσαι αυτά που λές? επικοινωνείς με την πραγματικότητα? 1) Ό,τι και να κάνεις το Ubuntu είναι η πιο δημοφιλής διανομή Linux. 2) Όσο και να προσπαθήσεις, το 1 δε θα αλλάξει 3) Που να χτυπιέσαι κάτω, το Ubuntu θα εξελιχθεί σε ένα mainstream OS που θα ανταγωνίζεται ευθέως την Apple και γιατί όχι την M$ 4) βρε ποιανού alt είσαι, ποιανού alt είσαι;;;; επειδή ο "mark" κάτι περίεργο σας ταίζει για κάνε μας μια λίστα με αυτούς που μπορεί να είναι alt account ( ε ρε γέλιαα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Remali-R- Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Απ' όσo μου έχει πει ένας γνωστός, δε γνωρίζω να πω την αλήθεια, το dvd περιέχει και τον κώδικα τον linux για compile. Η μήπως αυτό είναι το δεύτερο dvd. Δε γνωρίζω 100% απλά το αναφέρω γιατί βλέπω να σκοτώνεστε πάλι για μικρό αφορμές. Το πρώτο dvd είναι για install και το δεύτερο περιέχει όλο τον κώδικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DragonlordP Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 1) Ό,τι και να κάνεις το Ubuntu είναι η πιο δημοφιλής διανομή Linux. 2) Όσο και να προσπαθήσεις, το 1 δε θα αλλάξει 3) Που να χτυπιέσαι κάτω, το Ubuntu θα εξελιχθεί σε ένα mainstream OS που θα ανταγωνίζεται ευθέως την Apple και γιατί όχι την M$ 4) βρε ποιανού alt είσαι, ποιανού alt είσαι;;;; gdp, σοβαρά και εντελώς φιλικά, έχεις αρχίσει να το χάνεις. Νομίζεις ότι χαλιέται κανείς που το ubuntu είναι η πιο δημοφιλής διανομή; Και τα windows είναι το πιο δημοφιλές os, αυτό σημαίνει ότι ρίχνουν στ'αυτιά στο λίνουξ, οι αποδώ μαμάνε τους αποκεί οέο και δεν ξέρω τι άλλα ακούγονται στα γήπεδα; Μετά αναρωτιέσαι κιόλας όταν μιλάμε για φανατισμό; Τέτοια καθυστέρηση μόνο σε γήπεδο συναντάς. Πάρ'το χαμπάρι: εδώ μέσα μιλάμε για το GNU/Linux, δεν κάνουμε διαγωνισμό ποιος την έχει μεγαλύτερη (τη διανομή). Ο καθένας δικαιούται να έχει τη γνώμη του για την κάθε διανομή, είτε θετική είτε αρνητική. Είδες κανέναν να επιτίθεται σε όποιον λέει ότι το arch πχ είναι δύσκολο; Είναι εντελώς κουραστικό αυτό που κάνεις, και σε συνδυασμό με την αντίληψη που φαίνεται να έχεις ότι το ubuntu είναι κάτι μεγαλύτερο από το linux δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι ρόλο βαράς εδώ μέσα. Το μόνο που κάνεις είναι να προκαλείς flames. Έχει κάποιο νόημα αυτό; Πιστεύεις ότι πείθεις κάποιον ότι το ubuntu είναι γαμάτο; Εγώ το μόνο που καταλαβαίνω, αν και είμαι πολύ φρέσκος στο gnu/linux, είναι ότι μερικοί έχετε ενθουσιαστεί τόσο που ανακαλύψατε ένα os που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες γενικά που το ακολουθείτε και το υποστηρίζετε τόσο τυφλά που είναι αστείο. Και να το πάθαινε αυτό κάποιος με το debian που είναι όπως και να το κάνεις αποτέλεσμα μη κερδοσκοπικής δουλειάς από μία κοινότητα και έχει τις αρχές του (βλ. το "κοινωνικό συμβόλαιό" του), να το καταλάβω μέχρι ενός σημείου. Τώρα το να υπερασπίζεται με τέτοιο σθένος κάποιος μία ΕΤΑΙΡΕΙΑ στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί μια άλλη εταιρεία ("Μ$") παύει να είναι αστείο και γίνεται τραγικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 εγώ πιστεύω πως μετά και τις καταγγελίες στον apoiko, ότι προσπαθεί να προκαλέσει μήπως φάει κάποιο ban ή απειλή για να πάει παρέα με τον προκάτοχό του να θάβει το forum λόγια του ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ για κατάχρηση εξουσίας σε αυτό το subforum και ελπίζω κάποιος υπεύθυνος (αν υπάρχει κανείς) να σε παύσει. όποιος ξέρει την προσφορά του apoikou στο forum ξέρει και ότι οι υπεύθυνοι (που υπάρχουν αρκετοί) απλά γελάνε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.