humi_s Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 συμφωνώ απόλυτα με τον freedubus φιλε μου superyo για αυτό που λες "Για οσους πιστευουν το ιδιο με τη μανα μου, οτι δηλ εγω μπορει να προσεχω οι αλλοι ομως οχι, εχω να πω τα εξης..." και εγώ την πάτησα είχα ένα 50cc ούτε εγώ το ήθελα για γκάζια κλπ κλπ για την σχολη και καμια βόλτα αλλα έγινε η στραβή μια νύχτα στην έρμου όπου ένας πολύ "καλός" ταρίφας έκανε επιτόπου αναστροφη και μου βγήκε στα 3 μετρα και μου έκλεισε τον δρόμο και δεν μπορώ να πω από αντανακλαστικά μια χαρά τα πάω αλλα δεν μπορείς να κανεις κάτι για να το αποφύγεις και μπουφάν και κράνος όλα κομπλέ ούτε έτρεχα αλλα ήμουν 5 εκατοστά από τον θάνατο να χτυπήσω καρωτίδα γιατί έπεσα στην γωνια στην οροφή με τον λαιμό και δεν σου λέω ότι δεν θα προσεχεις η ότι θα τρέχεις αλλα αυτά φοβούνται και οι δικοί σου πίστεψε με ήμουν και εγώ στην φάση που είσαι εσύ τώρα πριν 2 χρονια ορίστε και το αποτέλεσμα: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sorath Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Η μαλακία μπορεί να σου τύχει ακόμα κι αν είσαι πεζός. Το θέμα είναι, να παίρνεις τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, να κοντρολάρεις τον εαυτό σου (κοινώς όχι γκαγκουριές εκεί που δεν σε παίρνει) και τρίτον και βασικότερο, να μπορείς να προβλέπεις τι μπορεί να σου συμβεί. Το τελευταίο, το αποκτάς με τον καιρό, χρειάζεται εμπειρία αλλά φυσικά κάποιος άλλος μπορεί να σου πει τα ποιό "SOS". Προσωπικά οδηγώ απο τα 16. Απο την πρώτη μέρα, ο πατέρας μου με υποχρέωσε να βάζω κράνος (θα το έκανα έτσι κι αλλιώς), μου είπε και κάποια πράγματα να προσέχω αλλά η φράση του που ακόμα και σήμερα σκέφτομαι ήταν η εξής: "Μια μόνο φορά, αρκεί για να είναι και η τελευταία. Το νού σου!" Μέχρι σήμερα, 30 ετών πλέον, δεν είχα το παραμικρό ατύχημα, γιατί ποτέ μου δεν χαλάρωσα, ούτε είχα το μυαλό μου αλλού αντί 110% στο δρόμο. Όσο για την ωριμότητα μου λένε μερικοί, "περίμενε μέχρι τα 18" και τέτοιες @@ριες, καλύτερα με 50άρι στα 16, παρά με 250άρι στα 18, όπου η ωριμότητα στα ίδια επίπεδα είναι, η εμπειρία οδήγησης μηδενική, και η συσωρευμένη αναμονή τόσων χρόνων για να οδηγήσεις σε κάνει να γίνεσαι ακόμα πιο κάγκουρας. Συνεπώς, οδήγα με σύνεση στα 16, νόμιμα και σωστά, συμβουλεύσου κάποιος ποιό μεγάλους και σχετικούης με τον χώρο της μοτοσυκλέτας για στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας στο δρόμο (ακόμα και οδηγίες σε μοτοσυκλετιστικά forum μπορείς να βρεις) και όλα, μα ΌΛΑ εξαρτάνται απο εσένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eSATA Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν εχει πεσει ποτε sorath; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Ολοι εχουν πεσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_BASSstarlet_ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Είστε offtopic Τέτοια ή παρόμοια θέματα, έχουν την τάση να βγάζουν στη επιφάνεια όλα τα ώριμα και λογικά μέλη του Insomnia. Ή απλά να φοράνε το <<κοστούμι>>. Το παιδί ζήτησε τρόπο για να μεταπείσει τους γονείς του, δεν ζήτησε να κάνουμε το κομμάτι μας εμείς οι <<ώριμοι>>! Συνήθως, ο πατέρας που είναι αμετακίνητος, μετακινείται από τη μαμά. Η μαμά ναι μεν φοβάται τα μηχανάκια, αλλά ταυτόχρονα δεν αντέχει να βλέπει τον κανακάρη της στεναχωρημένο...άρα εκεί πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειες. Με συνεχή παρακάλια, φωνές, κόψιμο του φαγητού ή και ψεύτικη απόπειρα αυτοκτονίας, θα επιτευχθεί ο στόχος. Ποιό <<λογικά>> μέσα είναι να φέρνεις σπίτι φίλους με μηχανάκια, οι οποίοι θα προσπαθούν, ως ζωντανά παραδείγματα συνετών και αγρατζούνιστων δικυκλιστών, να <<εκλογικεύσουν>> με τη σειρά τους, τους γονείς.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sorath Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν εχει πεσει ποτε sorath; Σαν πιτσιρικάς είχα φάει αρκετές σαβούρδες με το ποδήλατό μου, αλλά απο τα 16 μου που έχω κινητήρα αντί για πετάλια δεν έχω πέσει. Αδιάφορο αν με πιστεύεις ή όχι, προσωπικά χαίρομαι που δεν είχα καμία επαφή με την άσφαλτο εως τώρα. Εκτός κι αν θεωρείς πτώση τα παρακάτω: -Σε βενζινάδικο, με τελείως γλυστερό παρκέ κάτω, σπινιάρω λίγο για να το γυρίσω κάθετα, αλλά το μηχανάκι έφυγε και με τους δύο τροχούς. Έφυγε κάτω απο τα πόδια μου, εγώ έμεινα όρθιος να το κοιτώ απορημένος. -Έξω απο το βιντεοκλαμπ, σε ελαφριά ανηφόρα, καθώς η γυναίκα ανεβαίνει πάνω, δεν μπορώ να συγκρατήσω τη μηχανή αφού έχω σε λάθος σημείο το πόδι μου. Πέσαμε κάτω αλλά πολύ μαλακά. Τουτέστιν, φούτσες μπλέ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eSATA Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 οχι αλιμονο..σε πιστευω.. Απλα απορω γιατι εγω ειμαι 17, οδηγαω ενα χρονο και εχω πεσει καμια 10αρια φορες Με δικες μου μαλακιες παντα δε μου εφταιγε κανεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeLiaN Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Παιδιά, Είμαι γεννηθής τον οκτώβριο του 1994. Οι γονείς μου θεώρησαν καλό ότι για ν'αγοράσω 50αρι, είναι υποχρεωτικό το δίπλωμα ( δεν αντιλέγω ). Ως γνωστόν το δίπλωμα μπορείσ να το πάρεις στα 16 σου. Το θέμα που με απασχολεί ειναι να έχω ΚΛΕΙΣΕΙ τα 16 μου? δηλαδη να περιμένω μέχρι τον οκτώβριο? ή από την πρώτη μέρα του 2010 θεώρουμε 16? Με λίγα λόγια, για δίπλωμα πρέπει να έχω κλέισει τα 16 και να πηγαίνω στα 17 μου? ή να εχω κλέισει τα 15 και να πηγαίνω στα 16 μου? (+το οτι εχει μπει η χρονια 2010, 2010-1994= 16.. Σας Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εξαρχής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lunatic89 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Ρε παιδια βλεπω καποιοι να γραφουν οτι αν οδηγει με προσοχη ο 16χρονος δεν υπαρχει προβλημα κλπ κ με πιανουν τα γελια.... Λες κ δεν περασατε απ τα 16 κανετε ρε παιδια....Δεν υπαρχει περιπτωση 16χρονος να μην κανει μλκια....Θα κανει 1 θα την γλιτωσει.Θα κανει 2η θα την ξαναγλιτωσει...Την 3η αν ειναι τυχερος θα περασει καμια βδομαδα σπιτι...Δεν ειναι αυτες οι ηλικίες για ροδα.... Αυτοι που εχουν την ωριμότητα στα 16 τους να οδηγησουν με ασφαλεια ειναι απειροελαχιστοι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeLiaN Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Ο καθε γονιος ειναι σε θεση να κρινει το παιδι του. Εμενα προσωπικα, τους το ειπα μια φορα, το αρνηθηκαν. Δεν τους ξαναενοχλησα πανω στο θεμα, γιατι δεν καιγομαι για μηχανακια, αλλα ειναι θεμα κινησης στην πολη. Απο μονοι τους με ψυχολογησαν οτι η αγορα δεν αποσκοπει στο καγκουριλικι,στο ποζεριλικι στην γκομενα, η το 'ψευτονομα΄ στν γειτονια. Δεν μπορεις απλα να φανταστεις ποσο μεγαλο προβλημα ειναι η μετακινηση 12 φορες πανω κατω στην πολη για φροντιστηρια,την στιγμη που εγω προσωπικα εχω πατερα 90 % παραλητο(αναπνευστικα) και μια μητερα που δουλευει αρκετες ωρες την μερα. Εμενα προσωπικα μου λυνει τα χερια, το ιδιο και για τους γονεις μου. Η χρηση του θα ειναι καθαρη με προσοχη και νομιμη. Το αν θα κανω βλακεια, θα ναι ενθουσιασμος. Το γκαζι εχει μελι, αλλα με τα σαβουρια που θα φας, θα πικραθεις, και θα αποκτησεις σιγουρα απαθια στην ταχυτητα (προσωπικη εμπειρια στο χωριο,σαβουρια κ σαβουρια?χαμηλα ο δεικτης στο κοντερ). Ειναι θεμα εξοικοιωσης. Συμφωνω απολυτα με την χορηγηση διπλωματων χαμηλου κυβισμου σε παιδια της ηλικιας μου, διαφωνω με την χαλαρωτητα των "Ζηταδων" στα δηλωμενα πενηνταρια που φορανε 125, πειραγμενα,θορυβο. Ειναι θεμα οχι ηλικιας, αλλα προσωπικοτητας, ο γονιος ξερει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mika Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Παιδιά,Είμαι γεννηθής τον οκτώβριο του 1994. . το διπλωμα μπορεις να τον παρεις απο τον οκτωβριο του 2010 και μετα, οχι νωριτερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.