lary7 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Παντος οποιος ανέβηκε σε μηχανάκι στα 16 του δεν το παράτησε ποτέ, εκτός αν μπήκε σε κάσα. Οπότε οποιος δεν οδηγεί 2κυκλο καλο είναι να μην κινδυνολογεί χωρίς να ξέρει. Ημουν τυχερός που ο πατέρας μου αγόρασε μηχανακι για τον εαυτό του οπότε απο τα 16 οδηγούσα και εγώ. Οπότε δοκίμασε να τους πείσεις οτι μπορουν να το χρησιμοποιούν και αυτοί ή οτι θα πας για μικροδουλείες ποιο ευκολα (supermarket κτλ). Αλλοιος περιμένεις 2 χρονια ακομα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Το 50άρι δεν σου χρειάζεται και πιο πολύ για φιγούρα είναι το θέμα.Γνώμη μου?Ορίμασε οδηγικά με ένα αυτοκίνητο και μετά χτύπα και μια μηχανή ,αυτή που γουστάρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pluss Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν ειναι το μηχανακι απο μονο του επικινδυνο. Οι οδηγοι του ειναι που το κανουν ετσι. Σαφως και εισαι πιο εκτεθειμενος απο οτι με το αμαξι (λαδια να εχει ο δρομος... ασε) αλλα οταν βλεπεις μηχανακια να κανουν σλαλομ αναμεσα στα αυτοκινητα ε τοτε ειναι ρουλετα. Ειναι ελαχιστοι οι μηχανοβιοι που καθονται πισω απο τα υπολοιπα αυτοκινητα και περιμενουν αντι να παριστανουν τα... χελια! Και αλλα πολλα βεβαια οπως εξατμισεις που σου σπανε τα νευρα, παρκαρισμα στα πεζοδρομια. Οτιδηποτε και να οδηγησεις πρεπει να εχεις τα μυαλα στο κεφαλι σου αλλα με τη μηχανη αν αρχισεις να παρεκτρεπεσαι εχεις σιγουρο πεσιμο.Φυσικά, και έχεις δίκιο. Ακόμα και αν είσαι προσεκτικός οι άλλοι που οδηγούν αυτοκίνητα σίγουρα δεν είναι όλοι προσεκτικοί και στο τέλος αν γίνει ατύχημα μεταξύ με ένα αυτοκίνητο και με ένα μηχανάκι, την πληρώνει αυτός με το μηχανάκι παρόλο που έφταιγε ο άλλος! Η χειρότερη περίπτωση είναι η προηγούμενη, γιατί αν φταίει αυτός που έχει τη μηχανή, λές ''τα'θελε και τα'παθε'', ενώ αν φταίει ο άλλος και εσύ παρόλο που τηρείς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με το τρακάρισμα γίνεις σοβαρά τραυματείας ή πεθένεις, τότε είσαι αδικοχαμένος! Για να γίνει ασφαλής η οδήγηση είτε μηχανής, είτε αυτοκινήτου, πρέπει και οι δύο πλευρές να έχουν τα μυαλά στο κεφάλι τους, για να μην έχει κανείς επιπτώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freedubus Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Φιλε να είσαι σίγουρος οτι αν είσαι μπαταλιακό και κουζουλό (αν δλδ. θές το μηχανακι για να σπέρνεις τον τρόμο, για κόντρες και σούζες χωρίς κράνος γιατί χαλάει το φτιαγμένο χαιτικό, να οδηγάς χωρίς φώτα και φτερά, με εξάτμιση που να ξυρίζει τύμπανα, να το φτιάχνεις και να κάνεις παρέα με παπόβιες συμμορίες), οι γονείς σου το ξέρουν και δεν πρόκειται να σου πάρουν μηχανάκι και καλά θα κάνουν (για σένα και για ολους μας). Το γεγονός οτι, ενώ δεν έχεις διπλωμα και δεν το αναφέρεις καν το οτι πρέπει να βγάλεις, αλλά παρόλα αυτά "εχεις φάει κόλημμα με κάτι σούπερ 50άρια" με προιδεάζει αρνητικά.... Αν πάλι είσαι πιο κουλ, γνωρίζεις ποιά πρέπει να είναι η σωστή συμπεριφορά του οδηγού δικύκλου και το θες απλά για να μετακινείσαι, να πηγαίνεις φροντιστήριο, για καμια βόλτα κλπ....οι πιθανότητες αυξάνονται αλλά και πάλι μπορεί οι γονείς σου να πάσχουν από το σύνδρομο της Α.Α.Κ. "Αόριστης και Ανόητης Κινδυνολογίας" (δηλ. "δίκυκλο;=ΣΚΟΤΩΣΤΡΑ!", από το οποίο πάσχουν πολλοί άσχετοι, ξερόλες κλπ. άτομα εκτός πραγματικότητας δλδ. οι οποίοι έχουν και εκφέρουν γνώμη ενώ δε θα έπρεπε) το οποίο μόνο σωστός άνθρωπος και σωστός οδηγός δε σε βοηθά να γίνεις. Αν αρνούνται πεισματικά, δε μπορείς να κάνεις τίποτα, περίμενε να γίνεις 18 και μάζευε από τώρα κανα φράγκο για να βγάλεις τότε δίπλωμα μηχανής και για να χτυπήσεις καλό εργαλείο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tixero Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 πολυ σωστα τα λες δεν υπαρχει λογος να προκαλει καποιος την τυχη του χωρις ουσιαστικα να εχει κανενα νοημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phsonia Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 adi32 το γρουσούζεψες το θέμα...Πήρα μια τρομάρα σήμερις...Μπροστά μου σε διασταύρωση δύο αυτοκίνητα μία μηχανή και ένα παπάκι σκηνικό!!!! και πριν καταλάβω τι παίχτηκε βλέπω το τύπο με τη μεγάλη μηχανή να φεύγει.Ειδοποίσα 166 γιατί οι άλλοι χάζεψαν.Ευτυχώς ο παπάκι μια αμιχή στο μέτωπο και όρθιος, ο κύριος με transalp νομίζω(καμιά 45-50ρια) φορούσε κράνος είχε αισθήσεις, είχε πάθει φρίκη μέσα στην άσφαλτο (λεωφόρος) και για καλή του τύχη είχα μπουκάλι δροσερό νερό να τον συνεφέρουν λιγάκι.Δεν έμεινα λόγω συνωστισμού και δουλειάς.Παθαίνω με τέτοια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sleepless_007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 πιστευεις οτι υπαρχει πιθανοτητα 1 στις 1000, οτι στα 16 χρονια καποιοιυ "που εχει φαει γερο κολημα" μπορουν να ισχυουν αυτα ? Άκου λοιπόν,είμαι και εγώ 16 και ναι έχω και εγώ μοιραστεί τον ευσεβή πόθο του φίλου μας που ξεκίνησε το ποστ για ένα μηχανάκι.Τελικά δεν αγόρασα για διάφορους λόγους και τώρα μετακινούμαι με ποδήλατο.Οδηγάω 10 χρόνια ποδήλατο και σου βάζω στοίχημα ότι άμα σε ανεβάσω σε ένα και σε βάλω να με ακολουθήσεις μετά από λίγη ώρα θα βρίσκεσαι στο δωμάτειο του νοσοκομείου.Γιατί?Γιατί το ποδήλατο απαιτεί τρομερή οδηγική συμπεριφορά,ακρίβεια στις κινήσεις,υπολογισμό και γρήγορη σκέψη κ.ά. τα οποία τα έχω αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό. Όμως! ποιος σου λέει ότι διατρέχω λιγότερο κίνδυνο από ότι αν θα καβαλούσα ένα μηχανάκι εγώ σαν ίδιο άτομο με τις ίδιες οδηγικές ικανότητες? Φίλε we LOVE vaggelis μην σκας 2 χρονάκια είναι!Παρε ποδήλατο για αυτά τα 2 χρονάκια στην τελική (θα μπαίνεις να το παρκάρεις στην αυλή του σχολείου και όλοι θα σε κοιτάνε για να μην πω και για τα πόδια σου που θα γίνουν πέτρα! πίστεψέ με). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phsonia Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 sleepless_007 ο αρχικός ενδιαφερόμενος αγοραστής είναι το post #1# : we LOVE vaggeis Εγώ αυτοκίνητο θέλω να πάρω...:whistle:!!! Μετανιώνουμε για ότι δεν κάνουμε, δε διαφωνώ. Νο!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 σε μενα αναφερεσαι οτι κανω το σοφο ? ξαναδιαβασε ολο το θεμα πιο προσεκτικα γιατι καπου τα μπερδευεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fe31h Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 βρε παιδια εγω παλι ειμαι οκ, δεν θελω μηχανακι αλλα 50 γουρουνιτσα.... ειμαι χωρις κανενα διπλωμα και με την γουρουνα στο χερι... την θελω για να πηγαινω σχολειο και για αρκετες βολτιτσες... και ρωταω τωρα εγω, τι χρειαζομαι για ενα διπλωμα για 50? εκτος απο το να ειμαι 16... ειναι βαβουρικο??? και αν το παρω μετα θα ειναι ποιο ευκολο (και οικονομικο) το διπλωμα αυτοκινητου??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Socratis_g Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 η μόνη σίγουρη λύση είναι να δουλέψεις και να πας να βγάλεις το δίπλωμα και να δουλέψεις για να παρεις μηχανή. απο εκει και περα τους την παρουσιάζεις. 8α γίνει στην αρχή της πουτάνας αλλά μετα απο καιρό αν δεν φας τούμπα, θα τη συνη8ίσουνε. Αν πας με την κουβέντα και με ειλικρίνια δεν πρόκειται να παρεις. Και μία συμβουλή αν πάρεις μηχανή. Να αγοράσεις ενα καλό κράνος (400 ευρώ) και ένα καλό μπουφάν αλλα τόσα (να έχει πλάτη αγκώνες κτλ). και σε περίπτωση που οδηγήσεις έστω και μία φορα χωρίς αυτά παρακαλώ ένα φίλο σου να σε σπασει στις μπάτσες εκ μέρους μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evilsmile Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Φίλε... ένα σου λέω... Μέθοδος ... ΜΟΥΤΡΑ... κρατα τους μουτρα και όσο πάει... βέβαια είναι και θέμα ηθικής..! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ιονας Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 οκ.παιδες. οποτε φιλε μου εσυ που εβαλες το θεμα,αν μεχρι τωρα η σταση σου απεναντι στους γονεις ηταν τετοια ουτοσωστε να σε εμπιστευοντε,τα πραγματα ειναι απλα για σενα. αν οχι στησε γεφυρες επικοινωνιας με τους δικους σου και θα την βρεις την ακρη και αυτο που ζητας.... οτι και αν καταφερεις παντως σου ευχομε παντα καλα και ασφαλη χιλιομετρα να εχεις!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgemvg Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν θα το παίξω ξερόλας... Είμαι 26 και έχω αλλάξει 3 μηχανές. Οδηγώ μηχανή 6 χρόνια. Δεν αντιλέγω ότι αν ξεκινήσεις στα 16 θα τ μάθεις καλύτερα. Γενικά οτιδήποτε ξεκινάς μικρός μαθαίνεται καλύτερα από το αν είσαι μεγάλος. Το θέμα είναι οτι καλύτερα πρέπει να ωριμάσεις (οποιοσδήποτε στην θέση σου) όχι μόνο ηλικιακά αλλά και οδηγικά. Να ξέρεις οτι σε οποιαδήποτε σχολή και να πας για να βγάλεις το δίπλωμά σου, ΔΕΝ θα σου μάθουν πως να οδηγείς την μηχανή. Το θέμα είναι πολύπλοκο όσο δεν φαντάζεσαι. Η παθητική ασφάλεια στην μηχανή είναι μόνο το κράνος ή ενεργητική όμως; Η ενεργητική είναι ένα άρτια συντηρημένο μηχανάκι και έναν οδηγό που δεν ξέρει μόνο να κάνει φρένα/γκάζια κλπ αλλά και θεωρία η οποία είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντική. Επίσης το ζελέ στο καρφάκι ή τα μαλλιά να ανεμίζουν αναστατωμένα ΔΕΝ ειναι μαγκιά, είναι ΜΑΛΑΚΙΑ. Θα μου πεις ρε φίλε τι ζόρι τραβάς εσυ; Και βέβαια τραβάω που δεν θέλω να βλέπω σπασμένα κεφάλια από μαλακίες. Οι οδηγοί κυκλοφορούν στους δρόμους καθημερινά με πληθώρα οχημάτων και συμβαίνουν διάφορα κάθε λεπτό που μιλάμε. Καλό λοιπόν θα ήταν αυτά τα διάφορα να τα μάθεις για ένα-δυο χρόνια σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον που είναι το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου. Όταν με το καλό πάρεις την μηχανούλα σου θα προσέχεις στα σημεία που έβλεπες λακούβες με το αμάξι ή θα προσέχεις συγκεκριμένες συμπεριφορές. Όταν περπατάς πεζός για το σχολείο ή για την βόλτα δεν προσέχεις λακούβες μεσα στο δρόμο....Επίσης όταν από τότε οδηγείς ξανά αμάξι θα δεις ότι θα προσέχεις αυτά που δεν θα ήθελες να σου κάνουν όταν οδηγείς το δίτροχό σου. Εγώ πάντως το άθλημα μέσα στην πόλη το παράτησα με πολύ πόνο και λυπη και λέω ακόμα με τον αδερφό μου πώς και την γλιτώσαμε και δεν πήραμε μηχανάκια μικροί... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
superyo Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Φιλε να είσαι σίγουρος οτι αν είσαι μπαταλιακό και κουζουλό (αν δλδ. θές το μηχανακι για να σπέρνεις τον τρόμο, για κόντρες και σούζες χωρίς κράνος γιατί χαλάει το φτιαγμένο χαιτικό, να οδηγάς χωρίς φώτα και φτερά, με εξάτμιση που να ξυρίζει τύμπανα, να το φτιάχνεις και να κάνεις παρέα με παπόβιες συμμορίες), οι γονείς σου το ξέρουν και δεν πρόκειται να σου πάρουν μηχανάκι και καλά θα κάνουν (για σένα και για ολους μας). Το γεγονός οτι, ενώ δεν έχεις διπλωμα και δεν το αναφέρεις καν το οτι πρέπει να βγάλεις, αλλά παρόλα αυτά "εχεις φάει κόλημμα με κάτι σούπερ 50άρια" με προιδεάζει αρνητικά.... Αν πάλι είσαι πιο κουλ, γνωρίζεις ποιά πρέπει να είναι η σωστή συμπεριφορά του οδηγού δικύκλου και το θες απλά για να μετακινείσαι, να πηγαίνεις φροντιστήριο, για καμια βόλτα κλπ....οι πιθανότητες αυξάνονται αλλά και πάλι μπορεί οι γονείς σου να πάσχουν από το σύνδρομο της Α.Α.Κ. "Αόριστης και Ανόητης Κινδυνολογίας" (δηλ. "δίκυκλο;=ΣΚΟΤΩΣΤΡΑ!", από το οποίο πάσχουν πολλοί άσχετοι, ξερόλες κλπ. άτομα εκτός πραγματικότητας δλδ. οι οποίοι έχουν και εκφέρουν γνώμη ενώ δε θα έπρεπε) το οποίο μόνο σωστός άνθρωπος και σωστός οδηγός δε σε βοηθά να γίνεις. Αν αρνούνται πεισματικά, δε μπορείς να κάνεις τίποτα, περίμενε να γίνεις 18 και μάζευε από τώρα κανα φράγκο για να βγάλεις τότε δίπλωμα μηχανής και για να χτυπήσεις καλό εργαλείο. Αυτο ακριβως, εχουν οι γονεις μου. Δεν καταλαβαινουν Χριστο. Ο, τι και να τους πω. Τελικα με κουβεντα οντως δεν βγαινει τιποτα σ'αυτες τις περιπτωσεις. Ναι, το παραδεχομαι οτι καποιοι φιλοι μου εχουν μηχανακια και ζηλευω που εγω πρεπει να μετακινουμαι με τα ποδια. Και επισης παραδεχομαι οτι κανουν μαγκιες καποιες φορες. Ομως εγω θελω το μηχανακι, οχι για τετοιες μαλακιες αλλα για διευκολυνση. Να πηγαινω προπονηση και καμια βολτιτσα. Ουτε μαγκιες ,ουτε τρεξιματα, ουτε τιποτα. Αλλα που; Ξερα κεφαλια δεν καταλαβαινουν τιποτα. Για οσους πιστευουν το ιδιο με τη μανα μου, οτι δηλ εγω μπορει να προσεχω οι αλλοι ομως οχι, εχω να πω τα εξης... Εαν, εχεις ενα καλοσυντηρημενο μηχανακι, εαν παιρνεις ολα τα απαραιτητα μετρα ασφαλειας, εαν καποιος εμπειρος οδηγος σου δειξει καποια σημεια που χρειαζονται ιδιαιτερη προσοχη, εαν οδηγεις με λογικες ταχυτητες και αν βρισκεσαι σε εγρηγορση και αποφευγεις τις κακοτοπιες, τοτε ο κινδυνος μειονεται κατα πολυ. Τωρα βεβαια μπορει να σκεφτειτε, 16 χρονων και δεν θα κανει μαλακιες; Αποκλειεται. Δυστυχως, εκει ειναι που ξεφευγει το πραγμα, εκει που χανεται η εμπιστοσυνη και αρχιζουν οι ιστοριες για αγρίους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.