dimitris2006 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 χαιρετω τους insomniacs! καταρχήν να πω οτι ποστάρω σε αυτή την κατηγορία διότι η πρόταση μου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών στο forum και συνεπώς δε μπορώ να το κατηγοριοποιήσω ακριβώς. επίσης μπορώ να σκεφτώ και ένα δεύτερο λόγο ότι πολλές φορές δημιουργούνται μικροπροβλήματα στο ινσομνια. ο λόγος για τη διαμάχη των λειτουργικών. τις περισσότερες φορές, όταν μια είδηση αναφέρεται πχ σε κάποιο προταίρημα ή ελλάτωμα των vista , ή κάποιο νέο για linux, το τοπικ εξελίσσεται σε flame που δεν έχει ουδεμία σχέση με το αρχικό περιεχόμενο της είδησης. έτσι γνώμη μου είναι να δημιουργηθεί ένα τόπικ, (ας είναι μια δημοσκόπηση η οποία θα αποτελεί απλά το κινητήριο εύνασμα) για να μπορεί ο κάθε χρήστης να υποστηρίζει - συζητά για το αγαπημένο του λειτουργικό με επιχειρήματα με αυτό τον τρόπο θα λυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα (κατ εμε), αυτό του οφφτοπικ σε κάθε είδηση. Κάτι που είναι πολύ κουραστικό για έναν εξωτερικό αναγνώστη να θέλει να διαβάσει μια είδηση και να διαβάζει τελικά γιατί το ένα λειτουργικό είναι καλύτερο από ένα άλλο σίγουρα μπορεί να υπάρχουν μικροπροβλήματα όπως το section της δημοσκόπησης κ.α. που πιστεύω οτι μπορούν να επιλυθούν. αυτή είναι η αρχική σκέψη μου, πείτε και εσείς τη γνώμη σας, εάν είστε σύμφωνοι σε μια τέτοια προσπάθεια
parsifal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 "Men will be men". Και "OS fanboys will be OS fanboys", θα συμπλήρωνα. Αντιλαμβάνομαι ότι «πονάς» το subforum των ειδήσεων και ίσως ένας παραπάνω λόγος γι' αυτό είναι ότι αποτελούν και κομμάτι της «βιτρίνας» του Insomnia στην portal page. Αλλά πώς η δημιουργία απλώς ενός OS poll/thread θα απομάκρυνε από τα threads των OS-related ειδήσεων, μέλη που έχουν σκοπό να πηγαίνουν την κουβέντα εκεί που θέλουν; Ο μόνος τρόπος που βλέπω προσωπικά ως λύση σε αυτό το θέμα είναι να γίνει πολύ πιο αυστηρό το moderation, κάτι που θα ήταν ίσως άδικο γιατί στις πλείστες των περιπτώσεων δεν πρόκειται περί ξεκαθαρά offtopic posts. Βέβαια, υπάρχει πάντα και το report, όταν κάποιος κρίνει ότι ορισμένα posts εσκεμμένα οδηγούν σε offtopic μονοπάτια, σε flames και λοιπές ασχήμιες.
dimitris2006 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 parsifal απλως βλεπω οτι θα βοηθουσε αυτο το τοπικ καθως οι περισσοτεροι εχουν μαζεμενα καποια πραγματα και βρισκουν την ευκαιρια σε μια "σχετικη" ειδηση να τα σκορπανε δημιουργωντας οφφτοπικ και flames. εαν υπαρχει το τοπικ με αυτο το σκοπο νομιζω οτι θα εχουμε πολυ λιγοτερες παρομοιες περιπτωσεις. επισης οταν μια ειδηση ξεφευγει απο την ουσια της, και αυτο φαινεται ξεκαθαρα απο τα ποστ, τοτε να διαγραφονται και να υπενθυμιζεται το τοπικ που προτεινω. πραγματικα δε ξερω πως θα δουλεψει αυτο αλλα νομιζω οτι πρεπει να βρεθει μια λυση. καθημερινα και εγω αλλα και εσεις που εχετε και μια αρμοδιοτητα παραπανω καθως και πολλα μελη σπαταλαμε πολυ χρονο απο την καθημερινοτητα μας στο ινσομνια και πιστευω οτι ενας ξεκαθαρισμος απο αχρηστα ποστς ειναι απαραιτητος. αυτη ειναι η γνωμη μου, δηλαδη οτι πρεπει να βρεθει μια λυση, προτεινα μια, αναμενω και απο σενα αλλα και απο τα μελη την αποψη τους πανω σε αυτη αλλα και αλλες προτασεις για τη λυση του προβληματος
parsifal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Πάλι δεν κατάλαβα: Προτείνεις τη δημιουργία ενός thread όπου θα επιτρέπεται αβέρτα offtopic και flaming περί λειτουργικών συστημάτων; Αυτό δεν είναι «σκούπισμα και πέταμα κάτω από το χαλάκι»; Εγώ ανέφερα μία πιθανή λύση: Αυστηρότερο moderation στο Lobby και στις Ειδήσεις, με βοήθεια από τα μέλη. Δηλαδή: δεν υποκύπτουμε στον πειρασμό να απαντήσουμε σε offtopic/flamebait posts (όσο «έξυπνο» κι αν νομίζουμε ότι είναι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας να γράψουμε). Αντ' αυτού, υποβάλλουμε report και αναμένουμε. Αλλά δεν ξέρω πόσο καλό θα έκανε κάτι τέτοιο στο κλίμα του Insomnia. Και, για να πω την αμαρτία μου, δε θεωρώ ότι είναι πολλά τα μέλη που μπορούν και τελικά γράφουν ένα σοβαρό και εμπεριστατωμένο σχόλιο σε thread είδησης. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου φυσικά, έχω γράψει κι εγώ ελαφρότητες κατά καιρούς...
dimitris2006 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Πάλι δεν κατάλαβα: Προτείνεις τη δημιουργία ενός thread όπου θα επιτρέπεται αβέρτα offtopic και flaming περί λειτουργικών συστημάτων; Αυτό δεν είναι «σκούπισμα και πέταμα κάτω από το χαλάκι»; οχι, οχι στο thread αυτο ο καθενας να μπορει να γραψει για το λειτουρικο του με επιχειρηματα , οχι αβερτα οτι του κατεβει Εγώ ανέφερα μία πιθανή λύση: Αυστηρότερο moderation στο Lobby και στις Ειδήσεις, με βοήθεια από τα μέλη. Δηλαδή: δεν υποκύπτουμε στον πειρασμό να απαντήσουμε σε offtopic/flamebait posts (όσο «έξυπνο» κι αν νομίζουμε ότι είναι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας να γράψουμε). Αντ' αυτού, υποβάλλουμε report και αναμένουμε. Αλλά δεν ξέρω πόσο καλό θα έκανε κάτι τέτοιο στο κλίμα του Insomnia. ναι και αυτο θα μπορουσε να κανει καλυτερα τα πραγματα. αλλα για πες ενα παραδειγμα ομως πως μπορει να χαλασει το κλιμα στο ινσομνια; Και, για να πω την αμαρτία μου, δε θεωρώ ότι είναι πολλά τα μέλη που μπορούν και τελικά γράφουν ένα σοβαρό και εμπεριστατωμένο σχόλιο σε thread είδησης. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου φυσικά, έχω γράψει κι εγώ ελαφρότητες κατά καιρούς... ολοι μας γραφουμε ελαφροτητες, αλλο ομως αυτο και αλλο εντελως ακυρα πραγματα επιθετικα πολλες φορες και ετοιμα να ξεκινησουν ενα flame...
parsifal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 αλλα για πες ενα παραδειγμα ομως πως μπορει να χαλασει το κλιμα στο ινσομνια; Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου τώρα, πίστευα ότι θα διαισθανθείς για τί πράγμα μιλάω. Το Insomnia δεν είναι κανένα «αποστειρωμένο» forum, έχει ένα αρκετά παρεΐστικο κλίμα, με αρκετή ανοχή. Το να σφίξουμε τα λουριά η ομάδα διαχείρισης και να αρχίσουμε να διαγράφουμε posts, να μοιράζουμε ποινές και bans περισσότερα από ο,τι πριν είναι εύκολο, απλά κλικς με το ποντίκι. Θέλουμε όμως να πάνε τα πράγματα προς τα εκεί; Τέλος πάντων, με πιάνει αφόρητη πολυλογία σε θέματα που έχουν να κάνουν με το forum. Είχα γράψει αρχικά ένα σωρό ακόμη πράγματα πριν στείλω αυτό το post, τα οποία τελικά έσβησα. Ας διαβάσουμε και καμιά άλλη γνώμη...
antonl Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Σαν ιδέα είναι ενδιαφέρουσα αλλά πραγματικά έχω ΒΑΡΕΘΕΙ τις μονομαχίες WinXP-WinVista-Linux (και Mac ενίοτε). Υπάρχουν πολλά και κάθε μέρα δημιουργούνται νέα topics τα οποία γίνονται πεδία μάχης για τα OS. Στη συντριπτική πλειοψηφία το topic (αυτό καθαυτό) δεν ευνοεί την άμεση αντιπαράθεση αλλά μετά τις 2-3 πρώτες ontopic απόψεις που θ ακουστούν, αρχίζει το flaming. Και φυσικά μετά την 2η-3η σελίδα αναμασώνται οι ίδιες, επαναλαμβανόμενες απόψεις. Επίσης νομίζω ότι το moderation θα είναι σχετικά δύσκολο αν είναι επιθυμητό να κρατηθεί ένα επίπεδο. Αν είναι να λυθεί το πρόβλημα (offtopic σε άλλα threads) που αναφέρει ο Δημήτρης στο πρώτο post, είμαι υπέρ αλλά δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για το αποτέλεσμα
pluss Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Την πρόταση του dimitri2006, την βρίσκω πολύ καλή.... Βέβαια, antonl δεν έχεις καθόλου άδικο, γιατί οι αντιπραθέσεις είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που συμβαίνουν σε τέτοιου είδους θέματα, που θα αποφευχτούν όμως, μόνο με τη πολύ προσπάθεια από τα μέλη . Πώς όμως να ελεγχτούν τόσα μέλη ;
PCFUN Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 ρε παιδία , συγνωμη και για την απορία αλλά πως μπορείς να ανοιξείς ενα νεο θέμα- δημοσκόπηση. Στις επιλόγες δεν είδα τέτοια δυνατότητα
antonl Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 ρε παιδία , συγνωμη και για την απορία αλλά πως μπορείς να ανοιξείς ενα νεο θέμα- δημοσκόπηση. Στις επιλόγες δεν είδα τέτοια δυνατότητα Δε μπορείς. Θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον αρμόδιο για να το κάνει για σένα. Πού κολλάει αυτό με το παρόν thread;
PCFUN Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Ο.Κ ευχαριστώ. δε κολάει και πολύ αλλα το γραψα εδω για να μην ανοιγω νεο θέμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.