Προς το περιεχόμενο

font προβλημα σε Flash CS3

Geogouz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς θα ήθελα να πω ένα μεγάλο Χαίρεται σε όλους τους χρήστες και επισκέπτες του Insomnia και παρακαλώ συγχωρέστε με που θα μακρηγορήσω άλλα είναι το πρώτο μου post εδώ :-D.Μήνες τώρα επισκέπτομαι το forum και μπορώ να ομολογήσω πως εδώ έχω βρει λύσεις άπυρες φορές σε προβληματισμούς που μου προεκύψαν.Τις περισσότερες δε φορές με προετοίμασε ώστε να αντιμετωπίσω προβλήματα που θα εμφανιζόντουσαν στο μέλλον!

Οπότε να τώρα βρίσκω την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω.

Πρόσφατα αποφάσισα να αρχίσω δηλά-δηλά να κατασκευάζω ένα site.Μέχρι το σημείο,όπου και βρίσκομαι τούτη τη στιγμή και δεδομένου ότι δεν κατέχω και πολλά από προγραμματιστικοσχεδιαστικές web γνώσεις,φυσικό είναι να έχω κοπιάσει πάρα πολύ.Χαλάλι όμως,προτιμώ να προσπαθήσω και στο τέλος να απολαύσω τούς καρπούς των κόπων μου και τον ιδρώτα της εργασίας μου.Δεν θα ήθελα να ξοδέψω και άλλα λεφτά για κάποιον ώστε να μου το φτιάξει!!

Στην παρούσα φάση όμως βρίσκομαι σε ένα αδιέξοδο,από το οποίο και δεν μπορώ να βγω ότι και να κάνω!!Έχω ψάξει απεριόριστες ώρες σε συζητήσεις για μία λύση,άλλα τίποτε.Και στο Insomnia ακόμα που έψαξα εξονυχιστικά δεν κατάφερα να βρω μία λύση που να με ικανοποιεί.Να'μαι λοιπόν εδώ και σας παραθέτω τον εξής προβληματισμό μου.

Καταρχάς,όπως και προείπα,οι γνώσεις μου στον τομέα αυτό είναι ελάχιστες.Βέβαια μεράκι έχω και μαθαίνω!Αργά μεν σταθερά δε.Χρησιμοποιώ κυρίως το Dreamweaver CS3 για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας,του οποίου και έχω "ψιλό" πάρει τον αέρα.

Θέλω όμως να χρησιμοποιήσω ως intro του site και ένα ωραίο flashaki που βρήκα ψάχνοντας.Το flash αυτό είναι ελεύθερο προς edit ώστε να βάλω εγώ εκεί τα στοιχεία της αρεσκείας μου.Καλεί από κάποια .txt αρχεία κάποιες εντολές από ότι καταλαβαίνω και κάνοντας edit σε αυτά τα .txt, αλλάζει και το τελικό αποτέλεσμα στο flash.Αρχικά πήγα να γράψω κάποια πράγματα στα .txt με ελληνικούς χαρακτήρες,αλλά είδα πως εάν δεν έγραφα και font Arial Greek ανάμεσα στις εντολές των .txt,σωστή εμφάνιση δεν είχα!!Συγχρόνως όμως ήθελα και να αλλάξω και χρωματισμούς και διάφορα άλλα,αλλά μέσα από τα .txt τέτοια επιλογή δεν είχα.Αφού το έκανα λοιπόν decompile με το Flash Decompiler Trillix,προσπάθησα και κατάφερα στη συνέχεια να το επεξεργαστώ με το Flash SC3.Όταν όμως έκανα export movie,παρατήρησα πως ένω είχα διορθώσει τις αλλαγές που ήθελα,επί της ουσίας δεν δούλευαν πια οι ελληνικές γραμματοσειρές.Και ας είχα και Arial Greek στα .txt.Μόνο τα αγγλικά fonts.Να σημειώσω πως εάν στα .txt δεν έγραφα font "Arial" ή "_sans",δεν δούλευαν ούτα καν οι Αγγλικοί!:shock:

Από ότι κατάλαβα διαβάζοντας,κάτι φταίει με τη Unicode γραμματοσειρά?:whistle: Μπορεί να λέω και βλακείες ,πάντως δεν κάθομαι να σας πω ποιες ήταν οι προσπάθιές μου να το κάνω να δουλέψει γιατί θα σας τρομάξω :lol: . Και το ωραίο είναι πως το μόνο που κατάφερα είναι μία τρύπα στο νερό.

Οι εντολές του .txt είναι τέτοιας μορφής :

>&yourcompany=<P ALIGN="RIGHT"><FONT FACE="Arial" SIZE="20" COLOR="#BED2DF"><A REF="http://www.blabla.com"><B>Name</B></A></FONT>
&Button1=<P ALIGN="RIGHT"><FONT FACE="Arial" SIZE="20" COLOR="#FFCC00"><B>skill</B></FONT>
&Button2=<P ALIGN="RIGHT"><FONT FACE="Arial" SIZE="20" COLOR="#FFCC00"><B>ελληνικά</B></FONT>
&Button3=<P ALIGN="RIGHT"><FONT FACE="Arial" SIZE="11" COLOR="#FFCC00"><B>στοιχεία</B></FONT>
&Button4=<P ALIGN="RIGHT"><FONT FACE="Arial" SIZE="11" COLOR="#FFCC00"><B>Links</B></FONT>
&Button5=<P ALIGN="RIGHT"><FONT FACE="Arial" SIZE="11" COLOR="#FFCC00"><B>φαγητο</B></FONT>

Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι που θα μπορούσε να μου φωτίσει το δρόμο, ας μου απαντήσει.Εάν θέλετε να σας δώσω και το e-mail μου για μία πιο άμεση επικοινωνία.

Ευχαριστώ

*Συγνώμη άλλη μία φορά για τη μακρηγορία

Δημοσ.

Δοκίμασε τις ελληνικές λέξεις να της γράψεις με το char entity τους. Δηλαδή

>ελληνικα -> ελληνικα

Δές το πινακάκι κάτω με τα ελληνικά γράμματα και τις αντιστοιχίες τους.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_XML_and_HTML_character_entity_references

Σίγουρα γίνεται και αλλιώς αφού τα γράφεις σε html απλά δε ξέρω τι θα διαβάζει το flash.

Δημοσ.
Δοκιμασες να κανεις embedd τις γραμματοσειρες σε dynamic texts?

Σωστά σου γράφει ο panosony. Απλα πήγαινε στο text field στο flash απο τα properties και βρες το btn embed εκεί επέλεξε τα Greek και δώσε ok και κατά πάσα πιθανότητα όλα θα είναι οκ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...