fotitsas Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Ειμαι αρχαριος ακομα στον προγραματισμο και ιδιετερα στην C++. Στα προγραματα που εχω δει μεχρι τωρα στην αρχη χρισιμοποιουν την εντολη "#include<iostream>" (η κατι σαν αυτο) θα ηθελα να μου εξηγησει οποιος ξερει τι κανει αυτη η εντολη και εκτος απο το iostream τι αλλο υπαρχει
Blondeamon Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 H εντολή αυτή ουσιαστικά εισάγει τις βιβλιοθήκες που χρειάζεσαι για να καλέσεις μερικές απο τις πολύ βασικές συναρτήσεις που θέλει κάθε πρόγραμμα C++. Αναφέρομαι σε συναρτήσεις εισόδου και εξόδου. cin (για είσοδο δεδομένων), cout (για έξοδο) κλπ είναι 2 απτις συναρτήσεις που εμπεριέχονται εκεί μέσα. iostream This class combines the input capabilities of the istream class with the output capabilities of the ostream class. It is the base class for three other classes that also provide input and output capabilities: * iostream_withassign - to assign another stream (such as an fstream for a file) to an iostream object. * strstream - a stream of characters stored in memory. * fstream - a stream that supports input and output.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Ειμαι αρχαριος ακομα στον προγραματισμο και ιδιετερα στην C++.Στα προγραματα που εχω δει μεχρι τωρα στην αρχη χρισιμοποιουν την εντολη "#include<iostream>" (η κατι σαν αυτο) θα ηθελα να μου εξηγησει οποιος ξερει τι κανει αυτη η εντολη και εκτος απο το iostream τι αλλο υπαρχει Ειναι πολυ απλα ενα header αρχειο που χρησιμοποιειται για input/output (εισοδος/εξοδος δεδομενων, π.χ., εισοδος ειναι το πληκτρολογιο, εξοδος η οθονη!) στην C++. iostream, λοιπον απο (i)nput(εισοδος) (o)utput(εξοδος) stream(ροη) δεδομενων (προς και απο τον υπολογιστη). Καλο θα ηταν να παρεις ενα βιβλιο C++ ή C και να αρχισεις το διαβασμα, γιατι ετσι δεν θα κανεις δουλεια!
zozeo Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Η C++ οπως και ολες οι γλωσσες προγραμματισμου χρησιμοποιουν αρχεια γνωστα ως βιβλιοθηκες(εξ-ελληνιστη). Αυτα τα αρχεια ουσιαστικα για να καταλαβεις περιεχουν κωδικα γραμμενο τις πιο πολλες φορες στην γλωσσα που χρησιμοποιεις απαραιτητο για να εποικηνωνισει με συσκευες του συστηματος. Παραδειγμα γιατι αμφιβαλλω αν καταλαβες αυτα που λεω. Στα προγραμματα που πιθανον να γραφεις τωρα πλεον σιγουρα θα χρησιμοποιεις τις πολυ γνωστες εντολες cout και cin. Αυτες οι εντολες τυοωνουν και διαβαζουν κατι αντιστοιχα, για να γινει αυτο καποιο κομματι της C++ χρειαζεται να εποικηνωνησει με τα αντιστοιχα τεχνικα μελη του υπολογιστη σου. Αυτο που ουσιαστικα κανει η εντολη include ειναι να συμπεριλαβει αυτες τις απαραιτητες βιβλιοθηκες που χρειαζεται το προγραμμα σου για να κανει αυτο που του ζητας. Οταν αργοτερα εμβαθυνεις θα δεις οτι θα χρησιμοποιησεις και αλλες κλασσικες βιβλιοθηκες οπως πιθανον και να δημιουργησεις δικες σου για να χρησιμοποιεις κομματια κωδικα που ειναι Generic και μπορει να σου φανουν χρησιμα σε πολλες εφαρμογες. Ελπιζω εστω και με αυτο τον ακαταλαβιστικο τροπο που σου απαντησε να καταλαβες κατι. Ειμαι αρχαριος ακομα στον προγραματισμο και ιδιετερα στην C++.Στα προγραματα που εχω δει μεχρι τωρα στην αρχη χρισιμοποιουν την εντολη "#include<iostream>" (η κατι σαν αυτο) θα ηθελα να μου εξηγησει οποιος ξερει τι κανει αυτη η εντολη και εκτος απο το iostream τι αλλο υπαρχει
fotitsas Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Ένταξη κατάλαβα τι κάνει το iostream ευχαριστώ που μου το αναλύσατε μήπως έχετε να μου προτείνετε κανένα βιβλίο για την C++
Evgenios1 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδια , τo #include δεν ειναι εντολη του προ-επεξεργαστη και στην ουσια λεει στο προγραμμα να σιμπεριλαβει το σικγεκριμενο αρχειο (<διαδρομη που εχουμε ορισει>,"διαδρομη που βρισκετε το σικγεκριμενο αρχειο")? Η τα εχω καταλαβει λαθος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.