pug_f_e Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ... ρε παιδια εχω κανει αναβαθμιση απο 2 σε 24 τη γραμμη μου και η γραμμη δουλευει στα 8 Λεω θα φταιει το Modem( oyte kan router δεν ηταν , το ειχα απο την 768 συνδεση) Τελος παντων σημερα μου φερανε και το Router Και παλι τα ιδια... Παιρνω τηλ και μου λεει οτι μπορει να μη συγχρονιζει και να φταει η περιοχη.. και θα μου το υποβιβασουν στα 8... Ε τι να το κανω??? Πρεπει εγω τωρα να μεινω στα 8mbps με 26,5 ευρω/μηνα για 6 μηνες ???? Στο κωλοσιτε τους , που πατας για να δεις αν υπαρχει γραμμη στην περιοχη σου, εμφανιζει 24...mbps AΣε που διπλανες οικοδομες , παραδιπλανες, απεναντι εχουν πολυ μεγαλυτερες ταχυτητες... ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ????
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 πόσα db downstream line attenuation έχεις? το βλέπεις από το menu του router στα στατιστικά της γραμμής...
hristos 22 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Φιλε οτι εταιρια και να εβαζες το ιδιο θα επιανες...τουλαχιστον σου λεει δεν παει παραπανω πληρωσε αυτα....ετσι? Ειναι καθαρα θεμα γραμμης..εισαι μακρια απο βρονχο ο θορυβος τησ γραμμης σου ειναι μεγαλος και συντονιζεις στα 8mbps.... Για να το δεις αυτο πρεπει να κοιταξεις στο router σου το S/N Margin που πρεπει να ειναι για να μην εχεις αποσυντονισμους οριακα πανω κατω down/7db min και το line attenuation που οσο μεγαλυτερο αριθμο εχεις στο down τοσο ποιο μακρια εισαι απο το βρονχο..px με 30 θα ησουν γυρω στα 15mbps. Γιαυτο λοιπον ειναι καθαρα θεμα γραμμης Δεν ξερω κατα το ποσο σε διαφωτησα αλλα δεν μπορω να στο κανω ποιο απλα
mchatz Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Kατ αρχήν... πρίν από κάθε "xx mbps" μπάινει η λέξη "ΕΩΣ"...κανένας σε σου λέει με εγγύηση οτι θα έχεις τόση ακριβώς ταχύτητα....Πόσο απέχεις απο το DSLAM, τι ποιότητα χαλκού έχεις, τι απώλειες έχουν τα καλώδια, η εγκατάσταση του σπιτιού σου, παρεμβολές etc etc....Ουτε ο χρήστης προσέχει το ΕΩΣ....ουτε ο provider θεωρεί σκόπιμο να σου εξηγήσει.... Τώρα για το θέμα σου, αν είναι ΤΟΣΟ μεγάλη η διαφορά ταχύτητας συγχρονισμού, τσέκαρε πρώτα αν ο ΟΤΕ σε έχει βάλει στο ΣΩΣΤΟ port με τη ΣΩΣΤΗ ταχύτητα (αν και ξαναλέω δεν αποκλείεται να έχεις αρκετές απώλειες).... Εμένα προσωπικά, 2 φορές σε δύο διαφορετικές συνδέσεις με είχαν βάλει σε λάθος ταχύτητα και συγχρόνιζα πολύ χαμηλότερα, και προσπαθούσαν να με πείσουν οτι 60% απώλειες ήταν απόλυτα φυσικολογικές....χρειάστηκε αρκετό κυνήγι για να τους πείσω να με αλλάξουν!!! κι εγώ με άλλο provider τώρα, απο τα 24 συγχρονίζω στα 16-17...σε πιό λογικά πλαίσια.... Καλή τυχη!!!
parsifal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Λεω θα φταιει το Modem( oyte kan router δεν ηταν , το ειχα απο την 768 συνδεση) Τελος παντων σημερα μου φερανε και το Router Και παλι τα ιδια... Ποιο router είναι; Το έχεις ρυθμίσει να παίζει σε ADSL2+ mode ή έχει μείνει να κλειδώνει σε απλό ADSL1... ;
talisman Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Επειδη τις τελευταιες μερες ειχα μειωμενη ταχυτητα στην 24αρα γραμμη (απο 19.5 σε 14 ) το δηλωσα στον ΟΤΕ.Σημερα το πρωι με πηραν τηλεφωνο και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει προβλημα στην γραμμη μου και οτι συγχρονιζω στα 17.700(κατι που ειδα και εγω στο ρουτερ μου)Τους ειπα οτι παλια συγχρονιζα στα 18.700.Μου ειπαν οτι αυτο δεν καθοριζεται απο αυτους και γινεται αυτοματα.Τελικα ο συγχρονισμος εξαρταται απο τον ρουτερ η απο αυτους ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 ο συγχρονισμός μπορεί να πέσει επειδή πχ έβαλε αρκετός κόσμος στην γειτονιά adsl...aka cross talking
parsifal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Τέτοιες (και ακόμη μεγαλύτερες) διαφορές στην ταχύτητα κλειδώματος οφείλονται συνήθως σε crosstalk (παρα-διαφωνία) που παίζει μεταξύ των βρόχων διαφορετικών συνδρομητών. Σίγουρα, συνδρομητές Full LLU θα έχουν παρατηρήσει ότι αν ήταν από τους πρώτους που πήγαν σε ιδιόκτητα δίκτυα στην περιοχή τους αρχικά κλείδωναν ψηλά. Όσο περνούσε όμως ο καιρός (και αυξάνονταν οι συνδρομητές στην περιοχή τους) άρχισαν να κλειδώνουν σε όλο και χαμηλότερες ταχύτητες. Δεν υπάρχει εύκολη λύση σε αυτό το θέμα, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε για Fiber-To-The-Neighborhood ή Fiber-To-The-Building δίκτυα. Επίσης, όπου μπαίνουν miniDSLAMs σε αστικές περιοχές, τα πράγματα είναι συνήθως καλύτερα. Pro-tip: Όσοι έχετε router με ρυθμιζόμενο target SNR, μπορείτε να θυσιάσετε μερικά Mbps για να έχετε σταθερότερη σύνδεση. Αλλά τί λέω, εδώ κλαψουρίζουμε όταν πέφτουμε μερικές εκατοντάδες Kbps...
pug_f_e Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπον πηρα τηλ και τους εκραξα λιγο και τωρα κατεβαζω με 1.5 mb/δευτερολεπτο... Βεβαια σε κατι τεστ (και καλα) που εχει στο ιντερνετ , αλλου μου βγαζει 5800 kbps, αλλου 13.000 kbps ,(THΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΝΤΑ,ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ), αλλα εγω κατεβαζω με 1,5 mb/ δευτερολεπτο Δηλαδη τι ταχυτητα ειμαι??? Που μπορω να δω αλλου τι ταχυτητα εχω??
pug_f_e Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Παλια με το μοντεμ, εγβαινε και το εικονδιακι και ελεγε στα ποσα συνδεομαι Τωρα, δεν βγαινει(οχι οτι οσο ελεγε θα ειχα κιολας, αλλα τουλαχιστον να ξερω..) Συνδεεται στα 24 ή πιο κατω?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 τα speedtests είναι αναξιόπιστα για γραμμές πάνω από 2mbit... για να δεις πόσο συγχρονίζει το router πρέπει να μπεις στο web config του... για να δεις πόσο πραγματικά κατεβάζεις, βάζεις έναν download manager και κατεβάζεις από sites όπως της Nvidia, ATI, Microsoft...
tsakonas Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Αφου τωρα κατεβαζεις με 1.5MBps εισαι οκ μη το ψαχνεις αλλο, δεν παει παραπανω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 αναλόγως τον συγχρονισμό του και αν έχει download manager...
pug_f_e Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 oχι εxω πλεον το μοντεμ-ρουτερ του (Π)ΟΤΕ , το baudtec. Και ναι για να το δοκιμασω, κατεβασα drivers απο nvidia. Εκει πιανει 1,5 mbps αν αλλαξω ρουτερ, υπαρχει περιπτωση να παει γρηγοροτερα?? μπααα ε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.