Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή Μνήμης σε Fujitsu Siemens Amilo Li1718

dr_giwrgos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εδώ και ένα χρόνο ένα Laptop Fujitsu-Simenes Amilo Li 1718

Μου πέρασε απο το μυαλό να κάνω αναβάθμιση της μνήμης του απο το υποτιθέμενο

1GB μνήμης RAM(περίπου 893ΜΒ) στο μέγιστο δυνατό που είναι 2GB.

Το κόστος είναι περίπου 30-35 ευρώ.

Αξίζει τον κόπο??

Δημοσ.
Το εκανα στον δικο μου Amilo Pi1536 και το μηχανημα μεταμορφωθηκε,δεν θα το πιστευα αν δεν το εβλεπα.Στο προτείνω

Σε τι σημεία είδες βελτίωση στο pc, γιατί θέλω και εγώ να προσθέσω μνήμη σε ένα Xi 1546, τι μνήμη έβαλες;

Δημοσ.

Η προσθήκη RAM πρακτικά αποφορτίζει τον υπολογιστή από τη συνεχή λειτουργία, μιας και τα δεδομένα που επεξεργάζεται αποθηκεύονται εκεί για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από το σύστημα.

Ετσι αυξάνοντας τη μνήμη του συστήματος ο επεξεργαστής κατά έναν τρόπο "αφοσιώνεται" στο έργο του και όποτε χρειάζεται να πιεστεί αποκρίνεται ταχύτερα.

Αυτή την ταχύτερη απόκριση λαμβάνουμε εμείς οι χρήστες και θεωρούμε ως αύξηση ταχύτας, που ουσιαστικά δεν ισχύει μιας και το σύστημά μας παραμένει το ίδιο γρήγορο όμως είναι πιο "ανάλαφρο".

Στους νεότερους φορητούς τοποθετούμε SO DIMM DDR2 όμως σε παλαιότερα μοντέλα μπαίνουν SO DIMM. Συμβουλεύεσαι το manual του κατασκευαστή για τον τύπο μνήμης που δέχεται ο φορητός σου και αγοράζεις ανάλογα, ή μας λες και προτίνουμε αν θέλεις.

Δημοσ.
Η προσθήκη RAM πρακτικά αποφορτίζει τον υπολογιστή από τη συνεχή λειτουργία, μιας και τα δεδομένα που επεξεργάζεται αποθηκεύονται εκεί για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από το σύστημα.

Ετσι αυξάνοντας τη μνήμη του συστήματος ο επεξεργαστής κατά έναν τρόπο "αφοσιώνεται" στο έργο του και όποτε χρειάζεται να πιεστεί αποκρίνεται ταχύτερα.

Αυτή την ταχύτερη απόκριση λαμβάνουμε εμείς οι χρήστες και θεωρούμε ως αύξηση ταχύτας, που ουσιαστικά δεν ισχύει μιας και το σύστημά μας παραμένει το ίδιο γρήγορο όμως είναι πιο "ανάλαφρο".

Στους νεότερους φορητούς τοποθετούμε SO DIMM DDR2 όμως σε παλαιότερα μοντέλα μπαίνουν SO DIMM. Συμβουλεύεσαι το manual του κατασκευαστή για τον τύπο μνήμης που δέχεται ο φορητός σου και αγοράζεις ανάλογα, ή μας λες και προτίνουμε αν θέλεις.

Η συμβουλή σας και η πρότασης σας θα μου ήταν χρήσιμες.

Αυτή τη στιγμή έχω ένα Amilo Xi 1546 που έχει δύο θέσεις για μνήμες και φοράει δύο μνήμες των 512mb στα 533hz αν δε κάνω λάθος.

Θα ήθελα να πάω στα 2GB σε σύνολο μνήμης τι ακριβώς θα ήταν καλύτερο να κάνω;;

Να βγάλω τις δύο μνήμες που έχει επάνω και να βάλω μία των 2GB ή να αφήσω τη μία που έχει και να προσθέσω και μία των 2GB και να πάω σε σύνολο 2,5GB;;

Με τη μνήμη αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554739 θα είμαι εντάξει ή έχετε να προτείνεται κάτι άλλο;;

Δημοσ.

Να βαλεις καλυτερα 2 ωστε να εκμεταλευτεις το dual channel.

Ειμαι και εγω κατοχος του li1718 και η αληθεια ειναι οτι δεν ειδα αρκετα μεγαλη διαφορα επιδοσεων στα vista (business) παρολα αυτα αξιζει να τη βαλεις ωστε να γλιτωσεις το lag Που δημιουργει ο δισκος που θελω να πιστευω οτι ειναι πηγη κακου για την γρηγορη πλοηγηση μεσα στον υπολογιστη, θελω να πω οταν ψαχνεις αρχεια, οταν ζητας να ανοιξει καποιο προγραμμα.Εκει θα δεις μεγαλη βελτιωση οποτε προχωρα

Εγω εβαλα τις απλες και φθηνες kingston στα 667Mhz.

Δημοσ.
Να βαλεις καλυτερα 2 ωστε να εκμεταλευτεις το dual channel.

Ειμαι και εγω κατοχος του li1718 και η αληθεια ειναι οτι δεν ειδα αρκετα μεγαλη διαφορα επιδοσεων στα vista (business) παρολα αυτα αξιζει να τη βαλεις ωστε να γλιτωσεις το lag Που δημιουργει ο δισκος που θελω να πιστευω οτι ειναι πηγη κακου για την γρηγορη πλοηγηση μεσα στον υπολογιστη, θελω να πω οταν ψαχνεις αρχεια, οταν ζητας να ανοιξει καποιο προγραμμα.Εκει θα δεις μεγαλη βελτιωση οποτε προχωρα

Εγω εβαλα τις απλες και φθηνες kingston στα 667Mhz.

'Οταν λες να βάλω δύο εννοείς φαντάζομαι δύο του 1GB;

Η αλλαγή τους γίνεται εύκολα ή πρέπει να το πάω κάπου;

Δημοσ.

σορρυ για τη λαθος εκφραση, ναι εννοω 2 του ενος γιγα.

Δε γνωριζω πως ειναι απο σενα απο κατω αλλα σε μενα τουλαχιστον και σε ενα αλλο fs Που εβαλα μνημη το γυρνας αναποδα ξεβιδωνεις 5-6 βιδες και βγαζεις το μεγαλο καπακι και εκει απλα βλεπεις πλεον τις μνημες που τις κρατας 2 μεταλλακια δεξια αριστερα και τα ανοιγεις λιγο οποτε ξεκουμπωνουν και ανασυκωνονται οι μνημες και τις βγαζεις, προσοχη οταν θα βαλεις τις νεες μνημες θελει γιγο πιεση, οχι κατι τρομακτικο.

Ολα αυτα σε 2 λεπτα εχουν τελειωσει ωραια και απλα και φυσικα χωρις να χασεις την εγγυηση επειδη το ανοιξες

Δημοσ.

για τον xi 1546:

φοράει S0- Dimm DDR II SDRAM - 533 MHz PC2-4300 . Βάλε τα 2mb αν έχεις vista, οπωσδήποτε :)

για Li 1718

S0dimm- DDR II SDRAM -533/667 ισχύει το ίδιο :)

για περισσότερες πληροφορίες, η Kingston (http://www.kingston.com) έχει ένα εργαλείο εύρεσης μνήμης για αρκετά μοντέλα :) πάντως, να ξέρεις οτι πολλές φορές υπάρχουν ασυμβατότητες σε μνήμες (είχα πάρει μερικές φορές μνήμες μάρκας xxxxxxxx που παρά τα specifications δε δούλεβαν στα δικα μου λαπτοπ!!!)επίσης λίγη προσοχή μην κάψεις τις μνήμες στην αλλαγή -απο στατικά φορτία (αντιστατικό βραχιολάκι, μη φοράμε μάλλινα ή συνθετικά, οχι πλαστικά παπούτσια....καλά το παρακάνω λίγο, αλλά πιάσε καλού κακου κάτι μεταλλικό (σαν γείωση) πρίν αγγίξεις τα chipakia με τα χερια!

Δημοσ.
σορρυ για τη λαθος εκφραση, ναι εννοω 2 του ενος γιγα.

Δε γνωριζω πως ειναι απο σενα απο κατω αλλα σε μενα τουλαχιστον και σε ενα αλλο fs Που εβαλα μνημη το γυρνας αναποδα ξεβιδωνεις 5-6 βιδες και βγαζεις το μεγαλο καπακι και εκει απλα βλεπεις πλεον τις μνημες που τις κρατας 2 μεταλλακια δεξια αριστερα και τα ανοιγεις λιγο οποτε ξεκουμπωνουν και ανασυκωνονται οι μνημες και τις βγαζεις, προσοχη οταν θα βαλεις τις νεες μνημες θελει γιγο πιεση, οχι κατι τρομακτικο.

Ολα αυτα σε 2 λεπτα εχουν τελειωσει ωραια και απλα και φυσικα χωρις να χασεις την εγγυηση επειδη το ανοιξες

Αν βάλω μία 2GB στα 667 Mhz και αφήσω και μία από αυτές που έχει ήδη 512Μb στα 533 Mhz, δε θα δουλεύει σωστά;; Γιατί έτσι θα έχω περισσότερη συνολική μνήμη...

Δημοσ.

Θα δουλέψει μια χαρά, απλά θα κατεβάσει τον χρονισμό στα 533 και όλα οκ.

Τώρα το τι αξίζει περισσότερο να κάνεις δηλαδή 2,5GB ή 2GB Dual Channel...επειδή οι διαφορές στην ταχύτητα θα είναι ελάχιστες κάνε ότι σου αρέσει. Δύσκολα θα καταλάβεις διαφορά.

Εγώ πάντως θα ψήφιζα μεγαλύτερη χωρητικότητα, οπότε 2 + 512.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...