x_vagos_x Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω έναν iMac 24". Μπορώ να διαθέσω το πολύ 2000?, και έχω κάποιες απορίες. Αρχικά σχετικά με το ποιο κατάστημα [ηλεκτρονικό και μη] να προτιμήσω. Εως τώρα έχω δει το 24άρι σε e-Shop και AppleSeedGreece. Εαν γνωρίζεται κάτι ποιο αξιόπιστο και ταυτόχρνα πιο οικονομικό, πείτε μου. Και κατά δεύτερον σκέφτομαι να μειώσω την επεξεργαστική ισχύ από 3,06 του "δυνατού" iMac, στα 2,8GHz του αμέσως προηγούμενου, κερδίζοντας είτε σε χώρο σκληρού δίσκου, είτε σε επιπλέον AppleCare 3χρονη εγγύηση, είτε σε Ram, είτε όλα μαζί! Θα παρατηρήσω σημαντική διαφορά στην μείωση αυτή της επεξεργαστικης ισχύος; Σημειωτέον, η διαφορά που έχει ένας σκέτος 24άρης με 3,06GHz CPU, με αυτό το πράμα που περιγράφω μετά [με όοολα αυτά που περιέγραψα], είναι 65? παραπάνω για το 2,8άρι. ΥΓ. Με ενδιαφέρει μόνο το 24" μοντέλο... ΥΓ2. Λέτε να έρθει καμιά μείωση τιμών με την Conference που έρχεται μεθαύριο; Αλλά και πάλι, δεν θα κάνει κανα μήνα να ερθει από 'δώ;
andreaseto Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Σχετικά με το κατάστημα δεν έχω να σου προτείνω κάτι. Εγώ προσωπικά το πήρα (το MacBook Pro μου) από τα Multirama. Δε νομίζω να υπάρχει διαφορά και οι τιμές είναι ίδιες και αν διαφέρουν θα υπάρχουν αμελητέες διαφορές. Αυτό μπορείς να το ψάξεις, εύκολο είναι. Σχετικά με τη διαφορά του επεξεργαστή σου λέω ότι δε θα δεις διαφορά. ΕΚΤΟΣ και αν ασχολείσαι συνεχώς με εργασίες που απαιτούν έντονα τον επεξεργαστή (πχ encoding video) εκεί σαφώς θα δεις κάποιες διαφορές (στα πλαίσια του λογικού), αλλά σε μακροσκελείς εργασίες. Μπορεις να ψάξεις για benchmarks για να έχεις καλύτερη άποψη, νομίζω το barefeats έχει. Αν υποθέσουμε ότι στην μεθαυριανή παρουσίαση των νέων μοντέλων iPods υπάρχει και ένα one more thing ( νέοι υπολογιστές ) σε 1-3 εβδομάδες θα υπάρξουν μειώσεις στα υπάρχοντα μοντέλα λογικά προκειμένου να τα ξεφορτωθούν. Σε 1 (στην καλύτερη) με 2 μήνες έρχονται τα καινούργια μοντέλα στην Ελλάδα αφότου κυκλοφορήσουν εξωτερικό. Το δικό μου MacBook Pro έτσι το πήρα. Περίμενα να πάρω το τρέχων μοντέλο, αλλά τελικά πήρα το προηγούμενο (των 2500 ευρώ). Κατέληξα σε αυτό γιατί δε μπορούσα να περιμένω άλλο και το χρειαζόμουν άμεσα, έπεσε η τιμή στο προηγούμενο μοντέλο και από 2500 το πήρα 1700 και τέλος ήταν ετοιμοπαράδοτο.Έκανα την καλύτερη επιλογή γιατί το καινούργιο μοντέλο κυκλοφόρησε Ελλάδα περίπου ένα μήνα μετά από όταν πήρα το δικό μου. Το τι θα κάνεις λοιπόν εξαρτάται κυρίως από τις δικές σου ανάγκες.
x_vagos_x Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 I got it... Θα προτιμήσω μικρότερο επεξεργαστή, και θα το πάρω μέσω AppleSeedGreece, με επιπλέον τρίχρονη εγγύηση, κτλ. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένω την Conference, μιας και το iPod Touch 2 θα έιναι η αμέσως επόμενη αγορά μου -έχω ήδη το 1st gen iPodT... Ευχαριστώ πολύ! [Σε καμια βδομάδα που θα γίνει η "μύηση", τότε τα ξαναλέμε!]
dali13gr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Μην περιμένεις αναβάθμιση των iMac ή νέα μοντέλα. Έγινε αναβάθμιση πριν τρεις μήνες, τον Μάιο. Από AppleSeed πήρα και τον δικό μου iMac 24". Έχει καλές τιμές και τα παιδιά είναι εξυπηρετικά. Εμένα ήρθε σε μια βδομάδα ακριβώς. Να ξέρεις ότι τα μηχανήματα έρχονται από Αγγλία οπότε φρόντισε να αγοράσεις και έναν αντάπτορα για την αγγλική πρίζα. Η διαφορά στις επιδόσεις είναι μικρή ανάμεσα στους 2 επεξεργαστές, οπότε πάρε τον 2.8 με το AppleCare και τον μεγαλύτερο δίσκο. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι μνήμες δεν θα πάρεις από την Apple γιατί είναι πανάκριβες χωρίς να έχουν διαφορές από τις άλλες μνήμες του εμπορίου. Παρήγγειλε το μηχάνημα με τα 2GB μνήμη που έχει στάνταρ και μετά πάρε 4GB μνήμη από την Crucial. Σε 2 μέρες θα είναι σπίτι σου και η εγκατάσταση πανεύκολη. Άντε, καλορίζικος!
haHa Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Εννοειται οτι παιρνεις τον 2.8GHz και επεκταση εγγυησης...
iced Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Και εγω καπως ετσι το σκευτηκα και πηρα τον 2.8 τελικα... Αυτο που μενει ειναι να δωσω ενα 100αρικο στην systemgraph σαν πακετο υποστηριξης
x_vagos_x Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Ακριβώς αυτό σκέφτηκα παίδες. 3,06-2,8 = 0,26GHz ισχύος, να αξίζουν 300? παραπάνω; Αν είναι δυνατόν! Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Στο dropdown list στον wizard compatibility στο website της crucial, ο iMac που ψάχνω είναι ο iMac (iSight)? Γιατί g5, δεν βλέπω... Αλλιώς δώστε Link... Ευχαριστώ πολύ όλους σας!! ******************** Επίσης, σχετικά με την κάρτα γραφικών, τι να προτιμήσω; Δεν έχω σκοπό να το ρίξω στο Sims κλπ, αλλά απ' την άλλη, είναι 24", να μην φαίνονται ωραία; ATI vs Nvidia έρχεται... Τι κάνω?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 [...]Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Στο dropdown list στον wizard compatibility στο website της crucial, ο iMac που ψάχνω είναι ο iMac (iSight)? Γιατί g5, δεν βλέπω... Αλλιώς δώστε Link... Ευχαριστώ πολύ όλους σας!! [...] Πήγαινε εδώ: http://www.crucial.com/store/listmodel.aspx?pl=iMac&mfgr=Apple&cat=RAM και διάλεξε ποιόν iMac θες - έχει δύο iMac 24άρηδες στα 2.8, έναν με Core2Duo και έναν με Core 2 Extreme. Έχω μπερδευτεί, δεν ξέρω ποιόν σκέφτεσαι να πάρεις (και δεν ξέρω και τις διαφορές). Πάντως σίγουρα δεν θες τον G5 γιατί οι G5 έχουν σταματήσει εδώ και καιρό.
telegamesvg Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Οι καινουργιοι iMac εχουν τον "απλο" 2.8GHZ ..
darklordvader77 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Μαλλον εννοει οτι δεν ειναι ο Extreme που ειναι στο πιο τελευταιο μοντελο
x_vagos_x Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Ακριβώς αυτό! Λοιπόν, έχω νέα! Τελικά πήρα τον iMac 24" 2.8GHz, με 750gb HDD, και AppleCare. Αφού έρθει, θα πάρω μνημούλες από Crucial --thanx Paredwse...-- [μην είναι defective το μήλο από τη μάνα του και πάνα χαμένες], και έπειτα πάμε για wireless key & mouse... Λογικά, τώρα, επειδή είναι custom configuration, θα κάνει καμιά βδομάδα να έρθει, μαντεύω; ----- Επίσης {ένα ένα μου 'ρχονται...} πέρα των 7? που λέει στα FAQ της η Crucial, δεν υπάρχει περίπτωση να μου τα πάρουν και στο τελωνείο, έτσι; Είναι inside EU τα προϊόντα, ή από το Αμέρικα;
iced Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Και τι σημαινει extreme βρε παιδια? Ιδια συχνοτητα ειναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.