Προς το περιεχόμενο

μια βοηθεια με τη συνδεση μου

shaman505

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κατι ακομα.μηπως στα system preferences στα networks,πρεπει να

βαλω καποια ip στο search domains?οπως ειπα κ πιο πανω,το εχω

επιλεξει να ειναι στο Using DHCP κ στο DNS Server εχω την ip του router

Δημοσ.

θα τρελαθω εντελως!συμβαινει το εξης κουλο!μολις δοκιμασα με το

καλωδιο που εχω στο pc κ μπηκε στο internet.μολις εβαλα το καλωδιο

που ειχα στο mac στο pc,κοπηκε η συνδεση (απο το mac) κ στο pc εχω internet...

μηπως τα εχει παιξει εντελως το router??

Δημοσ.

Μαλλον το ρουτερ τα εχει παιξει...

Παντως βαλε για starting ip address για το dhcp 192.168.1.64.

Μπορει να παιζει conflict των ip..

Δημοσ.
Μαλλον το ρουτερ τα εχει παιξει...

Παντως βαλε για starting ip address για το dhcp 192.168.1.64.

Μπορει να παιζει conflict των ip..

το εκανα αυτο.μολις συνδεθηκε για λιγο το mac μου εβγαλε

ip 192.168.1.65 αλλα με το που συνδεσα κ το καλωδιο του pc,παπαλα!

Δημοσ.

Χμμ...ποιον router εχεις ακριβώς? και τι os τρέχεις στο pc?

Δοκίμασες να βγάλεις το autodetect local DHCP server από τον router? μπας και....

Δημοσ.

χμμμμ....θα το δώ λιγάκι ακόμα....αν και υποψιάζομαι κάποιο ζήτημα με τις mac addresses, και ίσως κάποιο conflict ΄που δίνει το dhcp.... οπότε θα είχε μια λογική να δώσεις στατικές ip και στα 2 μηχανήματα, να απενεργοποιήσεις το DHCP και απο τα μηχανήματα και απο τον router και να περάσεις στον router static entries με τα ip που έχεις δώσει.... (στον router δινεις απλα setup->advanced routing και περνάς τις στατικές διευθύνσεις (πχ. entry1 ip 192.168.1.2, subnet mask 255.255.255.0, gateway 192.168.1.1, entry 2 192.168.1.3 255.255.2550 192.168.1.1 κλπ... τα ίδια και στισ δηλώσεις στατικών Ip στα μηχανήματα...)

αααα...και κάνε και disable το wireless (στον mac )...

Δε δοκιμάζεις καλού κακού και ενα firmware upgrade στον router με το τελευταιο firmware προτου τον σπάσεις? ;)

(και ένα hard-reset...φρόντισε όμως να έχεις κρατήσει κάπου τα στοιχεία για σύνδεση στον ISP σου...απο την αρχική καρτέλα setup)

Δημοσ.

λοιπόν ψάξε ψάξε....κάτι βρίσκεις τελικά....δοκίμασε και αυτό :

βάλε και στο pc και στο mac στις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου ταχύτητα 10mbps half duplex, και ο θεός βοηθός....

στο pc:απο τις ιδιότητες της κάρτας δικτύου-> παράμετροι-> για προχωρημένους διαλέγεις ταχύτητα σύνδεσης-> 10 mb ημι-αμφίδρομη (half duplex)

στο mac από το system preferences->network->advanced->ethernet διαλέγεις

cofigure = manually

speed= 10baseT/utp

duplex=half duplex

φαίνεται ότι είναι μάλλον κοινα τα προβλημα με τη linksys κα τα mac ...είχα κι εγώ κάποια θέματα με τον wag200g...δοκίμασε κι αυτό που σου είπα και αφού κάνεις κανενα reboot σε ΟΛΑ τα μηχανήματα, δοκίμασε να δείς αν βλέπεις τον router (με ping)...

αν ούτε εδώ πετύχεις, τότε σκέψου σοβαρα αυτό που σου ξαναείπα (hard reset, firmware upgrade) και στην έσχατη περίπτωση... ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ!!! :)

Δημοσ.
λοιπόν ψάξε ψάξε....κάτι βρίσκεις τελικά....δοκίμασε και αυτό :

βάλε και στο pc και στο mac στις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου ταχύτητα 10mbps half duplex, και ο θεός βοηθός....

στο pc:απο τις ιδιότητες της κάρτας δικτύου-> παράμετροι-> για προχωρημένους διαλέγεις ταχύτητα σύνδεσης-> 10 mb ημι-αμφίδρομη (half duplex)

στο mac από το system preferences->network->advanced->ethernet διαλέγεις

cofigure = manually

speed= 10baseT/utp

duplex=half duplex

φαίνεται ότι είναι μάλλον κοινα τα προβλημα με τη linksys κα τα mac ...είχα κι εγώ κάποια θέματα με τον wag200g...δοκίμασε κι αυτό που σου είπα και αφού κάνεις κανενα reboot σε ΟΛΑ τα μηχανήματα, δοκίμασε να δείς αν βλέπεις τον router (με ping)...

αν ούτε εδώ πετύχεις, τότε σκέψου σοβαρα αυτό που σου ξαναείπα (hard reset, firmware upgrade) και στην έσχατη περίπτωση... ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ!!! :)

εισαι κορυφη ρε φιλε!αυτο ηταν τελικα.η ταχυτητα συνδεσης.ειχα αλλαξει

προσφατα του pc απο τα 100 στα 10 γιατι μου δημιουργουσε καποια

προβληματα αλλα δεν πηγε με τπτ το μυαλο μου οτι μπορει να ειναι απο αυτο!

χιλια ευχαριστω!!!με γλυτωσες απο μια 100αρα euros σιγουρα...(ετοιμος ημουν

να το πεταξω απο το μπαλκονι το linksys)

σε ευχαριστω κ παλι ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...