Προς το περιεχόμενο

μια βοηθεια με τη συνδεση μου

shaman505

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα.την τελευταια βδομαδα εχω προβλημα με τη συνδεση

μου στο macbook.μεχρι πριν δουλευαν ολα ρολοι.το ειχα συνδεδεμενο

στο router που εχω κ το pc κ λειτουργουσε μια χαρα.

οι ρυθμισεις ειναι οπως κ πριν.δεν αλλαξα τπτ.μπορει να με βοηθησει καποιος με το

τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στο router του pc?

στα network connections του mac το εχω στο DHCP κ στο DNS Server εχω την

ΙΡ του υπολογιστη.υπαρχει καποια αλλη ρυθμιση που πρεπει να κανω?

ευχαριστω!

Δημοσ.

1. δές λιγάκι αν βλέπεις κατ αρχήν τον router (ping χχχ.χχχ.χχχ.χχχ - τα xxx.xxx.xxx.xxx η ip tou router)

Δοκίμασε επίσης να ΒΓΑΛΕΙΣ την ip του υπολογιστή ή του router από το configuration του mac!!! Θα πρέπει κανονικά να το βάλεις να βλέπει dns server αυτόματα ή να βάλεις για DNS server την IP του DNS server που σου δίνει ο provider.... δεν τρέχεις υποθέτω κανέναν dns server, οπότε αυτό που κάνεις είναι να MH βλέπεις κανένα όνομα υπολογιστή στον έξω κόσμο!!!!

Δημοσ.
...στο DNS Server εχω την

ΙΡ του υπολογιστη...

Νομίζω ότι εκεί είναι το πρόβλημα. Για δοκίμασε να δηλώσεις DNS την ip του router.

Καλή τύχη

Δημοσ.

@Shaman505: Δεν βλέπω κάτι λάθος στις ρυθμίσεις στο Mac. Στο router είναι ανοιχτός ο DHCP Server;

Στο PC έχεις να βάλει να παίρνει IP αυτόματα ή έχεις βάλει "καρφωτή" IP;

Μήπως πείραξες τίποτα στο router τελευταία σχετικό με MAC Address;

EDIT: Έχει δίκιο ο gerontas. Πρέπει να βάλεις την IP του router και όχι του υπολογιστή. Π.χ. 192.168.1.1

Δημοσ.
@Shaman505: Δεν βλέπω κάτι λάθος στις ρυθμίσεις στο Mac. Στο router είναι ανοιχτός ο DHCP Server;

Στο PC έχεις να βάλει να παίρνει IP αυτόματα ή έχεις βάλει "καρφωτή" IP;

Μήπως πείραξες τίποτα στο router τελευταία σχετικό με MAC Address;

EDIT: Έχει δίκιο ο gerontas. Πρέπει να βάλεις την IP του router και όχι του υπολογιστή. Π.χ. 192.168.1.1

Ξαναλέω οτι το πιό σωστό για την IP του dns server είναι η αυτόματο ip η IP του server από τον provider....Ο router δε θα τρέχει κάν name server (φαντάζομαι);)

Δημοσ.

επειδή είχα παρόμοια προβληματάκια, στο advance τις ethernet θα βρείς ένα κουμπάκι "renew DHCP lease" κάτι τέτοιο μου elise το πρόβλημα!

Δημοσ.
Ξαναλέω οτι το πιό σωστό για την IP του dns server είναι η αυτόματο ip η IP του server από τον provider....Ο router δε θα τρέχει κάν name server (φαντάζομαι);)

Δεν έχει νόημα να βάλεις DNS στις ρυθμίσεις του Mac ή του PC αν έχεις ρύθμιση να παίρνει IP από τον DHCP. Χρησιμοποιεί τους DNS που παίρνει το router από τον provider.

Δημοσ.

καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις!

ομως το προβλημα δυστυχως παραμενει..φιλε mchatz εκανα ping

στο mac κ δεν βλεπει τπτ.εχω βγαλει ολες τις ip,εχω δοκιμασει

να τις βρησκει απο μονο του το mac,εχω δοκιμασει το manuall αλλα

παλι τπτ.

φιλε geronta δοκιμασα κ τις 2 ip αλλα συνεχιζει να μην τις περνει.

εχω κανει reset το router,εχω δοκιμασει ολες τις ρυθμισεις που 8α μπορουσα να κανω στα networks του mac αλλα κ παλι τπτ.

σας ανεβαζω κ μια φοτο απο τις ρυθμισεις που εχω στο router

μηπως εκει κανω κατι λαθος...

post-29933-129062973084_thumb.jpg

Δημοσ.
επειδή είχα παρόμοια προβληματάκια, στο advance τις ethernet θα βρείς ένα κουμπάκι "renew DHCP lease" κάτι τέτοιο μου elise το πρόβλημα!

φιλε charoui το εχω πατησει καμια 10ρια φορες αυτο το κουμπακι αλλα τπτ

Δημοσ.

Κατ αρχήν έχεις μαλλον κάποιον router της (linksys?)

και επειδή πολλές φορές η λύση κρύβεται σε απλά πράγματα....

με ping στο 192.168.1.1 δεν έχεις καμμία απάντηση σωστα? άρα λοιπόν δεν έχεις καμμία ethnernet σύνδεση μεταξύ mac και router...ενώ όμως έχεις αντίστοιχη ενσύρματη σύνδεση με το pc και το router, η οποία και λειτουργεί και βλέπεις internet απο το pc...κανω λάθος? ;Άρα όλα τα περι DNS καταρρίπτονται, o router σου φαίνεται να δουλεύει κανονικά ....

Ερώτημα 1ο: Δοκίμασες να αλλάξεις καλώδιο ethernet (you never know :) ???? Για δές απο τα System preferences->network το status του ethernet.... plugged or unplugged??? αν είσαι plugged θεωρητικά θα έχεις μια ip και subnet mask 255.255.255.0 και ο router θα είναι ο 192.168.1.1... Δοκίμασε με το καλώδιο του PC που μάλλον δουλεύει σίγουρα και τσέκαρεις αν είσαι plugged και αν έχεις ip εντός dhcp range... Αν πάλι δε δουλεύει τίποτα και δεν είσαι plugged....χμμμ....πρόβλημα κάρτας στο macbook η πόρτας στο router? γιά βαλε το καλώδιο σε άλλη πόρτα στο router....Αλλιώς...δύσκολα τα πράγματα!

Ερώτημα 2ο: Σίγουρα η network κάρτα του macbook είναι ρυθμισμένη για dhcp? μήπως έχεις καρφώσει κάποια ip εκτός range DHCP του router? ? Απο το Applications->utilities τρέξε το network utility και δές τι IP σου δίνει για το network interface en0...αν σου δίνει ip τσέκαρε αν είσαι εντός range DHCP....Αν σου δίνει κατι παλαβό,μάλλον το dhcp για κάποιο λόγο δεν του αρέσει... κάνε το εξής:

πήγαινε στο System preferences->network , και (υποθέτουμε ότι στο status εισαι plugged) , απο το configure διαλέγεις DHCP with manual address και δίνεις μια ip εντός range (πχ 192.168.1.5) και δοκίμασε πάλι ένα ping απο το mac .... και καλή τύχη!

ααα..και κάνε και κάτι ακόμα....για βγάλε απο το configuration του router το "Autodetect LAN DHCP server", κατέβασε λίγο τους dhcp users (191??) και επιτέλους βάλε σωστό timezone!!!

Καλή τύχη!! :))

Δημοσ.

Επισης καλο θα ηταν το ip range για το dhcp να αρχιζει απο πιο ψηλα για να εχεις και ελευθερες για καρφωτες ip.

Πχ συνηθιζεται το starting ip address για το dhcp να ειναι 192.168.1.64

Δημοσ.

λοιπον.ας τα παρουμε απο την αρχη.ολα αυτα που λες στο πρωτο

σκελος mchatz ειναι σωστα.ετσι ακριβως εχουν τα πραγματα..

οσον αφορα το καλωδιο εχω δοκιμασει τρια διαφορετικα αλλα τα ιδια

σκα....το status του ethernet μου δειχνει συνεχως οτι το καλωδιο ειναι

unplugged.το εχω βαλει σε ολες τις πορτες του router αλλα αποτελεσμα 0!το θεμα ειναι οτι στη δουλεια που το δοκιμασα μπαινει μια χαρα στο internet.αρα δεν τιθεται θεμα προβλημα της καρτας δικτυου του mac.

οσον αφορα το network utilities το ετρεξα κ δεν μου βγαζει καμια ip.

η καρτα του network ειναι ρυθμισμενη για DHCP στο σκετο οχι

στο manuall κ μου δινει τη δυνατοτα να βαλω μονο το DNS Server στο οποιο κ βαζω την ip του router (192.168.1.1)

το δοκιμασα κ με το manuall,εβαλα διαφορες ip εντος range αλλα τπτ!

δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει ρε γμτ.απο εκει που ειχα internet κ ολα δουλευαν μια χαρα,ξαφνικα δεν λειτουργει τπτ.μηπως πρεπει να αλλαξω router??λεω,μηπως....

α!κ δεν πιστευω το προβλημα να ειναι το timezone..λεμε τωρα!

ευχαριστω κ παλι!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...