mindtrapper Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Αναρωτιέμαι αν γίνεται να μετατρέψω ένα XVid/DivX σε x264/H.264 με ελάχιστη απώλεια ποιότητας και αρκετά μικρότερο μέγεθος. Από την (περιορισμένη λόγω χρόνου) αναζήτηση μου στο Google έχω βρει προγράμματα τα οποία φαίνεται να μετατρέπουν αλλά προσανατολίζονται περισσότερο σε αυτούς που ενδιαφέρονται να παίξουν τα αρχεία σε κάποια κονσόλα. Δε με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Εγώ θέλω ένα guide για το πως να μετατρέψω 700mb ταινία XVid σε 350mb x264. Ευχαριστώ.
zavlakas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Αναρωτιέμαι αν γίνεται να μετατρέψω ένα XVid/DivX σε x264/H.264 με ελάχιστη απώλεια ποιότητας και αρκετά μικρότερο μέγεθος. Δεν γινεται αυτο....
mindtrapper Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν γινεται αυτο.... Γιατί όχι; το x264 δε δίνει ίδιο αποτέλεσμα σε μικρότερο μέγεθος ή καλύτερη ποιότητα στο ίδιο; Σε σχέση με Xvid.
HateBreeder Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Είναι καλύτερη η συμπίεση σε x265 αλλά δεν μπορείς να μειώσεις το μέγεθος κατά το μισο. Πολλά ζητάς...κατέβασε το megui και άρχισε να κάνεις πειράματα και δοκιμές έτσι ώστε να βρείς τις ρυθμήσεις για ενα αποτέλεσμα που σε ικανοποιεί. Είναι και λίγο υποκειμενικό το αποτέλεσμα!
micos000 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Να μειώσεις το μέγεθος στο μισό, μπορείς. Να διατηρήσεις την ποιότητα σε υψηλά επίπεδα, δύσκολο. Η κωδικοποίηση σε h264 αποδίδει καλύτερα όταν η μετατροπή γίνεται από hd υλικό όπως Blueray δισκάκια. Ακόμα και από dvd να κάνεις μετατροπή δεν θα δεις μεγάλες διαφορές σε σχέση με ένα xvid αρχείο. Τουλάχιστον κανά 2 πειράματα που έκανα (από dvd) δεν μου έδωσαν το whoaoo αποτέλεσμα για να δικαιολογήσει τον περισσότερο χρόνο. Αν προσπαθήσεις να ξανακάνεις συμπίεση ένα ήδη συμπιεσμένο αρχείο avi μάλλον δεν θα έχεις και τα καλύτερα αποτελέσματα. Να μην αναφέρω και το χάσιμο χρόνου, γιατί η κωδικοποίηση σε h264 είναι αργή διαδικασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.