kavaliotis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Εχω κατεβασει πολλα trailers ταινιων που ειναι σε quicktime μορφη 1080p και επειδη εχω προβλημα να τα δω στην τηλεοραση με το media player classic (δεν μου παιζει ηχο σε αυτα, αστε που σιχαινομαι τo quicktime!), θελω να τα μετατρεψω σε .avi ή .mkv ή τελος παντων σε μορφη αλλη που να παραμεινουν ομως η ευκρινεια και η ποιοτητα των 1080p. Ευχαριστω εκ των προτερων.
saxon Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Πριν κάνεις τις μετατροπές γιατί δεν δοκιμάζεις κάποιον άλλο player; Π.χ. ο Kmplayer παίζει μια χαρά τα .mov *Και ο Media player classic τα παίζει πάντως και με ήχο, τουλάχιστον με εγκατεστημένα τα σωστά codecs.
parsifal Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Ανοίγεις το MOV αρχείο με το mkvmerge GUI και κάνεις remux τα 2 streams (audio+video) σε MKV container format. Voila! Δεν έχασες καθόλου σε ευκρίνεια/ποιότητα, γιατί δεν έγινε reencoding. Αντιθέτως, κέρδισες: 1. Καλύτερο έλεγχο στον Media Player Classic: με δεξί κλικ --> Filters έχεις πρόσβαση στα DirectShow φίλτρα που φορτώνονται και τις ρυθμίσεις τους 2. Σε CPU usage: πολύ πρόσφατα tests που έκανα με το trailer του 300 έδειξαν πτώση του μέσου CPU usage του Media Player Classic από 42% σε 25% (!) όταν χρησιμοποιούσα Matroska αντί για QuickTime container
kavaliotis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Ευχαριστω και τους 2, οντως το KMPlayer ειναι καλο και το εβαλα να παιζει αποκλειστικα σε HDMI οποτε μου εκανε την δουλεια που ηθελα αλλα και το mkvmerge GUI εκανε την δουλεια που ηθελα! Να στε καλα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.