Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα - Η οθόνη μπαίνει σε λειτουργία αναμονής και δεν ανοίγει ξανά

jimmyp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Γράφω εδώ αν κι δεν ξέρω αν είναι το σωστό μέρος γιατί δεν γνωρίζω την ακριβή φύση του προβλήματος. Τρέχω στον υπολογιστή μου Windows Xp και Ubuntu. Στα Ubuntu όλα λειτουργούν μια χαρά. Στα windows στα καλά καθούμενα η οθόνη μπαίνει σε standby ενώ οι ρυθμίσεις είναι τέτοιες ώστε να μην κλείνει ποτέ. Όταν μπεί σε stanby ό,τι και να πατήσω δεν ανοίγει ενώ ο υπολογιστής φαίνεται να λειτουργεί σωστά. Πατώντας ας πούμε το πλήκτρο τερματισμού, ο υπολογιστής έκλεισε κανονικά. Προχτές έκανα format και πέρασα τα XP SP 3 και εχτές τα έβγαλα και περασα τα SP 2. Το πρόβλημα παραμένει όμως. Έχει κανείς ιδέα τι μπορει να συμβαίνει; Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Δοκίμασες να πατήσεις το Power Button του υπολογιστή όταν θες να τον φύγεις από standby mode?

Μερικές φορές έχει δηλωθεί αυτό ως πλήκτρο επαναφοράς!

Δημοσ.
Γεια σας. Γράφω εδώ αν κι δεν ξέρω αν είναι το σωστό μέρος γιατί δεν γνωρίζω την ακριβή φύση του προβλήματος. Τρέχω στον υπολογιστή μου Windows Xp και Ubuntu. Στα Ubuntu όλα λειτουργούν μια χαρά. Στα windows στα καλά καθούμενα η οθόνη μπαίνει σε standby ενώ οι ρυθμίσεις είναι τέτοιες ώστε να μην κλείνει ποτέ. Όταν μπεί σε stanby ό,τι και να πατήσω δεν ανοίγει ενώ ο υπολογιστής φαίνεται να λειτουργεί σωστά. Πατώντας ας πούμε το πλήκτρο τερματισμού, ο υπολογιστής έκλεισε κανονικά. Προχτές έκανα format και πέρασα τα XP SP 3 και εχτές τα έβγαλα και περασα τα SP 2. Το πρόβλημα παραμένει όμως. Έχει κανείς ιδέα τι μπορει να συμβαίνει; Ευχαριστώ!

Ακριβως το ιδιο προβλημα συμβαινει και σε μενα αλλα κυριως σε παιχνιδια(θελει reset) και στην εκκινηση του ηυ(απλως παταω το κουμπι τερματισμου για να αποφυγω το reset και κλεινει μονος του και τον ξαναανοιγω),με μικρη ομως συχνοτητα περιπου μια φορα την εβδομαδα .Πιστευω οτι ειναι θεμα καρτας γρφικων η οδηγων της γιατι πριν αγορασω καρτα δουλευα με την ενσωματωμενη της μητρικης και ηταν ολα οκ.Μηπως εχεις καρτα ΑΤΙ?

Δημοσ.

Η κάρτα μου είναι ΑΤΙ, όμως μέχρι πριν παρουσιαστεί αυτό, δούλευε κανονικά. Οι ρυθμίσεις είναι τέτοιες ώστε ο υπολογιστής να μην κλείνει ποτέ. Πριν λίγο δοκίμασα την τηλεόραση παράλληλα με την οθόνη. Τώρα ξεκίνησε να μην δείχνει η οθόνη αλλά να φαίνεται σαν ανοιχτή. Έβγαλε μήνυμα, σήμα εκτός ορίων. Η τηλεόραση την ίδια στιγμή έτρεμε υπερβολικά.

Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα έτυχε και σε εμένα πριν λίγο καιρό σε κάρτα ATI και από ότι παρατήρησα, το πρόβλημα μου το δημιουργούσε το έξτρα προγραμματάκι της ATI που περνάς για να ρυθμίζεις την κάρτα από το δικό της interface. Απεγκατέστησε όλο το πακέτο της ΑΤΙ (drivers και program) και εγκατέστησε μόνο τους drivers της κάρτας και τίποτα άλλο. Σε εμένα τουλάχιστον μετά από αυτό σταμάτησαν αυτές οι αηδίες.

Δημοσ.

γιατι να ειναι η καρτα γραφικων και να μην ειναι το μπιος της μητρικης.αυτο το αντιμετωπιζα εγω και λυθηκε με αναβαθμιση.(asus p5e3 deluxe wi-fi)περαστε μια βολτα απο το site να δειτε.

Δημοσ.
γιατι να ειναι η καρτα γραφικων και να μην ειναι το μπιος της μητρικης.αυτο το αντιμετωπιζα εγω και λυθηκε με αναβαθμιση.(asus p5e3 deluxe wi-fi)περαστε μια βολτα απο το site να δειτε.

Ενδεχομενως μπορει να ειναι και αυτο αλλα εμενα το κανει μερικες φορες και στο ξεκινημα του ηυ πριν ακομη μετρησει την μνημη.Ενω δοyλευουν ολα η οθονη παραμενει κλειστη ενω μπαινει κανονικα στα windows.Παντως εχω κανει bios update και παρολο αυτο συνεχιζει και το κανει.Πιστευω οτι φταιει ο συνδυασμος intel chipset-ati karta-ati drivers.Ευτυχως που το κανει αραια και που...

Δημοσ.

Πάντως είναι λίγο τρελό το πρόβλημα.

Είχα με ΑΤΙ Χ700 για 2 χρόνια και πρόσφατα πήρα μια Χ3870.

Δεν έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα.

Μια περίπτωση είναι και το τροφοδοτικό να τα έχει ψιλοπαίξει ή να έχεις βάλει επιπλέον συσκευές πρόσφατα.

Κάτι άλλο, υπάρχει στον πίνακα ελέγχου της ΑΤΙ μια επιλογή για VPU Recovery. Αυτό, σε περίπτωση που κρεμάσει η κάρτα κάνει αυτόματα επανεκκίνηση στο τσιπάκι της vga. Βάλε το πλήρες πακέτο της ΑΤΙ, μαζί με το control panel και δες τι παίζει. Μπορεί να σε βοηθήσει.

Δημοσ.
Πάντως είναι λίγο τρελό το πρόβλημα.

Είχα με ΑΤΙ Χ700 για 2 χρόνια και πρόσφατα πήρα μια Χ3870.

Δεν έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα.

Μια περίπτωση είναι και το τροφοδοτικό να τα έχει ψιλοπαίξει ή να έχεις βάλει επιπλέον συσκευές πρόσφατα.

Κάτι άλλο, υπάρχει στον πίνακα ελέγχου της ΑΤΙ μια επιλογή για VPU Recovery. Αυτό, σε περίπτωση που κρεμάσει η κάρτα κάνει αυτόματα επανεκκίνηση στο τσιπάκι της vga. Βάλε το πλήρες πακέτο της ΑΤΙ, μαζί με το control panel και δες τι παίζει. Μπορεί να σε βοηθήσει.

Με το που εγκαθιστώ το Catalyst είναι χειρότερα. Το πρόβλημα είναι τρελό γιατί δεν υπήρχε πριν. Ξεκίνησε στα καλά καθούμενα.

Δημοσ.

Αν μπεις σε ασφαλή λειτουργία και το αφήσεις στο ξανακάνει? Αν είναι θέμα drivers κανονικά δεν θα πρέπει να έχεις πρόβλημα σε safe mode.

Μια άλλη περίπτωση είναι να κατεβάσεις το ATI Tool και να κάνεις ένα Scan for Artifacts στην κάρτα γραφικών σου. Αυτό θα ζορίσει την κάρτα και θα δείχνει ένα 3d view που θα ψάχνει αν και που αρχίζει η κάρτα να παρουσιάζει προβλήματα. Ίσως σου δείξει τίποτα αστάθιες.

Δημοσ.

Και εγώ έχω ΑΤΙ και παρουσιάζει το ιδιο πρόβλημα .

Σαν λύση βρήκα να μην κλείνω την οθόνη οταν ο υπολογιστής είναι ανοιχτός .

Δεν είμαι πόντιος ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...