ribo7 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Έβγαλα όλα τα καλώδια από το κουτί του υπολογιστή και αφού είχα κλείσει το τροφοδοτικό και το πολύμπριζο. Τα συνδέω μετά πάλι και ανοίγω το τροφοδοτικό. Ανοίγω το πολύπριζο και χωρίς να πατήσω το power του υπολογιστή, αυτός άνοιξε με τη μία! Αλλά η οθόνη δεν ανοιξε ποτέ!! Ούτε reset επιανε ουτε με το power έκλεινε.. Και τελικά έκλεισα το τροφοδοτικό για να κλείσει. Μετά τον πήγα σ' ένα φίλο μου και βάλαμε άλλη κάρτα γραφικών. Μετά από 2 προσπάθειες, άνοιξε.. Αλλά μετά που το ξαναδοκιμάσαμε δεν άνοιγε με τίποτα. Άρα μήπςσ φταίει η μητρική? Αλλίως τι άλλο? Σόρυ για το μεγάλο post απλά να εξηγήσω τί έγινε.. Thanks..
pull over Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Σαν καμένη μητρική μου φαίνεται.. Αν πάντως είναι περίπτωση αποτυχημένου overclocking λύνεται μ' ένα clear cmos. Αν δεν έκανες overclocking ίσως να βραχυκυκλώνει κάπου η μητρική με το κουτί σου. Έχεις βάλει τα πλαστικά μονωτικά δαχτυλίδια στις βίδες που στερεώνουν τη μητρική στο κουτί; Δε μου έρχετε κάτι άλλο στο μυαλό αυτή τη στιγμή.
ribo7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν πείραξα κάτι για να κάνω overclocking.. Με το clear cmos εννοείς να βγάλω - βάλω τη μπαταρία? Και γω πιστέυω ότι κάπου μπορεί να βραχυκυκλώνει αλλά δεν είχα βάλει χέρι στο κουτί τόσο καιρό. Όλα ξεκίνησαν όταν έβγαλα τη τροφοδοσία και όταν την ξαναέβαλα και άνοιξα το πολύπριζο.. Και τις συνδέσεις τις έλεγξα πάλι πάντως και τίποτα. Πως ακριβώς γίνεται το clear cmos? Χάνω κάτι με αυτό? Thanks!
pull over Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Ανάλογα τη μητρική. Σε πολλές καινούριες κάνεις clear cmos μ' ένα κουμπάκι ενώ στις παλιές βγάζεις τη μπαταρία και αλλάζεις θέση σ' ένα τζαμπεράκι. Το manual θα σου προσφέρει τις απαραίτητες λεπτομέρειες. Αλλά αφού λες πως δεν έκανες overclocking... Μήπως άλλαξες θέση στις μνήμες ram; Μήπως απ' τα δύο καλώδια της μητρικής ξέχασες να συνδέσεις το μικρό και δεν παίρνεις αρκετό ρεύμα; Αν δεν δουλέψει τίποτα από αυτά προσωπικά θα έβγαζα τη μητρική έξω από το κουτί (πάνω σε μεταλλική ή μονωτική επιφάνεια) και θα τέσταρα με το μίνιμουν εξοπλισμό για να βρω το ελλατωματικό κομμάτι. Εξακολουθώ να βλέπω ως πιθανότερο το βραχυκύκλωμα, ίσως και καμένη μητρική.
ribo7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Το περίεργο είναι ότι δεν είχα βάλει χέρι στο κουτί. Όλα ξεκίνησαν όταν έβγαλα τη τροφοδοσία και όταν την ξαναέβαλα και άνοιξα το πολύπριζο.. Πάντως θέμα βραχυκυκλώματος είναι πολύ πιθανό γιατί στα μεταλλικά μέρη του κουτιού με "τσιμπάει" το ρεύμα όταν τα ακουμπάω. Αλλά δε βρίσκω τί ακουμπαέι και βραχυκυκλώνει. Στη ναρχή πάντως ο ήχος όταν το άνοιγα ήταν σα να bootαρε κανονικά. Απλά δεν έδειχνε τίποτα η οθόνη. Πλέον απλά τρέχει και ο ήχος του είναι σα να μη bootάρει. Και ούτε το reset δε πιάνει.. Πάντως αυότ μου είπε και ένας φίλος μου, να αποσυνδέσω όλα τα κομμάτια και να τα συνδέω ένα ένα να απομονώσω το πρόβλημα.. Είδωμεν..
sarakinos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δοκίμασε με άλλες ram και άλλο τροφοδοτικό αν υπάρχει δυνατότητα...κάρτα γραφικών δεν νομίζω να φταίει...αν και με αυτές τις δοκιμές δεν ανοίξει νομίζω πάμε για νέα μητρική..
ribo7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Λοιπόν, έκανα τις εξής δοκιμές: Έβγαλα όλα τα μέρη από τη μητρική. Τον ανοίγω και ο ήχος του ήταν όπως παλιά. Καλό σημάδι αυτό.. Πρόσθετα μετά ένα ένα τα κομμάτια και ο ήχος ήταν ο καλός, όπως δούλευε παλιά. Με άλλη κάρτα γραφικών, το pc άνοιξε και όλα καλά! (δεν είχα συνδέσει το 1 cd-rom και το modem) Κλείνω το τροφοδοτικό και συνδέω και το modem. Με το που ανοίγω το τροφοδοτικό, το pc άνοιξε χωρίς καν να πατήσω το power! Και φυσικά δε δούλευε κανονικά! Βγάζω πάλι το modem μήπως έφταιγε αυτό αλλά τίποτα. Εν τω μεταξεί, βγάζω πάλι και την κάρτα γραφικών και όταν ανοίγω το τροφοδοτικό, παέι να δώσει ρεύμα από μόνο του αλλά τίποτα! Άρα μάλλον κάπου βραχυκυκλώνει και κράταγε ρεύμα! Αποφανθήκαμε με το φίλο μου ότι καποιο σκάλωμα τρώει η mobo. Άρα αγοράζω άλλη? Αν ήταν καμμένη όμως θα άνοιγε έστω μία φορά? Ή όντως κάπου βραχυκυκλώνει και είναι για πέταμα? Αυτή που έχω είναι η ASUS P4P800 SE socket 478 (intel 865PE). Στο e-shop αυτή βρήκα μόνο εδώ Αξίζει? Thanks!!
pull over Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Αφού ακουμπάς το κουτί και σε τσιμπάει το ρεύμα έχεις βραχυκύκλωμα. Μου είχε τύχει μια φορά και το είχα λύσει βάζοντας κάτι πλαστικά δαχτυλιδάκια στις βίδες που συγκρατούν τη μητρική στο κουτί (πρέπει να βγάλεις τη μητρική για να τα τοποθετήσεις). Τα παιδιά ίσως έχουν περισσότερες ιδέες για το τί μπορεί να προκαλεί το βραχυκύκλωμα. Πιο πάνω έγραψα "θα έβγαζα τη μητρική έξω από το κουτί (πάνω σε μεταλλική ή μονωτική επιφάνεια)". Διαγράψτε τη μονωτική. Σκοπός της μεταλλικής επιφάνειας είναι να απορροφάει τα στατικά φορτία πράγμα το οποίο δεν κάνει η μονωτική.
plpapadopoulos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Κάνε έναν έλεγχο μήπως παίζει πρόβλημα στο CPU socket. Μου μοιάζει σαν επαφή κάποιου component στη μητρική. Αν π.χ. βραχυχκυκλώνει η μητρική γιατί πότε πατάει και πότε δε πατάει ο επεξεργαστής (όλα του τα πινάκια), εύλογο είναι να "τρελένεται". Το να μην υπακούει όμως στο cold reset kai to power off, πέρα από την περίπτωση του βραχυκυκλώματος στο socket, υποδυκνείει πιθανότατα και ακουσμένη mobo ή και ακουσμένο τροφοδοτικό (στα τελευταία τους). Κάνε έναν έλεγχο για το πώς συμπεριφέρεται ο επεξεργαστής και αλλού, όπως και άλλος επεξεργαστής στο socket της εν λόγω μητρικής, το ίδιο και με το τροφοδοτικό, αν έχεις την ευχέρεια βέβαια. Καλή επιτυχία στις δοκιμές και για τα στατιστικά, πες μας τί ήταν αν λυθεί άμεσα.
plpapadopoulos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Όλα ξεκίνησαν όταν έβγαλα τη τροφοδοσία και όταν την ξαναέβαλα και άνοιξα το πολύπριζο.. Πάντως θέμα βραχυκυκλώματος είναι πολύ πιθανό γιατί στα μεταλλικά μέρη του κουτιού με "τσιμπάει" το ρεύμα όταν τα ακουμπάω. Αλλά δε βρίσκω τί ακουμπαέι και βραχυκυκλώνει. Αυτό είναι δείγμα κακής γείωσης. Έλεξε/άλλαξε πρίζα, πολύμπριζο και τροφοδοτικό. Συνήθως ένα ελατωματικό πολύμπριζο, είναι ο υπαίτιος για μερικές περιπτώσεις βραχυκυκλωμάτων ακι διαρροής ή κακής/κομμένης γείωσης (αν και το λογικό λέει ότι θα έπρεπε να πέφτει η ασφάλεια στον πίνακα σου).
De@th L0rd Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Βγάλε την μητρική και το τροφοδοτικό σου από τον υπολογιστή και ακούμπησε τα πάνω σε ένα τραπέζι.Προς θεού ΟΧΙ πάνω σε μεταλλική επιφάνεια.Θα κάνουν βραχυκύκλωμα οι κολλήσεις της μητρικής και θα την χαιρετήσεις μία και καλή μετά.Σύνδεσε τα και δούλεψε την μητρική χωρίς κάποιο περιφερειακό.Κάνε μια μαγκιά πρώτα όμως και δούλεψε το Pc κατευθείαν σε μια άλλη πρίζα.Το πιθανότερο είναι το τροφοδοτικό σου να τα έχει παίξει.
ribo7 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Σας ευχαριστώ παιδιά για τις λύσεις σας.. Αυτή τη στιγμή πάντως γράφω από το δικό μου pc (άνοιξε μετά από πολλές προσπάθειες και χωρίς να έχω συνδέσει το modem και τα cd roms) . Γενικά ανοίγει που και που όταν δε τα έχω όλα συνδεδεμένα πάνω στη μητρική. Το σίγουρο είναι πάντως ότι κάτι δε πάει καλά στη μητρική ή στο τροφοδοτικό όπως λέτε.. αν βρω χρόνο θα κοιτάξω τις δοκιμές που προτείνεται και θα αναφέρω.. Αλλιώς θα αγοράσω νέα μητρική μπας και ξεμπερδεύω!
plpapadopoulos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Πριν πας να αγοράσεις άλλη μητρική, κάνε ένα κόπο και γράψε μας τη μάρκα και το μοντέλο από το τροφοδοτικό σου. Κλίνω περισσότερο σε ελαττωματικό τροφοδοτικό, παρά σε μητρική. Μερικά τροφοδοτικά μετά από περίπτωση βραχυκυκλώματος/διαρροής η' ελαττωματικού πολύμπριζου κλπ, μουρλαίνονται, ιδίως αμα είναι φτηνιάρικα. Τσέκαρε και πες πρώτα και πρωτού αγοράσεις κάτι άσκοπα.
ribo7 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Το τροφοδοτικό γράφει πάνω Premier, model:DR-B300ATX. Αν βρώ άλλο τροφοδοτικό θα το δοκιμάσω. Για τα πλαστικά δαχτυλιδάκια που λέτε, απλά έχω την απορία γιατί αν βραχυκυκλώνει τώρα η μητρική στο κουτί και όχι τόσο καιρό..
sarakinos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ βγάζω ένοχο το τροφοδοτικό από τα λεγόμενά σου...κάνε μια δοκιμή με κάποιο άλλο και βλέπουμε...αφού άνοιξε δεν νομίζω να φταίει/βραχυκυκλώνει η μητρική..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.