eirinikp Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Γεια! Φτιάχνω ένα java πρόγραμμα το οποίο διαβάζει διάφορες πληροφορίες από ένα xml αρχείο. Ώσπου μία μέρα μου είπαν ότι μάλλον το xml αρχείο θα αντικατασταθεί από ένα owl, διότι η owl είναι πολύ καλύτερη από την xml στην αναπαράσταση μίας οντολογίας. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1. Υπάρχει τρόπος η java να διαβάζει οwl? 2. Είναι πράγματι η owl καλύτερη από την xml? Ευχαριστώ πολύ!
_tasos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Τσέκαρε αυτά τα δύο links αν δεν τα ξέρεις ήδη. Το πρώτο έχει και παραδείγματα σε java οπότε ίσως σε βολέψει για τα πρώτα βήματα. http://owlapi.sourceforge.net/index.html http://www.w3schools.com/RDF/rdf_owl.asp
eirinikp Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2008 Την πρώτη σελίδα την είχα δει, αλλά είπα να ρωτήσω πριν αρχίσω να την κατεβάζω, μπας και υπήρχε κάτι έτοιμο, που να μη θέλει κατέβασμα. Βρήκα και παραδείγματα που έχει εδώ Πάντως εξακολουθώ να αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο αυτή η αλλαγή... Έχει κάποιος καμία γνώμη περί του θέματος?
Γηρυόνης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Πάντως εξακολουθώ να αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο αυτή η αλλαγή... Έχει κάποιος καμία γνώμη περί του θέματος? Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανάγκη να αλλάξετε σε owl?
eirinikp Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Είναι λέει πιο καλή στην αναπαράσταση της οντολογίας. Την εκφράζει πιο καλά. Καμία εμπειρία από την owl κανείς?
Γηρυόνης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Χρησιμοποιείτε όντως οντολογίες ή απλά δεδομένα; Πάντως υπάρχουνε βιβλιοθήκες για να διαβάσεις ένα owl αρχείο, απλώς θα πρέπει να αλλάξεις τον κώδικα.
eirinikp Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Χρησιμοποιείτε όντως οντολογίες ή απλά δεδομένα; Οντολογίες χρησιμοποιούμε Πάντως υπάρχουνε βιβλιοθήκες για να διαβάσεις ένα owl αρχείο, απλώς θα πρέπει να αλλάξεις τον κώδικα. Τι εννοείς? Κατέβασα τη βιβλιοθήκη που έχει εδώ. Σε αυτήν αναφέρεσαι?
Γηρυόνης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Όχι σε αυτή συγκεκριμένως, υπάρχουνε διάφορες που κάνουνε την ίδια δουλειά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα πρέπει να αλλάξεις τον κώδικα από το κλασσικό sax/dom στον κώδικα του API.
eirinikp Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2008 Έτσι για την ιστορία, αναφέρω ότι τελικά διάβασα owl από Java. Εξακολουθώ βέβαια να πιστεύω ότι έγινε πολύς χαμός για το τίποτα! Αν κάποιος βρεθει σε παρόμοια θέση με εμένα και αν μέχρι τότε εξακολουθούν να μην υπάρχουν φυσιολογικά παραδείγματα στο internet, ας μου στείλει ένα mail, να τον γλιτώσω από 4-5 ώρες ψαξίματος στη βιβλιοθήκη! CU!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.