Προς το περιεχόμενο

Οθόνη LG L222WS δεν αναγνωρίζεται από τα VISTA

karhariasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά,

έστεισα ένα καινούργιο μηχάνημα και έχω πρόβλημα με την οθόνη μου, δεν την αναγνωρίζουν τα Vista. Μέσα στο Display Settings την έχουν σαν Generic Monitor, όχι σαν LG L222WS, οπότε δε μπορεί να αναγνωρίσουν τα Vista την ανάλυση τους. Το περισσότερο που μπορώ να έχω είναι 1440x900 , ενώ η οθόνη είναι wide κ υποστιρίζει 1680x1050.

Η κάρτα οθόνης που έχω είναι η ASUS EAH3650 (ATI). Κατέβασα τους καινούργιους drivers v 08.8 αλλά πάλι τα ίδια. Χρειάζεται drivers η οθόνη? Έψαξα στο internet αλλά δε μπόρεσα να βρω κάτι, μόνο κάτι άρθρα που έλεγαν ότι τα Vista έχουν πρόβλημα με τους drivers της ATi, αλλά μάλλον παλιά άρθρα. Με το SP1 πρέπει να διορθώθηκε..

Τι μπορεί να φταίει? Μπορεί να βοηθήσει κανείς? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Λογικά μέσα στο CD που ήρθε με την οθόνη θα έχει drivers για τα vista. Δοκίμασε να τους εγκαταστήσεις και λογικά το πρόβλημα θα λυθεί. Μη παιδεύεις την κάρτα γραφικών, το πρόβλημα είναι στην έλλειψη driver για την οθόνη.

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι την οθόνη την είχα αγοράσει πριν 2 χρόνια κ το cd τώρα δεν υπάρχει. Άσε που νομίζω μόνο manual είχε μέσα και αν είχε drivers δε νομίζω να είχε για Vista.. έψαξα στο net για drivers για την οθόνη αυτή αλλά δε μπόρεσα να βρω τίποτα. Αν είχε drivers δε θα έπρεπε να τους είχε η Lg στο site της?

Δημοσ.

Λοιπόν έμπαινα από λάθος στο ελληνικό site της LG κ εχεί δεν έχει καν την οθόνη, όχι να έχει drivers. Λοιπόν μπήκα στο κανονικό site, αγγλικό δλδ, κ εκεί βρήκα την οθόνη στο παρακάτω link

http://www.lge.com/products/model/detail/l222ws.jhtml

δεξία στη σελίδα έχει κάπου Software, πάτησα εκεί πάνω, μου έβγαλε να βάλω location που βρίσκομαι κτλ. Τέσπα μη τα πολυλογώ, βρήκα ένα zip αρχείο που περιέχει όλους τους drivers, το κατέβασα αλλά τίποτα. Πέρασα τους drivers με τον τρόπο που έχει κ το pdf αρχείο που συνοδεύει το zip αρχείο αλλά κ πάλι τίποτα. Αυτή την φορά βλέπει την οθόνη μου σαν LG L222WS και όχι σαν Generik Monitor αλλά δεν αλλάζει την ανάλυση, εξακολουθεί να έχει την ίδια ανάλυση. :(

Όταν φόρτωσε το .inf αρχείο μου έβγαλε δύο drivers και οι δύο με την ονομασία της οθόνης αλλά ο ένας είχε σε παρένθεση την λέξη DIGITAL κ ο άλλος ANALOG. Δοκίμασα κ τους δύο drivers, με reboot φυσικά αλλά τίποτα. Φαίνεται να έχει αναγνωρίσει την οθόνη μου αλλά δε μπορεί να τα βρεί με την ανάλυση της.

Άσχετο και σχετικό: ένας φίλος έχει την ίδια οθόνη ακριβώς κ χρησιμοποιώντας την ίδια version VISTA που έβαλα κ εγώ δεν είχε το ίδιο πρόβλημα. Αυτός όμως έχει nVidia κάρτα, αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό..

Καμιά βοήθεια... :/

ΥΓ) Κάτι που πρόσεξα τώρα, οι drivers είναι LG L222W και όχι LG L222WS που πρέπει να είναι. Ίσως γι αυτό εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η ασυμβατότητα. Διάβασα σε ένα ξένο forum ότι κάποιος είχε το ίδιο πρόβλημα με τα XP κ τους ίδιους drivers, δε μπόρεσε να βρει drivers που να περιέχουν στο τέλος το S κ δε ταίριαζαν.

Δημοσ.

Προσπάθησε μέσο RIVATUNER να φτιάξεις μόνος σου drivers για την οθόνη . Το έχω κάνει εγώ σε μια παλιά CRT και δουλεύει άψογα στα VISTA.

Δημοσ.

Τι ακριβώς είναι αυτό κ τι πρέπει να κάνω? :D μπορείς να δόσεις κανένα link να δω τι είναι?

Σκέφτηκα ότι ίσως αν πάρω τους drivers, δλδ το .inf αρχείο από το pc του φίλου μου (ίδια version windows ίδια οθόνη) μήπως λειτουργήσει κανονικά.

Δημοσ.

To RIVATUNER είναι ένα πρόγραμμα για overclocking στις κάρτες γραφικών αλλά έχει και αρκετές άλλες χρήσεις.Αφού το κατεβάσεις και το κάνεις εγκατάσταση πας στο πρώτο tab (main) και εκεί θα πατήσεις το πρώτο customize , μετά το δεύτερο εικονιδιο (low-level refresh rate settings) και τέλος monitor driver wizard πατάς το create και είσαι έτοιμος .

Δημοσ.

Έκανα ακριβώς ότι μου είπες αλλά δεν έγινε τίποτα. Μου έβγαλε ένα αρχείο που είχε μέσα drivers L222W (Digital), έκανα ανανέωση τους drivers της οθόνης αλλά τίποτα... :/ Εξακολουθεί να έχει την ίδια ανάλυση. Έκανα κάποιες διορθώσεις από μόνος μου αλλά.. κ πάλι τίποτα.

Διορθώσεις του στυλ, άλλαξα το όνομα της οθόνης, να έχει κ το S στο τέλος επιτέλους :D, επίσης στο Monitor Limits στο Maximum Display Resolution αν κ το έβγαζε 1600χ1200 το έβαλα 1680x1050 αλλά κ πάλι τίποτα. Εξακολουθεί να φορτώνει σαν μέγιστη ανάλυση την 1600x1200 την οποία δε μπορώ να την φορτώσω στην οθόνη μου γιατί μου λέει ότι είναι Out Of Range κ δουλεύω με ανάλυση 1440x900 ... :/

Δημοσ.

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε!! Τόσες απόπειρες, τόσες προσπάθειες κ ήταν πολύ απλό. Την οθόνη δεν την αναγνωρίζει ούτως ή άλλως αλλά η ATI έχει μέσα στις επιλογές της, σε κάποιο σημείο να ορίζεις εσύ πόσο θες να είναι η maximum ανάλυση....

Ήταν τόσο απλό κ απορώ με την στραβωμάρα να μη το δω! Όχι ότι έχει κ πολλές επιλογές μέσα στο Control Panel της.

Όπως κ να 'χει ευχαριστώ για το ενδιαφέρον κ την υποστήριξη!

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

επανέρχομαι να πω ότι τελικά δεν ήταν βλακεία μου, δεν ήταν θέμα της ATI, απλά να κάνεις την ρυθμίση κ όλα οκ.

Κάτι που δεν έγραψα την προηγούμενη φορά ήταν ότι ήμουν σίγουρος ότι είχα πάει στο σημείο εκείνο του menu της ΑΤΙ αλλά δεν υποστήριζε 1680x1050, έτσι μια μέρα που άνοιξα το PC άρχιζε να υποστιρίζει κ έτυχε να είναι εκείνη η μέρα που διορθώθηκε το πρόβλημα. Δλδ απλά έτυχε.

Που το στυρίζω?

Πέρασα τα 7 που δίνει η Microsoft κ είχα το ίδιο πρόβλημα που είχα με τα VISTA. Ακρίβως το ίδιο!! Δλδ.. δε μπορούσε με τίποτα να δει την οθόνη και την ανάλυση. Μια μέρα που άνοιξα το pc πήγα στο ίδιο menu της ΑΤΙ κ είδα να υποστιρίζει την ανάλυση ενώ μέχρι πριν δε το υποστίριζε. Την επέλεξα κ οκ. Οκ μέχρι δε ξέρω εγώ ποτε, πάλι την έχασε την ανάλυση. ΟΚ beta είναι ακόμη δε βαριέσαι..

Προσπάθησα με κάποιο πρόγραμμα που παίρνει drivers από έτοιμο λειτουργικό κ τους περνάει σε άλλο να το κάνω. Δούλεψαν τα πάντα στα 7 έτσι μεταφέροντας drivers από VISTA εκτός από την οθόνη... :/

Καταραμένη ΑΤΙ λέμε στην περίπτωση αυτή???

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ακριβως το ιδιο προβλημα στα 7

Εβαλα την ιδια οθονη και δε μου βγαζει 1680Χ1050.

Εβαλα κι εναν οδηγο που βρηκα,παλι τιποτα.

Καμμια ιδέα κανείς?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...