Fidelio Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Πως μπορω να αυξησω την αντοχη μου? Οι insomniacs πιό πίσω έδωσαν κάποιες καλές ιδέες - εγώ απλώς θα ήθελα να τοποθετηθώ ως εξής, συνήθως τόσο μονοσύμαντες ερωτήσεις και απορίες δείχνουν ένα πράγμα, οτι δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις απο το σώμα σου και δεν μιλάω απο αισθητικής πλευράς , αλλά αναφέρομαι στην ανάγκη που σου βγαίνει να ξεκινήσεις να κάνεις "κάτι" , μια δραστηριότητα , να νιώσεις πιο καλά , "να αυξήσεις την αντοχή σου" κτλ κτλ . Η αντοχή είναι ένας παράγοντας της φυσικής κατάστασης όπου για κάθε δραστηριότητα έχει και διαφορετικές παραμέτρους, ήτοι άλλη η αντοχή στην κολύμβηση , άλλη η αντοχή στο τρέξιμο , άλλη στο ποδήλατο, άλλη στο ...πλωμάρι . Κάθε μία απο τις παραπάνω δραστηριότητες παρουσιάζει εξιδίκευση ως προς την αντοχή και δεν μεταφέρεται απο το ένα αθλημα στο άλλο (αυτό συμπεριλαμβάνει και το ουζο) -δηλαδή η αντοχή στην κολύμβηση δεν μεταφέρεται στο τρέξιμο ή το ποδήλατο κ.ο.κ. Συνεπώς , δες πειραματικά δοκιμάζοντας με το μαλακό , ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ , τι σου ταιριάζει αισθητικά να ασχοληθείς. Αν είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ του καναπέ , θα χρειαστεί να ζωρηστείς για να σηκωθείς στην αρχή, αλλά μετά ΑΝ επιμείνεις το σώμα σου θα σε ανταμίψει και θα βρείς ΤΙ σου αρέσει να κάνεις πιο πολύ (ελπίζω να μην αρχήσεις να πίνεις ουζο ). Μόνο έτσι θα μπορέσεις να το κάνεις ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ !
iced Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτο που ειπε ο fidelio ειναι πολυ ψαγμενο... Κατι σαν εξειδικευση ειναι στο καθε τι, απλα αν εχοντας καλη φυσικη κατασταση μεταπηδας πιο ευκολα σε αλλα πραγματα.
KWSN_Men Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Κάθε μία απο τις παραπάνω δραστηριότητες παρουσιάζει εξιδίκευση ως προς την αντοχή και δεν μεταφέρεται απο το ένα αθλημα στο άλλο (αυτό συμπεριλαμβάνει και το ουζο) -δηλαδή η αντοχή στην κολύμβηση δεν μεταφέρεται στο τρέξιμο ή το ποδήλατο κ.ο.κ. Διαφωνώ! Πολλά είναι σχετιζόμενα και ίσως εκεί που δε θα το περίμενες! Έτρεχα για αδυνάτισμα (όπως σου έχω ξαναπεί) και είχα δει μια κάποια διαφορά στα... indoor olympics. Με το μπάσκετ που παίζω κάθε μέρα σχεδόν τώρα η διαφορά ήταν σχετικά τεράστια!
Fidelio Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Ναι , κοίτα , αμα ξεκινήσεις τρέξιμο πχ απο το πουθενά (αρχάριος) σε ένα διάστημα των 6 μηνών περίπου θα έχεις τις πρώτες προσαρμογές στο καρδιοαγγειακό και τον μεταβολισμό καθώς αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας τους - το καταλαβαίνεις αυτό , μειώνονται οι παλμοί ηρεμίας - άσκησης , έχεις καλύτερες καυσεις κτλ κτλ Πάντα στην αρχή ο οργανισμός όταν βγαίνει απο την λανθάνουσα κατάσταση φέρνει κάποιες απότομες αλλαγές και εντυπωσιακές , ε εκεί μοιάζει η απόδοση να έχει μια "μεταφορά" απο το ένα σπορ στο άλλο, αυτό όμως που πραγματικά συμβαίνει είναι οτι ξυπνά ο οργανισμός και μπορεί να αντιδράσει καλύτερα σε καινούριες προκλήσεις. Οσο φεύγεις απο το επίπεδο του αρχάριου ο ρυθμός των μεταβολών αυτών μειώνεται και εξιδικεύεται - εκεί την πατάνε οι περισσότεροι και ίσως τα παρατάνε- Είναι αυτό που λέμε οτι στους αρχάριους όλα δουλεύουν, ο,τι και να κάνουν δηλαδή θα βελετιωθούν.Καποια στιγμή όμως θα σταθεροποιηθεί η αποοδοσή τους και θα εξιδικευτούν για να την αλλάξουν.
De@th L0rd Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ έχω ξεκινήσει τρέξιμο σχεδόν καθημερινά εδώ και 3 μήνες.Τρέχω 1200 μέτρα περίπου σε συνδυασμό με 3 χιλιόμετρα περπάτημα πήγαινε-έλα για να πάω εκεί που τρέχω.Σε 3 μήνες δηλαδή περίπου έτσι και το συνεχίσω αυτό θα δω καμμία διαφορά από τι τώρα?Γιατί κουράζομαι αρκετά.Βέβαια έχω στραβό διάφραγμα στην μύτη και δυσκολέυομαι αρκετά με τις αναπνοές.Πρέπει να εισπνέω-εκπνέω από το στόμα μόνο και δυνατά σαν φάλαινα.
Fidelio Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Βασικά το πόσο διαφορά θα δεις και πότε , εξαρτάται απο κάποιους παράγοντες όπως ειναι η ηλικία , το γενετικο σου προφίλ , κυρίως απο τις συνήθειες του παρελθόντος δηλαδή πόσο καθιστική ζωή έκανες και διάφορα άλλα. Γενικά όσο πιο πολύ καθόταν κάποιος στην ζωή του και όσο σε πιο προχωρημένη ηλικία ξεκίνησε την άσκηση τόσο παρουσιάζει μια τάση να καθυστερεί να φέρνει αλλαγές στο σώμα του. Στην ακραία περίπτωση καθιστικής ζωής για μεγάλο χρονικό διάστημα , για να έρθουν αισθητές αλλάγες μπορεί να πάρει και κανα δυό χρόνια. Συνέχισε , θα δεις αλλαγές απλώς θέλει υπομονή μωρέ και λίγο ψάξιμο προσωπικό και να αλλάζεις τις ρουτίνες σου , μην κάνεις συνέχεια τα ίδια πράγματα.
gadg3takias Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Για άτομο με πρόβλημα στην αναπνοή δεν νομίζεις ότι το ζορίζεις πολύ; Και πιστεύω ότι είναι φυσικό που κουράζεσαι πολύ αφού η αναπνοή στην άθληση είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες...
De@th L0rd Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Για άτομο με πρόβλημα στην αναπνοή δεν νομίζεις ότι το ζορίζεις πολύ;Και πιστεύω ότι είναι φυσικό που κουράζεσαι πολύ αφού η αναπνοή στην άθληση είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες... Εντάξει είπαμε στραβό διάφραγμα στην μύτη όχι και άσθμα.Θα έκανα εγχείρηση για να αλλάξει η ποιότητα ζωής μου σημαντικά αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχω χρόνο να την κάνω γιατί και φορτωμένος με την σχολή είμαι κ θέλει και 2 βδομάδες ανάρρωση αν θυμάμαι καλά.
gadg3takias Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Εντάξει είπαμε στραβό διάφραγμα στην μύτη όχι και άσθμα.Θα έκανα εγχείρηση για να αλλάξει η ποιότητα ζωής μου σημαντικά αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχω χρόνο να την κάνω γιατί και φορτωμένος με την σχολή είμαι κ θέλει και 2 βδομάδες ανάρρωση αν θυμάμαι καλά. Εντάξει ρε παιδί μου δεν είπαμε ότι έχεις άσθμα αλλά συνολικά 4,2 χιλιόμετρα (αν έκανα σωστό υπολογισμό τόσα πρέπει να είναι) για κάποιον που δεν αναπνέει τόσο σωστά, πάλι πολύ μου φαίνεται! Αλλά ας εκφέρουν γνώμη και οι ειδικοί...
ksexilas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 πήγενε οικοδομη για κανα μηνα και μετα τα ξαναλεμε....
De@th L0rd Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 πήγενε οικοδομη για κανα μηνα και μετα τα ξαναλεμε.... Tην σκέφτηκες πολύ αυτή τη μαλακία πριν την πετάξεις?Και για την πληροφόρηση σου δούλευα σε οικοδομή όταν ήμουν έφηβος σχεδόν κάθε καλοκαίρι.Το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει είναι ωραιότατοι τραυματισμοί και μπυροκοιλιά.
Hlapatsas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Όντως!Τέτοιες δουλειές δεν προσφέρουν αύξηση της αντοχής εκτός από λίγη μυική άσκηση αλλά ταυτόχρονα και καταπόνηση στα πόδια, στην μέση και τους ώμους..
Fidelio Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2008 Αυτές οι δουλειές ένα πράγμα προσφέρουν : ΚΑΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ! (καις τους μύες σου και το σώμα παλεύει να τους ξαναχτίζει- σε μια αδιάκοπη διαδικασία , τόση αναμπουμπουλα του ορμονικού συστήματος για το τίποτα ), αλλά μια εμπειρία σε οικοδομές για κάποιο χρονικό διάστημα είναι μια καλή βάση -σωματικά - για να πεις οτι δεν ήσουν κοπρόσκυλο ξέρω γω ή τεμπέλης.
Tuko Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Εντάξει είπαμε στραβό διάφραγμα στην μύτη όχι και άσθμα.Θα έκανα εγχείρηση για να αλλάξει η ποιότητα ζωής μου σημαντικά αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχω χρόνο να την κάνω γιατί και φορτωμένος με την σχολή είμαι κ θέλει και 2 βδομάδες ανάρρωση αν θυμάμαι καλά. Την έκανα πριν 1 + χρόνο, και ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΜΟΥ, δε σου λέω τπτ. Κάντην το συντομότερο δυνατό (!) Θα κοιμάσαι λίγες ώρες και θα νιώθεις ξεκούραστος, θα εκπλαγείς με την διαφορά!
xania4ever Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν ξέρω αν θέλεις να κάψεις λίπος η απλά θές μόνο αντοχη.Αν θές για κάψιμο λίπους θα σου προτείνω να κάνεις cardio.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.